1. Surauginkite naminį pieną – tai užtruks kelias dienas.
2. Išrūgusį pieną pašildykite ant krosnies, kartais pamaišydama - kad taptų šiltas, bet nekarštas – antraip bus per rūgštus sūris.
3. Suberkite į rūgpienį kmynus, išmaišykite, sukrėskite...
1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu.
2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais...
1. Pirmiausia paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros minkštą sviestą išsukite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir citrinos sultimis.
2. Po vieną duonos riekelės pusę apskrudinkite sausoje keptuvėje ir, kai šiek tiek pravės,...
1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą...
1. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, razinomis, susmulkintais riešutais. Sudėkite obuolių skilteles ir dar kartą gerai iš...