Užkandis - visi receptai 11 puslapis

Dešrelės tešlos marškinėliuose

Dešrelės tešlos marškinėliuose 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Dešreles perpjaukite pusiau (vaikiškų nereikia pjauti, jos trumpesnės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug iki 1–1,5 cm gylio. Tešlą atšildykite, supjaustykite į 16 ilgų juostelių. Dešreles susukite į tešlą,...
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai 3 asm.

Sumaišykite krabų mėsą, virtus lęšius, smulkintus bazilikus, svogūnų laiškus, riešutus, citrinos sultis. Gautą įdarą sumaišykite su jogurtu ir juo įdarykite pomidorus. Jiems prieš tai nupjaukite viršūnėles ir pašalinkite sėklytes bei minkštimą.
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu 4 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš sluoksniuotos tešlos ant kepimo popieriaus iškočiokite 20 x 60 cm stačiakampį ir išdėliokite plonus kumpio gabalėlius. Perlenkite tešlą pusiau ir supjaustykite apie 1 cm pločio juostelėmis. 2. Juostelių...
Brusketa su pomidorais ir bazilikais

Brusketa su pomidorais ir bazilikais 4 asm.

Supjaustykite čiabatos duonelę 2 cm storio riekelėmis. Vyšninius pomidoriukus padalinkite į keturias dalis. Duonos riekeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įtrinkite jas česnakų skiltelėmis....
Aštri pomidorų užtepėlė

Aštri pomidorų užtepėlė 6 asm.

1. Pomidorus supjaustykite į keturias dalis, sudėkite į indą kartu su svogūnu, džiovintais pomidorais, geltonųjų grastyčių sėklom, ašriuoju pipiru (beje, verta jį paragauti iš anksto, nes kai kurie būna ypatingai aštrūs). Masę sutrinkite blenderiu....
Brusketa su paprikomis ir gorgonzola

Brusketa su paprikomis ir gorgonzola 2 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite juostelėmis pjaustytas paprikas ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. 2. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, vieną...
Spagečiai su tunu

Spagečiai su tunu 2 asm.

1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik į vandenį įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus. 2. Susmulkinkite petražoles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusunktą tuną, suberkite petražoles. Kepinkite 3 minutes. 3. Išvirusius...
Peruietiška sevičė („ceviche“)

Peruietiška sevičė („ceviche“) 4 asm.

1. Supjaustykite mažais kvadratėliais menkę ir sudėkite į dubenį. 2. Išspauskite citrinų sultis ir užpilkite ant menkės kvadratėlių. Visi menkės kvadratėliai turi būti paskendę sultyse, priešingu atveju, žuvis neišsimarinuos. 3–4 val. padėkite...
Smidrai su olandišku padažu

Smidrai su olandišku padažu 3 asm.

1. Paruoškite smidrus: kotelius plonai nulupkite, suriškite ryšulėliais po aštuonis ir labai trumpam iki viršūnėlių įstatykite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį, virkite apie 6 min. Tada smidrus atsargiai išgriebkite kiaurasamčiu ir...
Mocarelos užkandis

Mocarelos užkandis 2 asm.

1. Mocarelą išimkite iš pakuotės, nuvarvinkite, nusausinkite ir šiek tiek paridenkite ant medinės lentos, kad rutuliukai suminkštėtų. 2. Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su ž...
Blyneliai su lašišomis

Blyneliai su lašišomis 5 asm.

1. Šluotele arba elektriniu plakikliu kiaušinius išplakite iki vientisumo. 2. Į kiaušinių masę supilkite aliejų, gerai išmaišykite, suberkite miltus, pasūdykite.  Įmaišykite kefyrą ir kreminę varškę. 3. Obuolį nulupkite, sutarkuokite smulkia...
Sumuštiniai su faršu ir sūriu

Sumuštiniai su faršu ir sūriu 2 asm.

1. Faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais ir druska. Kiaušinį išplakite su pienu ir iškepkite omletą. 2. Faršą sumaišykite su fermentiniu sūriu, majonezu ir kubeliais pjaustytu omletu. 3....
Jogurtinė pica su bananais

Jogurtinė pica su bananais 3 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius bei druską. Supylusi aliejų, masę pamaišykite švariais pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų riebalai. 2. Sukrėskite jogurtą, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir...
Salotų užkandis

Salotų užkandis 2 asm.

1. Visus išvardytus produktus susmulkinti, sumaišyti su smulkiai supjaustytu kumpiu, žalumynais.  2. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti pipirais ir apšlakstyti apelsinų sultimis. Kulinaro patarimas. Labiau tinka šviežiai spaustos, o ne konservuotos...
Mėsos vyniotinis

Mėsos vyniotinis 6 asm.

Iš mėsos padarykite išklotinę ir iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos pusės užtepkite garstyčias. Ant mėsos dėkite šoninės juosteles, o ant šoninės – plonomis juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus. Ant...
Silkių suktinukai su grybų padažu

Silkių suktinukai su grybų padažu 4 asm.

Silkių filė gabalėlius susukite palikdami viduryje skylutę. Svogūnus ir grybus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais ir pakepkite  aliejuje. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, gvazdikėlių ir atvėsinkite....
Naminė pica

Naminė pica 2 asm.

1.Tris pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, 10 min. palaikykite, kol suminkštės, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite pomidorus, miltus, parmezaną, cukrų, linų sėmenis, kepimo miltelius, raudonėlius, druską ir pipirus....
Sumuštinukai su ryžiais ir braškėmis

Sumuštinukai su ryžiais ir braškėmis 4 asm.

1. Iš vanilinio cukraus, sviesto, miltų ir grietinėlės sūrio užminkykite tešlą. Padarykite rutulį, suvyniokite į popierių ir laikykite valandą šaldytuve. 2. Iš tešlos iškočiokite maždaug 2 mm storio lakštą. Formele išspauskite 3 cm skersmens...
Polentos blyneliai

Polentos blyneliai 5 asm.

1. Sultinį supilkite į didesnį puodą, užvirinkite, tada palengva plakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, supilkite kukurūzų miltus. 2. Vis maišydamos, kad nepridegtų, košę virkite apie pusvalandį – gerai išvirusi ji turi kristi nuo šaukšto...
Pyragėliai su grybais

Pyragėliai su grybais 6 asm.

1. Tešlą atšildykite ir supjaustykite dailiais kvadratėliais. Grybus nuspauskite ir susmulkinkite (jei naudosite džiovintus, iš vakaro pamerkite).  Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol dailiai pagels. 2. Į svogūnų masę...