„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vištiena - visi receptai 2 puslapis

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis 6 asm.

meyermaistas.ltKas gi nemėgsta rytietiškų keptų ryžių? Kepti ryžiai su daržovėmis – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas, tobulas ne tik atliekant šaldytuvo „valymą“ ir panaudojant įvairius daržovių ar keptos mėsos likučius, tačiau ir labai tinkamas tiek greitai vakarienei ar pietums, tiek pietų dežutėms, tiek kaip garnyras (jei vien su daržovėmis) ar pagrindinis patiekalas.

Vištienos patiekalas iš Sakartvelo „škmeruli“

Vištienos patiekalas iš Sakartvelo „škmeruli“ 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai vištienos patiekalas, kilęs iš Škmeri kaimo (dėl to taip ir vadinamas), esančio Račos srityje Vakarų Sakartvele. Pagaminti nesudėtinga, daug ingredientų nereikia.

 

Rizotas su smidrais ir vištiena

Rizotas su smidrais ir vištiena 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kreminės konsistencijos ryžiai su įvairiausiais priedais yra vienas mano mėgstamiausių Italijos virtuvės patiekalų. Negana to, kad jis aromatingas ir sotus, tai dar ir į valias galima improvizuoti su skoniais ir įvairiausiais priedais!

 

Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais 2 asm.

Kai ilgai tupinėti prie puodų nesinori, gelbsti greitai paruošiami patiekalai. Vienas tokių – ne tik elegantiškas, tačiau ir maistingas vištienos patiekalas, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Jis tiks ir darbo dienos vakarienei, ir savaitgalio pietums, net kai laukiate išrankesnių svečių.

Ant grilio kepti vištos krūtinėlės „Satay“ vėrinukai mandarinų marinate

Ant grilio kepti vištos krūtinėlės „Satay“ vėrinukai mandarinų marinate 4 asm.

Lietuvoje vis labiau populiarėja mini vėrinukai. Kaip pasakoja BBQ Mama tituluojama Halina Bovševič, vėrinukai, dar vadinami Satay, atkeliavo iš Azijos šalių, kur juos tiesiog gatvėje ruošia maisto prekeiviai. Tai skubantiems skirtas patiekalas, kuris yra ne tik greitai pagaminamas – jį patogu valgyti.

Juodųjų lęšių salotos su vištiena

Juodųjų lęšių salotos su vištiena 1 asm.

Nors šis patiekalas pavadintas salotomis, suvalgę jų porciją tikrai pasisotinsite, mat šių salotų pagrindas – naudingų medžiagų kupini lęšiai, o taip pat sveikai paruošta vištiena. 

 

Pikantiška ir aromatinga kepta vištiena su svogūnų laiškais bei citrina

Pikantiška ir aromatinga kepta vištiena su svogūnų laiškais bei citrina 4 asm.

Svogūnų laiškai ir citrina šiame paprastame, bet puikiame patiekale palaiko vištienai kompaniją ir sukuria tikrą skonio harmoniją. Išbandykite!

Tortilijos suktinukai su vištiena ir šviežiomis daržovėmis

Tortilijos suktinukai su vištiena ir šviežiomis daržovėmis 2 asm.

meyermaistas.ltTortilijos suktinukai su vištiena, pievagrybiais ir šviežiom daržovėm – tai gaivus, sotus ir greitai paruošiamas patiekalas pietums ar vakarienei. Labai tinkamas ir grilio sezonui atidaryti, jei vištieną ir pievagrybius nutartumėte kepti ant jo (taip būtų dar skaniau!)

Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“

Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): „Jakitori“ (japoniškai 焼き鳥, paraidžiui „kepta paukštiena“) – japoniškas vištienos patiekalas, tinkantis pavasarėjančiai Lietuvai ir pradedantiems kepsnių sezoną. Jį galima kepti ir ant kepsninės, ir orkaitėje. Dabar Lietuvoje visko gausi – net bambukinių iešmelių. Bus visai kaip Japonijoje.

Vištienos petukai su imbieru

Vištienos petukai su imbieru 4 asm.

