Vištos krūtinėlė - visi receptai

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais 2 asm.

Nida Degutienė: Labai dažnai šventiškoms vakarienėms aš renkuosi vištieną. Į krūtinėlių mėsą galima įsukti pačius įvairiausius įdarus, o iškepus ir supjausčius, turėsite restoraninio lygio patiekalą! Šįsyk pagrindiniam patiekalui siūlau rinktis šviežius špinatus ir sūrį. Tiks ir tas sūris, kuris spėjo šaldytuve šiek tiek padžiūti – sutarkuokite jį ir įmaišykite į įdarą. Galite sumaišyti kelių rūšių sūrius, o jei turite gabalėlį mėlynojo pelėsinio – būtinai įmaišykite ir jo.

 

Obuoliuose kepta vištiena

Obuoliuose kepta vištiena 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): pagal senovinį receptą, kurį sužinojau iš žmonos močiutės, paruoštas patiekalas yra puikaus skonio ir ypač naudingas rudenį, kai netrūksta obuolių.

Geriausiai jam tinka antaniniai obuoliai. Gali būti ir kitokie, bet geriau – rūgštesni.

Sultinga grilyje kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina

Sultinga grilyje kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina 4 asm.

Vištos krūtinėles paruošti, rodos, paprasta, tačiau visada išlieka nuogąstavimas, jog jos bus sausos. Gera išeitis – kepti pamarinuotas krūtinėles ant labai gerai įkaitintų kepsninės grotelių: karštis „uždarys“ mėsos sultis viduje, šiek tiek paplota mėsa tolygiai ir greitai iškeps, o marinatas praturtins patiekalą puikiu skoniu. 

Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais 2 asm.

Kai ilgai tupinėti prie puodų nesinori, gelbsti greitai paruošiami patiekalai. Vienas tokių – ne tik elegantiškas, tačiau ir maistingas vištienos patiekalas, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Jis tiks ir darbo dienos vakarienei, ir savaitgalio pietums, net kai laukiate išrankesnių svečių.

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltNamuose vytinta krūtinėlė – puikus užkandis ir priedas sumuštiniams. Bandykite derinti įvairius prieskonius ir stiprųjį alkoholį, ir kas kart turėsite skirtingų skonių gardumyną. Pirmą kartą vytinant krūtinėlę pabandžiau jai suteikti apelsinų, pankolių ir viskio aromatų.

Vištos krūtinėlių kepsniai su pomidoriukais ir sūriais

Vištos krūtinėlių kepsniai su pomidoriukais ir sūriais 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą radau Kanadoje. Šalyje, kurioje persipynė viso pasaulio kulinarinės tradicijos. Receptas itin paprastas, pasigaminsite pietus ar vakarienę per pusvalandį. Tinka ir nelauktiems svečiams. Beje, jį sėkmingai galima ruošti ir ant kepsninės žarijų.

Vyne troškinta vištiena  su pievagrybiais

Vyne troškinta vištiena su pievagrybiais 4 asm.

1. Vištos krūtinėlę padalinkite į keturis kepsnius, juos šiek tiek pamuškite. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir juose apvoliokite mėsą. 2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant nedidelės ugnies maišydami 2–3 minutes pakepinkite č...