1. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų.
2. Slyvaites perrinkite, sudėkite į kiaurasamtį, nuplaukite tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite.
3. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį...
1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite (kauliukų neišimkite, nes jie kompotui suteikia savito skonio). Sudėkite į litrinius stiklainius pakratant, kad tilptų kuo daugiau (į litrinį indą turėtų tilpti 700–800 g uogų)....
1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Agrastus subadykite mediniu smeigtuku.
2. Vandenį užvirinkite su cukrumi ir maišydami virkite, kol jis ištirps. Į sirupą sudekite uogas ir kaitinkite, kol užvirs.
3. Nukėlę...
1. Iš miltų, sutarkuoto sviesto, vandens ir žiupsnelio druskos užminkykite tešlą. Iš jos padarykite rutulį, apvyniokite plėvele ir pusvalandžiui padėkite šaltai. Trečdalį atšaldytos tešlos atidėkite, iš kitos iškočiokite lakštą (apie 31 cm...
1. Paruoškite tešlą: atšaldytą sviestą su persijotais miltais ir milteliniu cukrumi sukapokite peiliu. Įpilkite šalto vandens, išminkykite ir iškočiokite. Tešla ištieskite 23 cm skersmens apskritos išardomos skardos dugną, kraštus ir mažiausiai...
1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklalizdžius.
2. Iš vandens ir cukraus maišydami išvirkite tirštą sirupą. Palikite atvėsti.
3. Atvėsusį sirupą supilkite ant kriaušių ir palikite kelias valandas.
4. Sirupą nupilkite, už...
1. Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų. Svarainius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
2. Puode užvirinkite vandenį su cukrumi. Į sirupą kiaurasamčiu sudėkite svarainių skilteles...
1. Iš 2 geltonųjų, 2 žaliųjų citrinų ir 2 apelsinų išspauskite sultis. Likusius vaisius supjaustykite skiltelėmis.
2. Į ąsotį suberkite cukrų, supilkite vandenį, sultis ir gerai išmaišykite – cukrus turi ištirpti. Supilkite gazuotą mineralinį...
1. Nulupkite ir susmulkinkite po vieną žaliąją ir geltonąją citriną, sudėkite į elektrinę trintuvę, įmeskite kelias žieveles ir sutrinkite su cukrumi, vaniliniu sirupu ar ekstraktu.
2. Masę sumaišykite su 2 stiklinėmis vandens. Gėrimą perkoškite...
1. Spanguoles sutrinkite mediniu šaukštu ir pro tankų sietelį nuvarvinkite sultis (arba išspauskite sultis sulčiaspaude).
2. Sumaišykite su cukrumi, įpilkite truputį gazuoto vandens ir maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite likusį gerai atšaldytą...
1. Vieną persiką supjaustykite skiltelėmis, o kitus du smulkiai. Smulkintus persikus sutrinkite su cukrumi ir citrinų sultimis.
2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite persikų tyrelę, persikų skilteles ir virkite apie 10 minučių. Gėrimą gerai atš...
1. Vieną citriną supjaustykite griežinėliais. Kitas gerai nuplaukite, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis.
2. Vandenį užpilkite ant citrinų žievelių ir virkite 5–7 minutes. Į citrinų nuovirą įberkite cukraus, įdėkite smulkintų mėtų....
1. Į plaktuvą sudėkite ananasų gabaliukus, įberkite cukrų ir lengvai suplakite. Supilkite jogurtą, vandenį ir gerai išplakite. Pridėkite ledukų ir tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“,...
1. Raudonuosius serbentus nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite mediniu šaukštu. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite 2–3 valandas pastovėti.
2. Tuomet nukoškite, sudėkite 2–3 šaukštuose šilto vandens iš...
1. Paruoškite raugą: sumaišykite mieles su vandeniu ir miltais. Ruginę duoną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išdžiovinkite orkaitėje ant mažos ugnies.Užpilkite džiūvėsius verdančiu vandeniu, išmaišykite ir palikite atvėsti iki kambario...
1. Gerai prinokusias braškes nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į emaliuotą indą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies.
2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į braškių sultis sudėkite medų, cukrų, citrinų rūgštį ir...
1. Uogas užšaldykite šaldiklyje vandens kubelių formelėse su vandeniu.
2. Mėtų šakeles ir tarkuotą imbierą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandžiui. Nukoškite ir atšaldykite. 3. Pipirmėčių ir imbierų arbatą supilkite į ąsotį, sudė...