Vytaras Radzevičius (“Pasaulio puodai”): Jei šventinį, pavyzdžiui, Velykų stalą, sugalvosite paįvairinti neįprastais skoniais – šis patiekalas kaip tik. Imbieras suteiks aštrumo ir egzotiško skonio, užmarinuoti vištienos petukus galima iš anksto, o sėdant prie stalo prireiks ketvirčio valandos patiekalui iškepti.

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais 4 asm.

Šio įdomaus, tačiau gana greitai paruošiamo vištienos patiekalo receptu dalinasi TV laidų vedėjas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

 

Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže

Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Aš turiu vieną patikimą būdą akimirkoms, kai nuovargis nuo pilkumos pasidaro sunkiai pakeliamas. Tokiomis dienomis mane pakrauna skanūs patiekalai iš šiltų kraštų! Tada bent jau skoniais nukeliauju ten, kur šilta ir saulėta, kur žmonės ilsisi ir atostogauja, iš kur grįžta pailsėję ir pasikrovę energijos. Vienas tokių patiekalų tikrai ir jus bent valandai nuneš į saulėtąją Italiją, į žavią Sicilijos salą…

 

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltNamuose vytinta krūtinėlė – puikus užkandis ir priedas sumuštiniams. Bandykite derinti įvairius prieskonius ir stiprųjį alkoholį, ir kas kart turėsite skirtingų skonių gardumyną. Pirmą kartą vytinant krūtinėlę pabandžiau jai suteikti apelsinų, pankolių ir viskio aromatų.

Keptas viščiukas su ryžiais ir saldžiosiomis bulvėmis

Keptas viščiukas su ryžiais ir saldžiosiomis bulvėmis 6 asm.

Iškepus viščiuką paprastai dar tenka rūpintis garnyru – koše, ryžiais, salotomis... Tačiau šįkart siūlome receptą, kuris padės išvengti bet kokių papildomų rūpesčių – dedate viską į skardą, šaunate į orkaitę ir blieka šiek tiek palaukti. O sulauksite išties gardaus ir nekasdienio patiekalo.

 

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais 6 asm.

Kai gaminame indiškus patiekalus, atrodo, jog pakvimpa ne tik visi namai, bet ir visa laiptinė, o gal ir visas rajonas! Tai nestebina, nes prieskonių puokštė dažnai būna itin turtinga! Panašiai yra ir šiame recepte – prieskonių reikės nemažai, tačiau visi jie lengvai gaunami Lietuvoje. Tad ryžkitės pakvėpinti namus ir pradžiuginti šeimą ar draugus nuostabiu mėsos patiekalu.

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kažkada tai buvo juodadarbių Burgundijos valstiečių patiekalas. O kadangi Burgundijoje niekuomet netrūko nei vištų (jei jau labai tiksliai, tai gaidžių!) nei juolab vyno, tai toks troškinys ant stalo galėdavo garuoti nors ir kasdien. Kasdien, tiesa, gal nelabai, nes kartą jau terliojantis verta troškinio pasigaminti daugiau, kad bent jau dviem dienom šeimynai pakaktų!

 

Kepta višta piene pagal Jamie Oliverį

Kepta višta piene pagal Jamie Oliverį 6 asm.

Ir su kokiais tik priedais nekepame vištienos – nuo kmynų ir žolelių iki žaliųjų citrinų ir kokosų pieno. Tačiau britų kulinaras ir knygų autorius Jamie Oliveris siūlo neįprastą receptą – kepti vištą apipylus pienu. Skamba drąsiai, neįprastai, tačiau per tuos keliolika metų nuo tada, kai vienoje Jamie knygų paskelbtas šis receptas, jį išbandžiusieji negailėjo patiekalui pagyrų.

Su čiobreliais keptas viščiukas ir česnakinės bulvės

Su čiobreliais keptas viščiukas ir česnakinės bulvės 4 asm.

Leiskite sau pasilepinti daug darbo nepareikalausiančiu patiekalu – su priedais keptu viščiuku, kurį lydi skanutėlės bulvės.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais 6 asm.

Išsikepkite sotų, tačiau nesunkų ir greitai paruošiamą nesaldų pyragą, kurio receptu dalinasi šefas Gian Luca Demarco.