1. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, kad dailiai pagelstų.
2. Kai svogūnų masė suminkštės, įmaišykite miltus, viską dar kartą pakepinkite, sukrėskite į plakti skirtą indą ir išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės....
1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.
2. Kad tarkė nepatamsėtų, į ją įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, tada įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, kapotus svogūnus, blynų tešlą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai...
1. Pomidorus nuplaukite ir neišlupusios žiedynėlio (jis atlieka dekoratyvinę funkciją) supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
2. Mocarelą gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite tokio paties storio griežinė...
Skonis: 9,5/10. Bijoti, kad pyrage bus daug svogūnų, tikrai nėra ko. Jie juk sukepa, suminkštėja ir tampa labai malonaus skonio, o pagardinus grietinėle, sūriu bei prieskoniais, skonis tampa išties puikus. Dar tikrai kepsiu šį pyragą, rekomenduoju...
1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.
2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Š...
1. Gerai šepetėliu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite, atvėsinkite ir sugrūskite.
2. Cukiniją ir svogūną sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su bulvėmis.
3. Masę pagal skonį pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus ir už...
1. Šiam patiekalui atrinkite vienodo dydžio nepažeistas bulves. Jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu.
2. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite apie 10 min.
3. Grūstuvėje sugrūskite kmynus, iš...
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite sugrūstus česnakus ir kubeliais supjaustytus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, įpilkite 50 ml sultinio, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus grybus ir 5 min. patroškinkite. Suberkite aviž...
1. Miltus, manų kruopas ir druską sumaišykite, supilkite skystą sviestą ir pirštais maišykite, kol nebeliks sausų miltų. Supilkite šiltą vandenį ir užminkykite tąsią, vienalytę tešlą. Uždenkite ir palikite 1 val. subręsti.
2. Įdarui skirtas darž...
1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas – plonais griežinėliais, bulves – šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi. Įpilkite 2 l verdančio vandens ir virkite 15 min....
1. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min.
2. Karį, „Garam masala“ prieskonius sumaišykite, įpilkite šlakelį vandens, kad išeitų tiršta košelė.
3. Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinkite...