Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Vanduo - visi receptai 7 puslapis

Sūdytos rūgštynės sriubai

Sūdytos rūgštynės sriubai 6 asm.

Rūgštynes nuplaukite ir supjaustykite. Porą minučių apvirkite pasūdytame vandenyje su nurodytais prieskoniais. Vandens reikia tiek, kad rūgštynės puode būtų vos apsemtos, o druskos – kad masė būtų sūroka. Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius,...
Grybų tyrė ir ekstraktas sriuboms gardinti

Grybų tyrė ir ekstraktas sriuboms gardinti 6 asm.

Grybus nuvalykite ir nuplaukite. Į emaliuotą puodą įpilkite pusę stiklinės vandens, suberkite druską ir citrinų rūgštį, užvirkite. Sudėkite grybus ir ant mažos ugnies virkite 30 minučių, virdami po truputį supilkite dar pusę stiklinės vandens....
Marinuoti miško grybai

Marinuoti miško grybai 6 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į lengvai pasūdytą ir parūgštintą vandenį ir virkite 20–25 minutes (iki grybai nusės ant dugno). Išvirtus nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Kol grybai verda, pasigaminkite marinatą: į puodą...
Grybai pomidorų padaže

Grybai pomidorų padaže 6 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir virkite pasūdytame ir parūgštintame vandenyje apie 20–25 minutes (kol grybai nusės ant puodo dugno). Išvirtus grybus gerai nuvarvinkite. Kitame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite grybus, suberkite cukrų, supilkite...
Marinuoti pievagrybiai

Marinuoti pievagrybiai 6 asm.

Grybus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į švarius stiklainius. Vandenį marinatui užvirkite, suberkite prieskonius, druską, cukrų, įpilkite acto. Nuluptus svogūną, česnako skilteles, nuplautą paprikos ankštį susmulkinkite ir sudėkite į marinatą...
Keptas marinuotas karpis su morkomis

Keptas marinuotas karpis su morkomis 6 asm.

Žuvį nuskuskite, išdarinėkite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais plonais gabaliukais. Pasūdykite, apvoliokite miltuose ir keptuvėje su aliejumi iškepkite. Atvėsinkite. Į užvirintą vandenį dėkite laurų lapelių, pipirų, druskos, cukraus,...
Itališka fokačija

Itališka fokačija 6 asm.

Plokščia itališka duona fokačija kepama iš mielinės tešlos ir dažnai skaninama įvairiais pagardais: prieskoninėmis žolelėmis, alyvuogėmis, svogūnais, saulėje džiovintais pomidorais, sūriu, dešra ar kumpiu. Kadangi ši duona labai panaši į storapadę picą, ji gali būti valgoma ir viena arba tiekiama kaip užkandis prie vyno.

 

Arabiška pita

Arabiška pita 4 asm.

Vidurio Rytų ir Viduržemio jūros regiono gyventojams kasdienę duoną atstoja apvalūs kvietinių miltų papločiai. Pitos valgomos vienos, tiekiamos prie mėsos ir daržovių patiekalų, naudojamos susuktiems sumuštiniams gaminti. Kepant aukštoje temperatūroje papločiai išsipučia ir tampa tuščiaviduriai. Įpjovus pitos šoną, į vidų galima pridėti keptos mėsos, daržovių ir padažo. Užkandžiui siūlomi gabalėliais pjaustyti papločiai su įvairiausiais mirkalais, pavyzdžiui, gaiviu tzatziki padažu arba pikantišku avinžirnių užtepu.

 

Imbierinis limonadas su agurkais

Imbierinis limonadas su agurkais 4 asm.

1. Sutarkuokite imbierą. 2. Supjaustykite agurkus griežinėliais. 3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus. 4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį. 5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite. 6. Griežinėliais...
Virta jautienos nugarinė su baltuoju padažu

Virta jautienos nugarinė su baltuoju padažu 6 asm.

1. Į pasūdytą verdantį vandenį sudėkite nuskustą ir į kelias dalis supjaustytą morką, nuluptą svogūną, saliero stiebą, prieskonius ir mėsą. Virkite apie dvi valandas arba kol mėsa taps minkšta. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą,suberkite miltus, pusę...
Tiršta žirnių sriuba

Tiršta žirnių sriuba 8 asm.

1. Žirnius gerai nuplaukite, suberkite į puodą, supilkite vandenį, sumeskite sultinio kubelius ir užvirinkite. 2. Kai užvirs, nugraibykite putas, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 1,5 val. Retkarčiais pamaišydami. 3. Keptuvėje iš...
Neriebus vištienos sultinys

Neriebus vištienos sultinys 4 asm.

1. Kaulus ir nuopjovas (odelė netinka, nes ji riebi) sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirinkite ir pavirkite 5 min. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus, kad apsemtų, sudėkite nuluptas daržoves, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 2,5–3...
Greitai paruošiamos ilgai negendančios salotos

Greitai paruošiamos ilgai negendančios salotos 6 asm.

1.  Agurkų griežinėlius ir perpus perpjautas česnakų skilteles sudėkite į didelį stiklainį. 2. Vandenį supilkite į puodą, suberkite garstyčių, salierų sėklas, įberkite ciberžolės ir užvirinkite. 3. Į verdantį skystį sudėkite svogūnus ir morkas....
Aviečių šerbetas

Aviečių šerbetas 4 asm.

1. Avietes iki vientisos masės ištrinkite su cukrumi, kai jis ištirps, pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Į aviečių masę supilkite vandenį, sultis, pagal skonį įlašinkite citrinų sulčių ir viską išplakite elektriniu plakikliu. 2. Paruoš...
Imbierinis pudingas su padažu

Imbierinis pudingas su padažu 4 asm.

1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu. 2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius,...
Naminės duonos raugas

Naminės duonos raugas 4 asm.

1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai stovintį raugą...
Ravioliai su pomidorais ir bazilikais

Ravioliai su pomidorais ir bazilikais 4 asm.

1. Iš kiaušinio, aliejaus, vandens ir miltų užminkykite kietą tešlą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių kambario temperatūroje. Faršą sumaišykite su pipirais, smulkintu svogūnu, bazilikais, pasūdykite. 2. Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite...
Garuose virtas vyniotinis su faršu ir bulvėmis

Garuose virtas vyniotinis su faršu ir bulvėmis 4 asm.

1. Iš kiaušinio, aliejaus, miltų, druskos ir šalto vandens užminkykite kietą tešlą. Tuomet ją uždenkite ir leiskite 15–20 minučių pastovėti kambario temperatūroje. 2. Faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, pipirais, druska ir ž...
Sultinys su koldūnėliais

Sultinys su koldūnėliais 4 asm.

1. Kiaušinį sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, šiltu vandeniu, pasūdykite ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje. 2. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite....
Ritinėliai su faršo ir kaparėlių įdaru

Ritinėliai su faršo ir kaparėlių įdaru 4 asm.

1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir šiek tiek paplakite. Suberkite miltus, pilkite po šaukštą vandens ir nuolat maišykite. Vandens pilkite tiek, kad išeitų lengvai minkoma tešla. Tešlą palaikykite 20–30 minučių kambario...