Nors dažniausiai iš moliūgų gaminamos trintos sriubos tyrė ar troškiniai, tačiau šios daržovės skonis puikiai atsiskleidžia ir kepiniuose. Tad išsikepkite kvapnų biskvitą, pagardinkite jį gaiviu varškės kremu ir susukite į vyniotinį.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai nekasdieniškas blynų patiekalas, bet jis puikiai tiktų šventiniam savaitgaliui. Didelius, per visą keptuvę iškeptus, amerikietiško stiliaus blynus sutepkite vaniliniu varškės kremu ir apliekite sūria karamele. Toks blynų tortas tiks ne tik artėjančioms Užgavėnėms, bet ir gimtadienio, vardadienio, ar kokios nors kitos svarbios progos pusryčiams.
Šį desertą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė sveikatingumo centras „Dainava“, veikiantis pačiame Druskininkų miesto centre, netoli pagrindinės kurorto pėsčiųjų gatvės – Vilniaus alėjos.
Net ir šiais laikais, kai tortų, pyragų ir kitų saldumynų pasirinkimas didžiulis, lietuviai ir toliau mielai renkasi nostalgiją keliantį vyniotinį. Jo galima ne tik nesunkiai nusipirkti, bet ir paruošti namuose. Pasigaminti namuose „Kuršėnų“ vyniotinį nėra sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, kaip desertą paruošti kuo skanesnį, tačiau gaminant šį vyniotinį svarbiausia mokėti tinkamai išplakti baltymus, neperkepti biskvito ir neišlydyti sviesto.