„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Uogos - visi receptai 4 puslapis

Javainių ir uogų tortas

Javainių ir uogų tortas 4 asm.

1. Šokoladinį glajų paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Šiek tiek atvėsinkite ir gerai sumaišykite su pasmulkintais javainiais. 2. Dar šiltus javainius sudėkite į atsegamą kepimo formą, šaukštu lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Padė...
Tortas su uogomis ir maskarpone

Tortas su uogomis ir maskarpone 4 asm.

1. Iš biskvito išpjaukite kepimo formos dydžio skritulį. Formą išklokite kepimo popieriumi ir įdėkite biskvitą.  2. Braškes supjaustykite gabalėliais, saujelę gražesnių atidėkite papuošimui. 3. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje....
Biskvitiniai pyragaičiai su kremu ir uogomis

Biskvitiniai pyragaičiai su kremu ir uogomis 4 asm.

1. Baltymus išplakite su cukrumi. Supilkite pravėsusį ištirpintą sviestą, suberkite miltus. Maišykite, kol pasidarys vientisa, blizgi, grietinės tirštumo tešla.  2. Skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Tešlą šaukštu sudėkite skrituliukais....
Močiutės pyragaičiai su uogomis

Močiutės pyragaičiai su uogomis 6 asm.

1. Sviestą supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su miltais, 50 g cukraus ir trupučiu druskos. Maišydami mediniu šaukštu, įpilkite 5–6 šaukštus vandens. Elektriniu plaktuvu išsukite vientisą tešlą. Iš jos suformuokite nedidelius rutulius,...
Medaus ir uogų ledai

Medaus ir uogų ledai 4 asm.

1. Vieną apelsiną nuplaukite karštu vandeniu ir nušluostykite. Pusę jo žievelės smulkiai sutarkuokite, kitą pusę – plonai nupjaukite. Iš abiejų apelsinų išspauskite 100 ml sulčių, supilkite į karščiui atsparų indą, įmeskite vanilės ankštį,...
Spanguolių pyragas

Spanguolių pyragas 6 asm.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. 2. Elektriniu plaktuvu išsukite sviestą ir cukrų. Maišykite, kol masė taps puri, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite vanilinį cukrų ir tarkuotas citrinos žieveles, sukrėskite grietinę....
Putojantis pipirmėčių ir imbierų gėrimas

Putojantis pipirmėčių ir imbierų gėrimas 6 asm.

1. Uogas užšaldykite šaldiklyje vandens kubelių formelėse su vandeniu. 2. Mėtų šakeles ir tarkuotą imbierą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandžiui. Nukoškite ir  atšaldykite. 3. Pipirmėčių ir imbierų arbatą supilkite į ąsotį, sudė...
Šaltoji arbata su vaisiais ir uogomis

Šaltoji arbata su vaisiais ir uogomis 7 asm.

1. Žaliąją arbatą užpilkite 5 stiklinėmis karšto vandens, suberkite cukrų ir leiskite gerai pritraukti. 2. Atvėsinkite ir nukoškite. Į arbatą supilkite sultis, sudėkite ledukus, uogas ir apelsinų skilteles. Gerai atšaldykite ir tiekite. Knyga „...
Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais

Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais 6 asm.

1. Pagrindui sviestą ištrinkite su miltais ir cukrumi iki trupinių, įmuškite trynius ir išminkykite. Jei tešla per biri, įpilkite truputį šalto vandens. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Ištraukusi iš šaldytuvo išklokite tešlos trupiniais...
Krepšeliai su uogomis

Krepšeliai su uogomis 8 asm.

1. Iš miltų, 40 g cukraus, kubeliais pjaustyto ir būtinai atšaldyto sviesto ir 3 šaukštų šalto vandens užmaišykite tešlą. Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ir 30 min. padėkite į šaldytuvą. 2. Kol tešla šals, paruoškite jogurto masę:...
Keksiukai su spanguolėmis

Keksiukai su spanguolėmis 6 asm.

1. Sviestą palaikykite kambaryje, kad sušiltų, ir stambia trintuve įtarkuokite į gilų dubenį. Į jį suberkite cukrų ir plakite, kol pasidarys šviesi, puri masė. 2. Džiovintas spanguoles nuplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į stiklinę, užpilkite...
Desertinės kriaušės su uogų padažu

Desertinės kriaušės su uogų padažu 4 asm.

1. Kriaušes nulupkite, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir pusę stiklinės spanguolių. Viską užpilkite vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10–12 min., kol kriaušės suminkštės, bet neištiš. Tada jas išgriebkite ir gerai...
Varškės desertas su uogomis

Varškės desertas su uogomis 4 asm.

1. Varškę ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Želatiną ištirpinkite su 5–6 šaukštais karšto vandens ir plota srovele supilkite į varškę. Labai gerai išplakite. 2. Paruoštą varškės masę supilkite į š...
Šalta vyšnių sriuba

Šalta vyšnių sriuba 4 asm.

1. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Puode užvirinkite 150 ml vandens, sudėkite uogas, supilkite vyną, suberkite cukrų. Sriubą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 25–30 min., kol vyšnios suminkštės. Likus 10 min., suberkite makaronus. Į...
Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis

Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis 4 asm.

1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą. 2. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite, kol tešla pasidarys...
Vyšniniai keksiukai

Vyšniniai keksiukai 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje. 2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į...
Rabarbarų ir uogų apkepas

Rabarbarų ir uogų apkepas 6 asm.

1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pavyzdžiui, braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsinų sultimis ir vanilės sėklytėmis. Palikite maždaug valandai, kad pastovėtų. 2....
Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis

Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis 6 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir energingai...
 Braškių pyragas

 Braškių pyragas 6 asm.

1. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite, kol kiaušinių masė įgaus baltą spalvą. Tada palaipsniui maišydamos berkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.  2. Skardą patepkite sviestu ir supilkite tešlą. Ant tešlos virš...
Avižinių dribsnių blyneliai su uogomis

Avižinių dribsnių blyneliai su uogomis 4 asm.

1. Avižinius dribsnius užpilkite stikline šilto vandens ir palikite išbrinkti 2–3 val. 2. Uogas užpilkite cukrumi ir palaikykite 1–2 val. 3. Į išbrinkusius dribsnius įmuškite kiaušinį, suberikite miltus, druską bei uogas ir viską gerai išmaiš...