Keli gabaliukai kokybiškos vištienos, šiek tiek daržovių, sauja ryžių bei prieskonių ir žalumynų – tai viskas, ko jums prireiks šiai sriubai, kuria pasisotinsite darbo dienos vakarą. Žinoma, siūlome tik orientacinį receptą, nes šis patiekalas – kuo puikiausia „drobė“ įvairioms improvizacijoms.
Strelkabelka.lt: Pirmą kartą kažkurią žiemą šią sriubą viriau pagal receptą iš tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“. Ir, kaip visada būna, jei receptas patinka, laikui bėgant jis būna adaptuojamas. Taip nutiko ir su šiuo, nes labai retai kada turiu šaldymo kameroje vištienos sultinio. O be gero sultinio, geros sriubos ir neišvirsit.
Jei prastai jaučiatės, šalta ar tiesiog „nėra nuotaikos“, pabandykite sau padėti išsivirdami vištienos sriubos. Kiek netikėtas ingredientas šiame recepte – ne labiau įprasti ryžiai ar makaronai, bet kuskusas. Ant jo pilsime jau išvirtą sriubą ir mėgausimės nuostabiu patiekalu!
Kai žvarbu ir pilka, puikiai sušildo vištienos sriuba. Dar geriau, kai ji praturtinta egzotiškais skoniais ir aromatais. Pavyzdžiui, tokia, kokios receptą galima rasti knygoje „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“.
Jaučiamas ir saldumas, ir aštrumas – taip galima apibūdinti šios sriubos skonį. Beje, nors šiame patiekale ir jaučiamas imbieras, jo skonis švelnus, tad sriuba turėtų patikti daugumai.