„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

želatina - visi receptai 2 puslapis

Kalėdinis liežuvio „tortas“

Kalėdinis liežuvio „tortas“ 6 asm.

Morką išvirkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Atskirai išbrinkinkite želatiną, užpylę ją stikline vandens. Atvėsinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis.  Išvirkite kiaulės liežuvius paskaninus druska, pipirais, lauro lapais. Taip...
Aromatingas vynuogių desertas

Aromatingas vynuogių desertas 6 asm.

Šlakelyje šalto vandens išlydykite želatiną. Užvirinkite vynuogių sultis, suberkite vanilinį cukrų, pagardinkite citrinų sultimis ir išmaišykite su lydyta želatina. Pusę želė supilkite į keturias deserto taures ir padėkite į šaldytuvą, kad...
Paprastas tortukas

Paprastas tortukas 6 asm.

Pudingą paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik pieno pilkite mažiau – tiek, kiek nurodyta recepte. Jei norisi saldesnio torto, galima įberti cukraus – tiek, kiek nurodyta ant pudingo pakuotės. Želatiną užpilkite keliais šaukštais virinto š...
Sluoksniuotis, patiekiamas taurėse

Sluoksniuotis, patiekiamas taurėse 4 asm.

Želatiną užpilkite keliais šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. 500 g uogų sudėkite į puodą, suberkite cukrų (porą šaukštų palikti), įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės. Ataušusią tyrę sumaišykite su citrinų...
Nekeptas bananų tortas

Nekeptas bananų tortas 6 asm.

Meduolius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės ir sumaišykite su rududu. Kai viskas gerai sukibę ir susimaišę, dėkite į tortinę nuimamu dugnu (recepto autorė naudojo 18cm skersmens) ir suformuokite pagrindą.     Bananus supjaustykite griežinė...
Mėlynių ir varškės „terrine“

Mėlynių ir varškės „terrine“ 15 asm.

Pasiruoškite indą, kuriame gaminsite terrine. Geriausiai tam tiks metalinis stačiakampio formos pailgas indas (maždaug 25–30 cm ilgio). Išklokite jį kuo kruopščiau ir gražiau maistine plėvele. PARUOŠKITE MĖLYNIŲ SLUOKSNĮ Mėlynių sluoksniui...
Obuoliniai drebučiai

Obuoliniai drebučiai 3 asm.

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens, palikite brinkti.  Mėsą nuplaukite, nusausinkite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, į puodą įmeskite kelis kvapiuosius ir juoduosius pipirus, laurų lapus,...
Jogurto ir mėlynių pudingas

Jogurto ir mėlynių pudingas 6 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir iškrapštykite sėklytes. Citriną nuplaukite, nusausinkite, žievelę nutarkuokite smulkia trintuve ir išspauskite sultis.  Citrinų sultis supilkite į puodelį, suberkite pusę kiekio cukraus, pakaitinkite, kol jis...
Pomidorų drebučiai su svogūnais

Pomidorų drebučiai su svogūnais 4 asm.

Prinokusius, mėsingus pomidorus nuplaukite ir kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, po šalto vandens srove atvėsinkite ir nulupkite. Tada supjaustykite 1– 1,5 cm storio griežinėliais. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir taip pat...
Bananų ir varškės desertas

Bananų ir varškės desertas 4 asm.

Želatiną užpilkite 4 šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. Bananus nulupkite ir susmulkinkite. Sudėkite į plakimo indą, sukrėskite kreminę varškę, agavų sirupą ar kitokį skystą saldiklį ir sutrinkite elektrine trintuve. Atsargiai į...
Naminiai zefyriukai

Naminiai zefyriukai 4 asm.

1. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite pastovėti, kad išbrinktų. 2. Cukrų suberkite į puodą, kuriame virsite, užpilkite vandeniu ir taip pat palikite pastovėti. 3. Po kelių valandų cukrų užvirinkite ir, nuolat maišydama,...