„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vakarėliui - visi receptai

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis 6 asm.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė („Ant medinės lentelės“): Sūrio rutulys galėtų būti visai neįdomus ir paprastas užkandis, bet apvoliotas smulkintose pistacijose, karijų riešutuose, spanguolėse ir česnako laiškuose kuria visai kitokį įspūdį

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša 6 asm.

Šis kepinys puikiai tik ir pusryčiams, jei tik liks koks gabalėlis iš vakar. O tokia galimybė nėra tokia jau didelė, nes taip skanu, jog nelieka greit, ypač, jei ir valgytojų prie stalo gausiau.

Užkandis iš Karibų: krevetėmis įdaryti greipfrutai

Užkandis iš Karibų: krevetėmis įdaryti greipfrutai 1 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Laiko šiam užkandžiui pagaminti nereikia (jei visi produktai po ranka). Net žmogus, nemokantis nulupti virto kiaušinio, lengvai pagamins šį patiekalą. O ir netikėtiems svečiams jis labai tinkamas. Geriausia vartoti atšaldytą, įsitaisius gulte ir su akiniais nuo saulės.

Pasakiškai skanus picos vyniotinis

Pasakiškai skanus picos vyniotinis 6 asm.

Picą mėgsta daugelis, o jei ji dar naminė, ką tik iškepta, nė gabalėlio nelieka labai greitai. Nustebinkite šeimą ar draugus kiek neįprastu formatu – kepiniu, kuris forma atkartoja vyniotinį, tačiau prapjovus tampa akivaizdu, jog tai pavidalą pakeitusi pica. Tiesa, lengvai prasmukti užsisakant jau iškeptą picą ir ją suvyniojant į ritinį tikrai nepavyks, teks patiems minkyti ir kepti!

Sausainiai „Raganos piršteliai“ Helovinui

Sausainiai „Raganos piršteliai“ Helovinui 8 asm.

Šie sausainiai, teoriškai „galiojantys“ visus metus, smagiausi ir skaniausi, kai kepami Helovino išvakarėse. Atrodo jie ir kraupokai, ir juokingai, tačiau yra išties puikūs. Kepkite net nedvejodami!