„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vegetariškas - visi receptai 9 puslapis

Salotos stiklinaitėse

Salotos stiklinaitėse 4 asm.

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. 2. Nuluptus česnakus ir nuplautus žalumynus sukapokite. 3. Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, aliejumi ir citrinų...
Sumuštiniai su avokadais

Sumuštiniai su avokadais 4 asm.

1. Nulupkite avokadus, du supjaustykite stambiais gabalėliais, vieną atidėkite sumuštiniams papuošti. 2. Apšlakstykite avokadus citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sutrinkite elektriniu grūstuvu arba šakute. 3. Sausoje keptuvė...
Blyneliai su daržovėmis

Blyneliai su daržovėmis 6 asm.

 1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų daržovių pjaustyklė). 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite paruoštus daržovių šiaudelius. 3. Šparagines...
Daržovių kišas

Daržovių kišas 4 asm.

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstyti ir įtiesti į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi, priberti žirnių arba pupelių ir 225°C karštumo orkaitėje kepti 15 min. 2. Žiedinius kopūstus ir brokolius iš...
Airiška daržovių košė „Calcannon“

Airiška daržovių košė „Calcannon“ 4 asm.

1. Kruopščiai nuplautas (skusti nereikia!) bulves sudėti į puodą su šaltu vandeniu, ant mažos ugnies užvirinti ir virti, kol suminkštės. Išvirusias nusunkti ir palikti praaušti. 2. Kopūstus supjaustyti juostelėmis. Į puodą įpilti vandens (maždaug...
Raugintų kopūstų sriuba duonos kepaliukuose

Raugintų kopūstų sriuba duonos kepaliukuose 4 asm.

1. Kopūstus sudėti į verdantį sultinį, įmesti laurų lapelį, kadagių uogas ir virti, kol kopūstai suminkštės. 2. Porą nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir pakepinti keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėti stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį...
Kepti baklažanai

Kepti baklažanai 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite bent 20 min.  2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanus, sudėkite į dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, išspauskite česnaką...
Batonas su žalumynais

Batonas su žalumynais 4 asm.

1. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite žalumynus. Galite naudoti vienos rūšies žoleles arba jų mišinį. 2. Dubenėlyje išsukite sviestą su druska, kad būtų minkštas ir purus. Išspauskite česnaką, suberkite kapotus žalumynus ir parmezaną,...
Baklažanų apkepas

Baklažanų apkepas 4 asm.

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų...
Pomidorų apkepas

Pomidorų apkepas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą....
Krosnyje keptos morkos

Krosnyje keptos morkos 4 asm.

1. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite būtinai didesniais gabalėliais – mažesni kepami ištyžta. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes, irgi sukapokite. Imbierą nulupkite,...
Makaronai su špinatais

Makaronai su špinatais 4 asm.

1. Vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės išvirkite makaronus, nukoškite. 2. Gerai nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite špinatus. 3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, išspauskite česnaką, sudėkite pomidorus, pakepkite 2–3 min.,...
Bolivinių balandų sėklų troškinys

Bolivinių balandų sėklų troškinys 4 asm.

1. Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodą uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. 2. Nukelkite nuo ugnies ir dar 10 min. brinkinkite. 3. Išvirusias sėklas perdėkite į dubenį ir...
Lietiniai su špinatais

Lietiniai su špinatais 4 asm.

1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į plakimo indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Padėkite tešlą pusvalandžiui šaldytuvą, paskui iš jos iškepkite lietinius. 2. Paruoškite įdarą: nuplautus, nusausintus špinatus susmulkinkite ir sumaiš...
Virtinukai su cukinijomis

Virtinukai su cukinijomis 2 asm.

1. Ant medinės lentelės miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite įdubą. 2. Sudėkite kiaušinius, trynį, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą. Padėkite ant miltais pabarstytos lėkštelės, uždenkite švaria medvilnine skepetaite ir...
Sojų makaronai

Sojų makaronai 3 asm.

1. Sojų makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Salierą nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais. 3. Papriką išvalykite, taip pat supjaustykite šiaudeliais. 4. Gilioje keptuvėje storu dugnu ant didelės...
Salierų sriuba su sojomis

Salierų sriuba su sojomis 3 asm.

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į puodą su sultiniu. Sudėkite sojų faršą. 2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol apskrus. 3. Salierą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, sudė...
Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu

Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu 1 asm.

1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite. 2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą. 3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį....
Sojų kotletukai

Sojų kotletukai 4 asm.

1. Sojų kubelius užpilkite karštu sultiniu ir palaikykite apie 1,5 val., iki išmirks. 2. Česnakus ir svogūnus nulupkite, pakepinkite šaukšte sviesto. Kai jie dailiai pagels, sumeskite griežinėliais pjaustytus salierus, stambiais šiaudeliais...
Morkų sriuba

Morkų sriuba 4 asm.

1. Paruoškite daržovių sultinį. Nulupkite daržoves. Vieną morką išvirkite nepjaustytą, kitas morkas ir bulves supjaustykite plonais griežinėliais. 2. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite morkas, pabarstykite druska ir 10 min. pakepinkite ant...