1. Pieną pašildykite ir sumaišykite su mielėmis ir cukrumi. Leiskite mielėms pakilti. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, mielėmis, aliejumi, kiaušiniu ir druska. Užminkykite tešlą ir uždengę leiskite pakilti (30–40 minučių). Pakilusią...
1.Kiaulieną ar veršieną supjaustykite didesniais gabalėliais ir apkepkite su sviestu storadugniame puode.
2.Į puodą sudėkite rūkytą mėsą, luptą svogūną ir stambiai pjaustytą kopūstą. Užpilkite vandeniu ir ant mažos ugnies troškinkite 25–30 minučių....
1. Makaronus suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai...
1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą.
2. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis.
3. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje...
1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio porcijos dydžio gabalais.
2. Pipirus suberkite į specialų grūstuvą ir kiek pasmulkinkite.
3. Mėsos gabalus aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska,...
1. Kepenėles supjaustykite 1 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis.
2. Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Kitą apelsiną nulupkite ir išskirstykite skiltelėmis.
3. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą...
1. Nuplautą ir nusausintą mėsą įpjaukite vienoje vietoje taip, kad susidarytų erdvi kišenė. Česnakus sutrinkite su druska ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.
2. Paruoškite įdarą: smulkintas daržoves, maltą mėsą, prieskonius, džiūvėsėlius,...
1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis.
2. Mėsą supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada kiekvieną jų pamuškite konditeriniu plaktuku. Apibarstykite maltais...
1. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš minkštimo išspauskite sultis.
2. Svogūną nulupkite ir kartu su kaparėliais bei nuluptomis česnakų skiltelėmis labai smulkiai sukapokite.
3. Veršieną...