Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkandėlė - visi receptai 6 puslapis

Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu

Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu 8 asm.

1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir maišydama apie minutę kepinkite smulkintus svogūnus. Uždenkite ir patroškinkite apie 5 min. Atidenkite ir kepkite dar 5 min. Svogūnus sukrė...
Užkandėlės su dviejų rūšių sūriu

Užkandėlės su dviejų rūšių sūriu 6 asm.

1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite kvadratėliais. 2. Grietinę gerai išsukite su traiškytomis česnako skiltelėmis, druska ir raudonėliais. 3. Svogūnus nulupkite, apibarstykite druska, užspauskite citrinos sulčių,...
Pikantiška užkandėlė

Pikantiška užkandėlė 6 asm.

1. Atšildykite tešlą. Grybus ir porus supjaustykite plonais griežinėliais. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 2. Kiaušinį suplakite su žiupsneliu druskos. 3.Perpjaukite tešlos lakštus per pusę. Sudė...
Orkaitėje kepti kiaušiniai

Orkaitėje kepti kiaušiniai 2 asm.

1. Šiam patiekalui paruošti reikės keturių nedidelių kepimo indų, skirtų keksiukams arba apkepėlėms kepti. Patepkite indelius sviestu ir jas išklokite plonai pjaustytu vytintu kumpiu. Kumpio gabalėliai turi dengti indo kraštus ir dugną. 2. Keptuvė...
Gurmaniška krevečių užkandėlė

Gurmaniška krevečių užkandėlė 4 asm.

„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečių, visada šaldiklyje verta turėti karališkų krevečių. O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti. Aš jį labai mėgstu,“ – sako Nomeda Marčėnaitė ir pristato greitai paruošiamą, bet labai gardų...
Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai

Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai 5 asm.

1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8–10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greič...
Greita silkių užkandėlė

Greita silkių užkandėlė 1 asm.

1. Silkės filė supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. 2. Ananasus supjaustykite 1 cm storio kvadratėliais, papriką – 0,5 cm kvadratėliais. Viską sudėkite į dubenėlį, įkrėskite pomidorų padažo ir gerai sumaišykite. Palikite šaldytuve bent 0,5 val....
Marinuota lašiša su pipirais ir druska

Marinuota lašiša su pipirais ir druska 4 asm.

1. Supjaustykite lašišos filė 1 cm riekelėmis. 2. Jūros druską sumaišykite su rupiai maltais juodaisiais pipirais. 3. Marinuokite lašišą su citrinos sultimis, druskos ir pipirų mišiniu, žolelėmis ir alyvų aliejumi. 4. Po 10 min. lašišą išimkite,...
Avokadų ir svogūnų kremas

Avokadų ir svogūnų kremas 2 asm.

1. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką. Supjausčiusi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis ir sukrėskite į plakimo indą. Ten pas sukrėskite varškę. 2. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite, nulupkite,...
Vitamininga užkandėlė

Vitamininga užkandėlė 3 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų...
Paprikos su feta

Paprikos su feta 4 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, sėklas išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. 2. Iškeptas paprikas išimkite, atvėsinkite ir sudėkite į sandariai uždaromą plokščią indą. 3....
Pyragas „Myliu Italiją“

Pyragas „Myliu Italiją“ 3 asm.

1. Tešlą atšildykite ir iškočiokite. Visas daržoves supjaustykite gabalėliais. 2. Ant tešlos viršaus dėkite nuplikintus špinatus, agurką, kubeliais supjaustytą macarelą ir pomidorus. 3. Apibarstykite bazilikais, druska ir pašaukite į orkaitę 20...
Keptų pievagrybių užkandis

Keptų pievagrybių užkandis 4 asm.

1. Stambiai supjaustykite pievagrybius ir susmulkinkite svogūnus. Viską pakepkite keptuvėje ant įkaitinto aliejaus. Pridėkite prieskonių. Kepkite tol, kol išgaruoja nuo kepimo susidariusios sultys (apie 15 minučių). Tada įpilkite acto ir atš...
Sūrio rutuliukai su staigmena viduje

Sūrio rutuliukai su staigmena viduje 3 asm.

1. Varškę ir pelėsinį sūrį sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. 2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek...
Sumuštinukai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu

Sumuštinukai su žirnelių kremu, kumpiu ir parmezanu 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės, suberkite žirnelius, įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškinkite apie 15min., pasūdykite, pagardinkite pipirais.  2. Iš duonos iš...
Silkės su džiovintais vaisiais

Silkės su džiovintais vaisiais 2 asm.

1. Svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje. Džiovintas slyvas, razinas, abrikosus užpilkite vandeniu ir palaikykite, kol suminkštės. Tuomet nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Džiovintus vaisius sudėkite į...
Užkandžių krepšeliai

Užkandžių krepšeliai 4 asm.

1. Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Leiskite krepšeliams...
Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“

Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“ 6 asm.

ĮDARO PARUOŠIMAS 1. Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtą sojos padažą, aliejų, smulkintą česnako skiltelę ir smulkintus laiškinius svogūnus. Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę ir išmaišykite. Perdėkte visą šią masę į š...
Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje

Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite lukštus. 2. Iš varškės rankomis suformuokite 6 rutuliukus (mažesnius nei graikiško riešuto dydžio). 3. Visiškai atšildykite špinatus, nusunkite...
Žiedinio kopūsto vyniotinis arba susukta pica su daržovėmis ir kumpiu

Žiedinio kopūsto vyniotinis arba susukta pica su daržovėmis ir kumpiu 6 asm.

Vyniotinio pagrindo ruošimas/kepimas: 1. Orkaitę įkaitinkite iki 160-180 °C. Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite po vandeniu ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. 2. Į keptuvę įpilkite kokosų aliejaus, sudėkite sutrintas česnako skilteles, šiek...