Cukrų užpilkite stikline vandens ir užvirinkite kartu su pipirais. Supilkite vyną ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada indą nukelkite nuo ugnies, supilkite romą, citrinų sultis. Paruoštą gėrimą išpilstykite į stiklines taures arba puodelius....
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką – juostelėmis, o česnaką sutraiškykite. Kiaulienos gabaliukus šiek tiek pamuškite, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, suberkite svogūnus ir č...
1. Vištos krūtinėlę padalinkite į keturis kepsnius, juos šiek tiek pamuškite. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir juose apvoliokite mėsą.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant nedidelės ugnies maišydami 2–3 minutes pakepinkite č...
1. Nuo viščiuko nulupkite odą ir nupjaukite visus matomus riebalus. Supjaustykite taip: dvi šlaunelės, dvi blauzdelės, dvi krūtinėlės, kaklas ir nugarkaulis. Blauzdeles, kaklą ir nugarkaulį palikite sultiniui virti (galima dėti į šaldiklį).
2....
1. Mėsą supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais.
2. Sojų padažą sumaišykite su vynu, krakmolu, druska. Supilkite ant mėsos kubelių, gerai išmaišykite ir palikite: kambario temperatūroje – maždaug pusvalandį, šaldytuve – per naktį.
3. Mėsos...
1. Visą tuno gabalą įtrinkite druska, pipirais, susmulkintais česnakais, užpilkite vynu ir 24 val. laikyti šaldytuve. Išimkite iš marinato, supjaustykite porcijomis ir iškepkite aliejuje (kepti po 5 min. kiekvieną pusę).
2 Paruoškite padažą: likusį...
1. Gabalėliais supjaustytą žuvį pasūdykite ir 30 min. laikykite šaldytuve.
2. Žuvies nuopjovas užpilkite dviem stiklinėmis pasūdyto vandens, išvirkite sultinį ir nukoškite.
3. Nuvalytas daržoves supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į šaukštu...
1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).
2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels....
1. Žuvį nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Juos pavoliokite miltuose ir apkepkite su šaukštu sviesto.
2. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite su šaukštu sviesto.
3. Pievagrybius pakepinkite su likusiu sviestu....
1. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir 7 min. pavirkite garuose.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite plonais žiedais supjaustytą svogūną ir kepkite 5 min.
3. Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir toliau kaitindami po truputį...
1. Į puodą įpilkite 600 ml vandens, statykite ant ugnies. Kai užvirs, įdėkite 2–3 sultinio kubelius, įberkite ciberžolių ir porą minučių pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies.
2. Kitame giliame puode storu dugnu išlydykite šaukštą sviesto. Sudėkite...
1. Padažui gervuoges atitirpinkite, užpilkite cukrumi ir palikite, kad susidarytų sirupo.
2. Vyną, sultis ir degtinę užvirinkite puode kartu su 300 ml vandens, medumi ir cukrumi.
3. Kriaušes plonai nulupkite. Smailiu peiliu perpjaukite pusiau, iš...
1. Bulves nuskuskite, smulkiai supjaustykite, suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir truputį pavirkite. Suberkite nuplautus ir supjaustytus brokolius, virkite, kol daržovės suminkštės. Įdėkite sviesto, supilkite vyną, grietinėlę ir virkite dar...
1. Jautienos išpjovą supjaustykite storomis riekėmis, įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite vynu ir palikite pernaktį. '
2. Išmarinuotą mėsą gerai įkaitintoje keptuvėje ant labai mažai aliejaus po 3 minutes iš abiejų pusių apkepkite. Į lėkštę...
1. Morkas nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
2. Razinas 15 minučių pamerkite į šaltą vandenį, išgriebusi nuspauskite. Į puodą supilkite raudonąjį vyną, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir kaitinkite,...