„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vištiena - visi receptai 11 puslapis

Mėsainiai su vištiena

Mėsainiai su vištiena 6 asm.

Paminėję Mamos dieną, nepamirškime ir tėčių. Nors dažnai esame įpratę manyti kitaip, tėčiams taip pat reikalingas dėmesys, švelnumas ir žodis „myliu“. Pirmasis birželio sekmadienis – Tėvo diena – puiki proga dovanoti jiems nuoširdžią šypseną, šiltą apkabinimą, gražius žodžius ir... skanius pietus! Pietūs tėčiui – nemenkas iššūkis. Siūlome jį įveikti su... naminiais mėsainiais!

Vištų krūtinėlių kepsneliai

Vištų krūtinėlių kepsneliai 2 asm.

1. Paruoškite žaliąjį aptepą: kokosų drožles pamirkykite truputyje vandens, mėtų ir petražolių lapelius suplėšykite, svogūnėlį ir papriką sukapokite, česnaką sugrūskite, imbierą smulkiai sutarkuokite, kuminus sugrūskite arba sumalkite kavamale....
Troškinta vištiena

Troškinta vištiena 4 asm.

1. Svogūnus supjaustykite žiedais, česnakus nulupkite, iš perpjautos aitriosios paprikos išimkite sėklas. 2. Vištą įdėkite į puodą su sandariu dangčiu, įpilkite vandens, kad apsemtų, sudėkite svogūnus, česnakus, papriką, imbierus, suberkite...
„Jambalaya“

„Jambalaya“ 5 asm.

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, smulkintus salierus, kvadratėliais supjaustytą papriką ir maišydami kepkite, kol svogūnų gabalėliai pasidarys skaidrūs. 2. Supilkite pomidorus su visu skysčiu, sultinį,...
Vištienos sriuba su makaronais

Vištienos sriuba su makaronais 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. 2. Storasieniame puode įkaitinkite abiejų rūšių aliejų. Sudėkite sugrūstą česnaką, susmulkintą aitriąją papriką, imbierus, smulkiai...
Neriebus vištienos sultinys

Neriebus vištienos sultinys 4 asm.

1. Kaulus ir nuopjovas (odelė netinka, nes ji riebi) sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirinkite ir pavirkite 5 min. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus, kad apsemtų, sudėkite nuluptas daržoves, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 2,5–3...
Pyragėliai su  vištiena  ir žirneliais

Pyragėliai su vištiena ir žirneliais 6 asm.

1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų. 2. Vištienos kumpelius išvirkite pasū...
Šefo salotos

Šefo salotos 1 asm.

1. Česnaką sugrūskite ir sumaišykite su majonezu, jogurtu, įpilkite pieno ir išplakite. 2. Į didelį plokščią dubenį sudėkite salotas, ant jų – skiltelėmis supjaustytą pomidorą, susmulkintus svogūnus, salierus, žiedinius kopūstus. 3. Ant daržovių...
Aštriosios vištienos salotos

Aštriosios vištienos salotos 4 asm.

1. Morką, papają, salierus supjaustykite panašaus ilgio šiaudeliais, mėsą – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, riešutus paskrudinkite, nutrinkite luobeles ir sutrupinkite. 2. Visus salotoms skirtus produktus išmaišykite dubenyje....
Vištienos pyragas

Vištienos pyragas 4 asm.

1. Pastarnokus ir bulves nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite. Išgriebkite (vandens neišpilkite), pabarstykite prieskoniais ir sutrinkite. 2. Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais, apvoliokite kukurūzų miltuose ir pakepinkite į...
Vištų kumpeliai su pievagrybiais

Vištų kumpeliai su pievagrybiais 4 asm.

1. Paruoškite marinatą: į aliejų supilkite actą, citrinų sultis, įberkite cukraus, druskos, pipirų, sudėkite sutrintas česnakų skilteles ir išmaišykite. Marinatu aptepkite vištienos kumpelius ir laikykite kelias valandas. 2. Kumpelius sudėkite į...
Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu

Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu 4 asm.

1. Sumuštinių duonos riekes išmirkykite piene ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. 2. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į maltą vištieną, įmuškite kiaušinius, įberkite apelsino žievelių, supilkite citrinos sultis, pasū...
Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis

Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis 4 asm.

1. Džiūvėsėlius užpilkite grietinėle ar sumaišykite su grietine ir leiskite išbrinkti. Tuomet šią masę sumaišykite su vištiena ir pagardinkite pipirais, druska bei vištienos prieskoniais. 2. Džiovintas slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir mirkykite,...
Vištienos kepsnys su džiovintais vaisiais

Vištienos kepsnys su džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir grietinėle. Česnaką susmulkinkite ir su vištienos prieskoniais, pipirais ir druska sudėkite į paruoštą faršą, gerai išmaišykite. Razinas ir džiovintus abrikosus išmirkykite šaltame vandenyje. Dž...
Purus vištienos kepsnys

Purus vištienos kepsnys 4 asm.

1. Filė supjaustykite siauromis juostelėmis ir pabarstykite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į maltą filė įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagardinkite vištienos prieskoniais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite. Morkų ir...
Vištienos ir daržovių sriuba su lydytu sūreliu

Vištienos ir daržovių sriuba su lydytu sūreliu 4 asm.

1. Vištienos filė sumaišykite su vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius. 2. Į puodą įpilkite 2–3 šaukštus aliejaus, įkaitinkite, sudėkite smulkintą svogūną, grūstą česnaką ir...
Vištienos faršo sriuba

Vištienos faršo sriuba 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite faršą. Paskaninkite pipirais, druska, kariu ir vištienos prieskoniais. 2. Didesniame puode užvirkite 1,5–2 l vandens, įmeskite kelis laurų lapelius, kvapiųjų pipirų, kubelį sultinio ir...
Vištienos vyniotinis su sezamų sėklomis

Vištienos vyniotinis su sezamų sėklomis 4 asm.

1. Vištų krūtinėles sudėkite ant medinės lentelės, uždengtos polietilenine plėvele, ir labai plonai išmuškite. Faršą sumaišykite su smulkintu česnaku, kiaušinio tryniu, pipirais, druska, vištienos prieskoniais ir kariu. 2. Ant vištienos filė...
Beliašai su vištiena ir žalumynais

Beliašai su vištiena ir žalumynais 4 asm.

1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Į dubenį suberkite miltus, padarykite per vidurį duobutę ir supilkite vandenį su mielėmis, uždenkite ir leiskite 10–15 minučių pastovėti, kad mielės pradėtų burbuliuoti. Tuomet supilkite aliejų, įmuškite...
Karameliniai paukštienos kepsneliai

Karameliniai paukštienos kepsneliai 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite pailgais maždaug 10 cm ilgio ir 4–5 cm pločio gabalais. 2. Į prikaistuvį supilkite sultinį, sojų padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies,...