Supjaustykite baklažaną plonais apskritimais, geriausia 2 mm. Pabarstykite druska ir palikite mažiausiai pusvalandžiui. Atsiras labai daug skysčio. Baklažano apskritimus reikia labai kruopščiai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, apvolioti...
Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles. Į dubenį išsijokite miltus, suberkite cukrų, druską, padarykite duobutę ir į ją supilkite ištirpusias mieles, duobutę užberkite miltais ir palikite 15 min. Į tešlą pilkite aliejaus, ją išminkykite ir dar...
Vidutiniškai pakaitinkite aliejų, tuomet įdėkite į jį česnaką ir skrudinkite minutę. Įdėkite krevetes ir maišydami kepkite dvi minutes. Įmaišykite tekilą, žaliosios citrinos sultis ir pipirą. Gaminkite dvi minutes, kol maždaug pusė skysčio iš...
Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus...
Žuvis nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į gilų dubenį ir apibarstykite žuvų prieskoniais. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, garstyčiomis, citrinos sultimis ir medumi. Gautu mišiniu apšlakstykite žuvį ir palikite bent...
Iš pradžių atšildykite tešlą ir truputį ją pakočiokite. Cukiniją (geriausia – bulvių skustuku) ir sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis. Ant tešlos lakšto eilėmis dėkite cukinijos griežinėlius bei sūrį ir užtepkite plonu sluoksniu džiovintų...
Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį. Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mė...
Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite. Paklokite ant stalo lavaš...
Pitas galima įdaryti įvairiausiais produktais: kepta mėsa, šviežiomis daržovėmis, mėsiškais ir vegetariškais troškiniais, žuvimi. Išmėginkite šį gardų įdarą su tunais.
Fermentinį sūrį (geriau rinkitės kietesnį) sutarkuokite stambia tarka. Į dubenį suberkite kmynus, įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnį druskos ir viską sumaišykite. Įberkite šiek tiek miltų ir vėl pamaišykite. Miltus berkite palaipsniui, kol...
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą (bet ne karštą!) pieną ir sumaišykite. Pamiltuokite rankas ir apie 3–5 min. minkykite tešlą, kol taps vientisa, elastinga. Jeigu matote, kad trūksta...
Sumaišykite krabų mėsą, virtus lęšius, smulkintus bazilikus, svogūnų laiškus, riešutus, citrinos sultis. Gautą įdarą sumaišykite su jogurtu ir juo įdarykite pomidorus. Jiems prieš tai nupjaukite viršūnėles ir pašalinkite sėklytes bei minkštimą.
Supjaustykite čiabatos duonelę 2 cm storio riekelėmis. Vyšninius pomidoriukus padalinkite į keturias dalis. Duonos riekeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įtrinkite jas česnakų skiltelėmis....
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos.
2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite...