Iš miltų, kiaušinio, gazuoto vandens ir druskos išminkykite tešlą. Iškočiokite ją ir stikline išspauskite apskritimus. Jautieną sumalkite. Į faršą įdėkite pipirų, česnako, čiobrelių ir mairūno. Į tešlos apskritimų vidurį dėkite šaukštelį faršo,...
1. Nulupkite ir susmulkinkite po vieną žaliąją ir geltonąją citriną, sudėkite į elektrinę trintuvę, įmeskite kelias žieveles ir sutrinkite su cukrumi, vaniliniu sirupu ar ekstraktu.
2. Masę sumaišykite su 2 stiklinėmis vandens. Gėrimą perkoškite...
1. Vieną citriną supjaustykite griežinėliais. Kitas gerai nuplaukite, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis.
2. Vandenį užpilkite ant citrinų žievelių ir virkite 5–7 minutes. Į citrinų nuovirą įberkite cukraus, įdėkite smulkintų mėtų....
1. Pusę arbūzo supjaustykite kubeliais ir pusvalandžiui įkiškite į šaldiklį. Likusios pusės minkštimą sudėkite į plaktuvą kartu su medumi ir kelias sekundes permaišykite.
2. Sutrintą arbūzą užpilkite gerai atšaldytu mineraliniu vandeniu. Į taures...
1. Ledus išplakite su apelsinų ir ananasų sultimis, supilkite mineralinį vandenį ir išmaišykite šaukštu.
2. Puoškite ananasų griežinėliais ir tuoj pat tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“,...