„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vištiena - visi receptai 9 puslapis

Šventinis šaltienos receptas pagal močiutę

Šventinis šaltienos receptas pagal močiutę 6 asm.

Nuo pat vaikystės Kalėdos – man stebuklinga šventė. Pasiruošimas šiai šventei toks jaukus ir ypatingas metas. Prieš gerą mėnesį prasideda intensyvūs pasiruošimai šiai šventei. Juk tiek daug reikia nuveikti: supirkti dovanas, papuošti namus ir, žinoma, apmąstyti šventinio stalo meniu. Tačiau vienintelis patiekalas, dėl kurio niekados nekyla klausimų ar bus gaminama – tai šaltiena, gaminama pagal močiūtės receptą.

Visi šeimos nariai vieningai pritaria, kad šis gėris būtinai turi puikuotis ant Kalėdinio stalo. Ir galiu pasakyti, kad kiekvienais metais, jis pats pirmasis dingsta nuo stalo. Manau, tai puikus įrodymas, kad patiekalas vykęs, todėl niekados net nebandau jokių kitų šaltienos recepto variacijų. TIK ŠITAS MŪSŲ ŠEIMYNAI YRA PATS PAČIAUSIAS. IŠBANDYKITE IR JUS, TIKIU, JOG NEPASIGAILĖSITE!

 

Trigubas mėsos kepsnys

Trigubas mėsos kepsnys 6 asm.

Vištą nukaulinkite (prapjaukite nugaros dalyje, kad kuo daugiau mėsos liktų prie odos ir odą palikite vientisą, kad būtų galima ištiesti). Nukaulintą vištieną apibarstykite prieskoniais, druska, pipirais. Jautienos filė supjaustykite plonomis...
„Empanados“ su vištiena ir špinatais

„Empanados“ su vištiena ir špinatais 15 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Smulkinkite tešlą tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir gausite nemažus trupinius. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite....
Troškinys moliniuose indeliuose

Troškinys moliniuose indeliuose 4 asm.

Troškinys Paukštieną ištrinkite prieskoniais ir supjaustykite gabaliukais. Atskirai aliejuje pakepinkite pievagrybius, paukštieną, sutarkuotą morką ir svogūnus. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Viską dėkite sluoksniais į molinius...
Jevgenijaus Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais

Jevgenijaus Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais 2 asm.

Paukštieną ir obuolį supjaustykite kubeliais. Graikinius riešutus truputį pasmulkinkite peiliu. Paukštieną, riešutus, grūdėtąją varškę, sėklų mišinį ir tarkuotą imbierą sudėkite į dubenį ir atsargiai sumaišykite. Pagaminkite užpilą, supilkite jį...
Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas

Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas 6 asm.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant...
Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais

Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais 4 asm.

Viščiuko gabaliukus įtrinkite druska. Supjaustykite citriną plonais griežinėliais, apibarstykite juos ruduoju cukrumi. Gilesniame inde sumaišykite aliejų, vyną, jei naudojate, čiobrelius, pipirus. Sudėkite vištieną į indą, užklokite citrinos...
Vištiena su feta ir apelsininiu padažu

Vištiena su feta ir apelsininiu padažu 4 asm.

Iš apelsinų išspauskite sultis, jas sumaišykite su sojų  padažu, aliejumi ir smulkintu česnaku. Gautą marinatą užpilkite ant vištienos ir viską palikite bent porai valandų (galima ir nakčiai) marinuotis. Fetą sumaišykite su pusės citrinos ir pusė...
Rytietiški vištienos sparneliai

Rytietiški vištienos sparneliai 4 asm.

Viską, ką galima susmulkinti - susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais produktais. Sparnelius supjaustykite per sąnarius, trečiąjį sąnarį atidėkite, ji galima bus panaudoti vėliau, sultinio virimui. Vištienos gabalėlius sudėkite į marinatą,...
Vištienos salotos su persikais ir feta

Vištienos salotos su persikais ir feta 4 asm.

Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais,...
Suktinukai su vištiena

Suktinukai su vištiena 4 asm.

Gerai išvirtą vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis, pakepinkite keptuvėje svieste, užberkite šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Salotą nuplaukite, nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, suplėšykite stambesniais gabalais ir...
Kugelis su vištiena

Kugelis su vištiena 4 asm.

Bulves ir 1 svogūną sutarkuokite tarkavimo mašina. Norint, tąsaus ir minkšto kugelio, skysčio nupilti nereikia. Į tarkius įpilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir krapų, išmaišykite. Pieną, pakaitinkite iki užvirimo, pilkite ant tarkių...
Vištienos suktinukai

Vištienos suktinukai 4 asm.

Pirmiausia paruoškite užpilą vištienai: alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotu sūriu, kapotomis pistacijomis, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis bei medumi. Vištieną gerai nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, nusausinkite, padalykite į...
Vištiena su voveraičių padažu

Vištiena su voveraičių padažu 4 asm.

Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir sutrinkite su sviestu. Suberkite kaparėlius ir išmaišykite. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, didesnes perpjaukite per pusę, 10 min. virkite pasūdytame...
Traškūs vištienos kąsneliai

Traškūs vištienos kąsneliai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis...
Vištienos maltinukai

Vištienos maltinukai 4 asm.

Vištieną nuplaukite, supjaustykite labai mažais gabalėliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste ir atvėsinkite.  Vištieną ir atvėsintus keptus svogūnus krėskite į dubenį, išmaišykite plaktą kiaušinį, šalavijus, gerai nuplautus...
Plovas

Plovas 6 asm.

Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas – plonais šiaudeliais. Aliejų įkaitinkite storasieniame inde. Svogūnus ir morkas apkepinkite aliejuje, sudėkite mėsą (Nuimkite nuo šlaunelių mėsą, supjaustykite nedideliais gabaliukais, šlaunelę maždaug...
Vištiena su šparaginėmis pupelėmis

Vištiena su šparaginėmis pupelėmis 2 asm.

Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis,...
12 vasariškai gaivių salotų

12 vasariškai gaivių salotų 3 asm.

1. SALOTOS SU TRAŠKIA VIŠTIENA IR UOGOMIS

Čilietiški „Anticuchos“ kepsneliai

Čilietiški „Anticuchos“ kepsneliai 6 asm.

Supjaustykite mėsą ir dešreles 4-5 cm gabaliukais. Nuo paprikų pašalinkite sėklas ir supjaustykite jas kartu su svogūnais kvadratėliais. Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite druską ir grūstus juoduosius pipirus. Sumaišykite viską...