Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkandėlė - visi receptai 9 puslapis

Zefyrų ir kivių vėrinukai

Zefyrų ir kivių vėrinukai 2 asm.

1. Kivius nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite maždaug 0,5 cm griežinėliais, o šiuos padalinkite į 4 arba 6 dalis. 2. Zefyrų puseles taip pat supjaustykite gabalėliais. 3. Ant zefyro dėkite kivį ir persmeikite dantų krapštuku. Galima pakartoti...
„Stebinčios akys“

„Stebinčios akys“ 6 asm.

1. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir nupjaukite jų viršūnėles. 2. Atsargiai išimkite trynius, sutrinkite juos ir sumaišykite su kaparėliais, smulkiai tarkuotu sūriu ir majonezu. 3. Užpildykite tuščiavidurius kiaušinius įdaru ir uždė...
Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais

Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais 4 asm.

1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite. 2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti. 3. Likusią dalį sviesto...
Krepšeliai su krevetėmis

Krepšeliai su krevetėmis 8 asm.

1. Atšaldytą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su persijotais miltais ir trinkite rankomis, kol susidarys trupiniai. 2. Kiaušinį išplakite su druska ir grietine, suverskite į miltų masę, užminkykite tešlą ir 30 minučių palaikykite šaldytuve. 3. ...
Užkandėlė su kumpiu ir persikais

Užkandėlė su kumpiu ir persikais 4 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesnės. 2. Persikus arba obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus arba sėklalizdžius, supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis,...
Burokėlių užkandėlė

Burokėlių užkandėlė 4 asm.

1. Burokėlius nušveiskite, nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais. 2. Persikus supjaustykite skiltelėmis. 3. Moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje. 4. Salotų lapelius sudėkite į sandarų indelį ir apie valandą palaikykite š...
Lašiša ir varškė lavaše

Lašiša ir varškė lavaše 4 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu. 2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais...
Mocarelos ir pomidorų užkandis

Mocarelos ir pomidorų užkandis 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite ir neišlupusios žiedynėlio (jis atlieka dekoratyvinę funkciją) supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. 2. Mocarelą gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite tokio paties storio griežinė...
Persikai, įdaryti rūkytos skumbrės kremu

Persikai, įdaryti rūkytos skumbrės kremu 3 asm.

1. Skardinėje paprastai būna 6-7 persikų puselės. Jas galite perpjauti į 2-3 dalis. 2. Likusius produktus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės. 3. Persikus sudėkite į popierines keksiukų formeles, ant viršaus užkrėskite skumbrės įdaro. Puoš...
Krevečių ir vaisių vėrinukai

Krevečių ir vaisių vėrinukai 4 asm.

1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite. 2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių...
Lietinių užkandis

Lietinių užkandis 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. 2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Š...
Įdaryti svogūnai

Įdaryti svogūnai 3 asm.

1. Razinas ir slyvas nuplaukite, slyvas susmulkinkite, kartu su razinomis 2 val. mirkykite apelsinų sultyse. 2. Svogūnus nulupkite, suvyniokite į foliją, kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Tada atvėsinkite, išskobkite  atšalusių svogūnų...
Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė

Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė 2 asm.

1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele. 2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais...
Keptos krevetės su česnakais

Keptos krevetės su česnakais 4 asm.

1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. 2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. 3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite. 4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve. 5. Visus paruoštus prieskonius už...
Datulės su sūriu

Datulės su sūriu 4 asm.

1. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš vaisiaus išspauskite sultis. 2. Apelsinų sultis ir žievelę sumaišykite su romu. 3. Datules labai gerai nuplaukite po karštu vandeniu ir maždaug...
Argentinietiškos krevetės

Argentinietiškos krevetės 4 asm.

1. Atšildytas išdarinėtas krevetes sudėkite į verdantį vandenį ir 5 minutes pavirinkite. Išgriebusi sudėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Gerai nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį. 2. Iš kruopščiai nuplautų dviejų apelsinų bei citrinų išspauskite...
Tunų ir cukinijų "tartaras"

Tunų ir cukinijų "tartaras" 4 asm.

Labai paprastas, greitas ir skanus patiekalas, populiarus daugumoje Italijos regionų, dažnai patiekiamas ir kaip užkandis (it. antipasto), ir kaip pagrindinis gaivus šaltasis patiekalas (it. secondo piatto). 1. Mažais kubeliais supjaustykite tunų...
Krepšeliai su ožkų pieno sūrio kremu

Krepšeliai su ožkų pieno sūrio kremu 6 asm.

1. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. 2. Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą. Ten pat suberkite kedrines pinijas, supilkite grietinėlę, česnakų spaustuvu išspauskite česnakus. 3. Ožkų...
Jautienos karpačas

Jautienos karpačas 2 asm.

1. Jautieną atvėsinkite šaldymo kameroje, supjaustykite plonyčiais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Ant viršaus berkite sūrio drožlių...
Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela

Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela 1 asm.

1. Melioną gerai atšaldykite, išimkite sėklytes, išskobkite specialiu apvaliu šaukšteliu ir išdėliokite lėkštėje. 2. Šalia dėkite mocarelos gabalėlių ir kumpio griežinėlių. 3. Salotas apliekite pipirais pagardintu padažu, paruoštu iš apelsinų sulč...