Žiūrėkite

Tado Sedekerskio komentaras prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“Tado Sedekerskio komentaras prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“

Užkandėlė - visi receptai 5 puslapis

Sūrio ir varškės užtepėlė

Sūrio ir varškės užtepėlė 5 asm.

1. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų. 2. Baklažaną padalykite į keturias dalis, patroškinkite garuose, nugremžkite odelę ir susmulkinkite minkštimą. 3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte...
Aštri pica su kumpiu

Aštri pica su kumpiu 6 asm.

1. Į 180 ml šilto vandens įberkite šiek tiek cukraus, sudėkite mieles ir ištirpinkite. Į dubenį išsijokite miltus, juose padarykite duobutę, supilkite mieles, užbėrusi jas miltais palikite 10 min. pastovėti. Tada į miltus supilkite aliejų, įberkite...
Kapotos tešlos krepšeliai su moliūgais ir feta

Kapotos tešlos krepšeliai su moliūgais ir feta 8 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: būtinai šaltą sviestą ant didelės medinės lentos sutarkuokite stambia trintuve, po truputį berkite su druska ir sėmenimis sumaišytus miltus ir mišinį kapokite ilgu peiliu, kol neliks sausų miltų. 2. Paruoštą masę apš...
Sočiosios „kišenės“

Sočiosios „kišenės“ 4 asm.

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite pjaustytą svogūną, sugrūstus česnakus ir maišydami kepkite 5 min. Įberkite prieskonių mišinio ir dar 1 min. pakepinkite. 2. Šiek tiek pravėsusį keptuvės turinį sukrėskite į elektrinio maišiklio indą,...
Švediškos bulvės („Hasselback Potatoes“)

Švediškos bulvės („Hasselback Potatoes“) 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 2. Šviežias bulves gerai nuplaukite. 3. Svarbiausia, ruošiant šį švedišką bulvių patiekalą, dailiai ir teisingai supjaustyti bulves. Turite supjaustyti jas...
Dvispalvė užkandėlė

Dvispalvė užkandėlė 4 asm.

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais. 2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų. 3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaiš...
Gaivi užkandėlė

Gaivi užkandėlė 2 asm.

1. Nulupkite agurką, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Nuplaukite ir nedideliais kubeliais supjaustykite ridikėlius. 2. Varškę išsukite su grietine arba grietinėle, įmaišykite smulkiai kapotų krapų, pasūdykite,...
Lašišų ir šviežių agurkų užkanda

Lašišų ir šviežių agurkų užkanda 4 asm.

1. Lašišą supjaustykite juostelėmis, sudėkite į dubenį. Suberkite iš marinato išgriebtus, gerai nuvarvintus kaparėlius, smulkintus svogūnus, pamaišykite. Apšlakstykite citrinų sultimis, konjaku, aliejumi, pabarstykite druska, maltais juodaisiais...
Baklažanų bokšteliai

Baklažanų bokšteliai 4 asm.

1. Baklažanus supjaustykite centimetro storio griežinėliais ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus. 2. Pomidorus 40 sekundžių dėkite į verdantį vandenį, paskui 30 sekundžių – į šaltą ir nulupkite. 3....
Krevečių užkandis su trapučiais

Krevečių užkandis su trapučiais 4 asm.

1. Jogurtą išmaišykite su cukrumi, ryžių actu, maltais česnakais ir žiupsneliu aitriosios paprikos. Užpilkite ant krevečių ir palikite 30 minučių.  2. Virtas krevetes sudėkite į indelius ir patiekite su kvietiniais trapučiais. Knyga „Geri...
Sumuštiniai su šaltai rūkytu kumpiu

Sumuštiniai su šaltai rūkytu kumpiu 4 asm.

1. Varškės sūrelį išsukite su krienais, smulkiai sukapotomis petražolėmis. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase storu sluoksniu aptepkite iš duonos išpjautus skritulius. 2. Ant viršaus uždėkite po griežinėlį kumpio, pipirais pabarstytą...
Sumuštiniai su karštai rūkytu kumpiu

Sumuštiniai su karštai rūkytu kumpiu 4 asm.

1.  Duoną supjaustykite storomis riekėmis, aptepkite sviestu. 2. Ant viršaus uždėkite po suvyniotą ploną griežinėlį karštai rūkyto kumpio ir ridikėlių daigų.   Knyga „Geri receptai“               Receptas iš knygos „Geri receptai“,...
Sumuštiniai su spanguolių uogiene

Sumuštiniai su spanguolių uogiene 4 asm.

1. Ožkų sūrį sutrinkite šakute ir išsukite su natūraliu jogurtu. 2. Po šaukštelį sūrio masės uždėkite ant trapučių. Pagardinkite spanguolių uogiene, papuoškite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais, petražolių lapeliais.  Knyga „Geri receptai“...
Sumuštiniai su varškės kremu

Sumuštiniai su varškės kremu 4 asm.

1. Varškės kremą padalykite į du dubenėlius. Į vieną įberkite kapotų petražolių ir gerai išmaišykite. 2. Į kitą dubenėlį su varškės kremu suberkite susmulkintą papriką, įdėkite pomidorų padažo ir gerai išmaišykite. 3. Duonos riekes 5 minutes...
Užkandėlė su baklažanais

Užkandėlė su baklažanais 4 asm.

1. Nulupkite ir sutrinkite česnako skilteles jas sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Duoną supjaustykite storomis riekėmis, patepkite aliejumi su česnakais ir kepkite orkaitėje, kol apskrus.  2. Baklažaną perpjaukite per pusę, pabarstykite druska,...
Cukinijų krepšeliai

Cukinijų krepšeliai 2 asm.

1. Cukinijas supjaustykite plonomis juostelėmis (labai tinka bulvių skustukas). Cukinijų juosteles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 7 minutes, kol gražiai parus. 2. Veršieną...
Pitos duonelės su faršu ir mocarela

Pitos duonelės su faršu ir mocarela 3 asm.

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir žalumynais. Į aliejumi pašlakstytą skardą sudėkite 4 duoneles, aptepkite jas puse pomidorų padažo ir majonezo mišinio. Tada sudėkite farš...
Mėsos vyniotinis

Mėsos vyniotinis 6 asm.

Iš mėsos padarykite išklotinę ir iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos pusės užtepkite garstyčias. Ant mėsos dėkite šoninės juosteles, o ant šoninės – plonomis juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus. Ant...
Lašiša su avokadu

Lašiša su avokadu 2 asm.

1. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus. Ant jų dėkite greipfrutų skilteles (be baltos luobelės), avokado griežinėlius ir juostelėmis supjaustytą lašišą. 2. Pasigaminkite padažą: sumaišykite po šaukštelį medaus, garstyčių, sojų padažo, vyno acto....
Špinatų ir lašišų užkandėlė

Špinatų ir lašišų užkandėlė 6 asm.

1. Špinatus gerai nuplaukite, nuvarvinkite, susmulkinkite virtuviniu kombainu. 2. Varškę sugrūskite elektriniu grūstuvu iki vientisumo, įmaišykite išspaustą česnaką ir prieskonines žoleles, šiek tiek pasūdykite. Jei labai tiršta, įpilkite šaukštą...