Vištieną nuplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirkite. Sudėkite pusiau padalytą svogūną ir į kelias dalis perpjautą morką, suberkite pipirus, įmeskite laurų lapelių. Jei norite – įberkite džiovintų daržovių mišinio. Virkite apie 1,5–...
Želatinos lapelį pamerkite į šaltą vandenį. Vandenyje ištirpinkite cukraus miltelius. Užvirkite. Nukelkite nuo viryklės. Nusunkite želatinos lapelį ir maišydami dėkite į prikaistuvį. Pilkite vyną. Paruoštą masę supilkite į keturis nedidelius...
Vanilinė panna cotta: želatiną užpilkite šiltu vandeniu, išbrinkinkite, o vėliau pašildykite, kad ištirptų (tai galima daryti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje). Pieną, grietinėlę ir cukrų sumaišykite nedideliame puode. Vanilės ankštis...
Pasiruoškite nedidelę tortinę nuimamais kraštais. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su sviestu. Gautus trupinukus suberkite į tortinę ir pirštais suslėkite torto pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą. Visą želatiną, skirtą šokolado musams, užpilkite š...
Nereikia kepti, greitai paruošiama, visai nesudėtinga. Pyragas kiek riebokas, tačiau be jokio papildomo cukraus, todėl ne per saldus. Visus ingredientus lengva surasti kiekvienoje parduotuvėje. Kodėl šiandien nepasilepinti?
Želatiną suberkite į 250 ml pieno ir palikite, kad išbrinktų. Skirtingų spalvų želė užpilkite karštu vandeniu ir supilstykite į atskiras formas. Atvėsusią sudėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Galite pilti kiek mažiau vandens, kad želė būtų standesnė...
Želatiną sumaišykite su 4 valg. š. pieno ir palikite 15–20 minučių, kad išbrinktų. Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite. Grietinėlę plakite apie 1 minutę elektriniu plakikliu, kol nepradės tirštėti, tuomet supilkite pieną ir sudė...
Sutrinkite sausainius iki vientisos masės ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Suformuokite torto formoje pyrago pagrindą. Želatiną užpilkite puse stiklinės šilto vandens ir palikite 30 minučių. Vėliau ištirpinkite. Kivius susmulkinkite, sudėkite į...
PASIRUOŠIAME BISKVITUS. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepkite biskvitus. Palikite atvėsti, o tada...
Avižinius sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sviestu ir berkite į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Suslėkite pyragui pagrindą. Želatiną užpilkite vandeniu ir palaukite kol išbrinks. Maskarponę išplakite su tryniais, cukrumi,...
Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu. Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą. Ž...
Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas. Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos...
Visus sausainėlius įpjaukite aštriu peiliu ir šaukšteliu prikimškite „Rududu“ masės. Sudėkite į tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Želatiną užpilkite karštu (jokiu būdu ne verdančiu) vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Palikite pravėsti. Tuo metu,...
Pagrindui. Duoną smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, citrinų sultimis, spanguolių uogiene (prieš tai į uogienę įmaišykite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną). Pertepimui. Grietinę išplakite su cukrumi, kakava ir vaniliniu cukrumi. Sumaiš...
Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles. Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje...
Užpilkite želatiną 150 ml sulčių ir palikite 10–15 minučių išbrinkti. Ištirpykite ir sumaišykite su sultimis. Jeigu reikia, įberkite cukraus ir maišykite, kol ištirps. Įpilkite likerio ir skystį perkoškite. Supilstykite į 4 formeles, palikite...
Pirmiausia nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Iš žuvų filė išrinkite kaulus, žuvį susmulkinkite, sumeskite į dubenį ir užpilkite liesa grietinėle. Pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir atvėsinkite. Avokadą...
Tortas 24-26 cm. skersmens Matavimui naudojama 200 ml stiklinė Papločiai. Į puodą berkite cukrų, dėkite sviestą ir medų. Statykite ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvė...