Dubenyje sutrupinkite mieles. Pakaitinkite vandenį ir aliejų maždaug iki 37 °C. Supilkite ant mielių ir maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite sėmenis ir palikite stovėti 10 minučių. Įmaišykite druską, auksaspalvį sirupą, obuolių sultis, kefyrą...
Silkę supjaustyti labai smulkiai. Svogūnus supjaustyti mažais kubeliais. Kiaušinį susmulkinti labai mažais kubeliais. Silkę, svogūnus bei kiaušinį gerai išmaišyti. Pridėkite majonezo. Gerai išmaišyti. Produktus vafliams gerai išmaišyti. Kepti...
Atkreipkite dėmesį:
Daržoves galite pasirinkti kokias norite, tačiau žalios spalvos paprika šiam receptui yra būtina. Padažo tirštumą reguliuokite skysčio kiekiu - jei padažas pasirodytų per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Ruošimo eiga:...
Kavos miltelius užplikykite 3 šaukštais vandens. Gerai išmaišykite ir palikite ataušti. Margariną išlydykite ir išplakite su cukrumi. Kai masė pasidarys puri, sudėkite baltymus, suberkite vanilinį cukrų ir plakite iki vienalytės masės. Po truputį į...
Kambario temperatūros sviestą susmulkinkite, sudėkite į platų negilų dubenį. Suberkite su druska sumaišytus miltus. Masę maišykite švariais pirštais, kol gausite trupinius. Sudėkite trintus česnakus. Toliau maišydama pirštais po šaukštą pilkite...
Platesniame dubenyje pusę nurodyto kiekio miltų sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę. Į ją sukrėskite kiaušinių trynius, pamaišykite mediniu šaukštu, supilkite šiltą vandenį. Sukite, kol gausite lipnią masę. Suberkite likusius...
Erškėtuoges perpjaukite pusiau, iškrapštykite sėklas. Gerai nuplaukite, kad neliktų plaušelių, ir padalykite į keturias šešias dalis. Iš vandens ir cukraus išvirkite tirštą sirupą. Į jį suberkite uogas ir pavirkite 5 min. Puodą nukelkite nuo...
Lietinių tešlai reikalingus produktus supilkite į plakimo indą ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu. Paruoštą tešlą palikite pastovėti, kad išbrinktų. Šparagines pupeles, nupjovusi galus, trumpai apvirkite sultinyje ir nuvarvinkite....
Nuluptas bulves supjaustykite į keturias dalis ir pastatykite virti, pasūdykite. Kol jos verda paruoškite užpilą smulkiai sutarkuokite rūkytą sūrį įdėkite majonezo, grietinės, įpilkite vandens ir pakaitinkite, kol sūris išsilydys. Tada sudėkite...
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviestą. Kai vanduo pradės virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir be perstojo maišydami mediniu šaukštu, suberkite miltus...
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir šaukštu miltų. Palikite 15 minučių. Sudėkite likusius produktus ir užminkykite tešlą. Gali būti, kad prireiks šiek tiek daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Palikite augti, kol teš...
Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles. Į dubenį išsijokite miltus, suberkite cukrų, druską, padarykite duobutę ir į ją supilkite ištirpusias mieles, duobutę užberkite miltais ir palikite 15 min. Į tešlą pilkite aliejaus, ją išminkykite ir dar...
Kiaušinį lengvai išplakite (kad trynys susimaišytų su baltymu), į kiaušinį įberkite žiupsnelį druskos. Gautą kiaušinio mišinys pilkite į miltus, pastoviai minkydami, po truputį į miltus supilkite vandenį ir tešlą gerai išminkykite. Išminkę tešlą...
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. 2 pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Atpjaukite porą juostelių ir jas supjaustykite šiaudeliais. Svogūną nulupkite perpjaukite pusiau,...
Pasaldinkite vandenį ir jame išbrinkinkite avižinius dribsnius. Tada juos pakepinkite svieste iki auksinio atspalvio. Į ledaines išdėliokite ledus, apibarstykite dribsniais ir žemuogėmis.