Žirneliai - visi receptai

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais Velykoms

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais Velykoms 6 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Šiam terinui labiausiai tiks namuose maltas kiaulienos kumpis ir sodo prieskoninių žolelių mišinys iš petražolių, rozmarinų, mairūnų, bazilikų, raudonėlių, čiobrelių bei dašių. O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis į mėsą pribėriau šaldytų žaliųjų žirnelių.

Su bulvėmis, žirneliais ir šparaginėmis pupelėmis troškinta vištiena

Su bulvėmis, žirneliais ir šparaginėmis pupelėmis troškinta vištiena 6 asm.

Viename puode paruošite patiekalą, prie kurio beliks sumaišyti lengvų salotų. Į vieną puodą ar troškintuvą šįsyk sušoka ir paukštiena, ir bulvės, ir ankštinės daržovės. 

 

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos 4 asm.

Tai gaivesnė, ryškesnė, šiek tiek sveikesnė tradicinės mišrainės versija.

 

Keptos starkio filė su smidrais ir žaliaisiais žirneliais

Keptos starkio filė su smidrais ir žaliaisiais žirneliais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei būtent šiandien geidžiate žuvies, kaiskite keptuvę ir imkitės karališkos vakarienės gaminimo!

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais 4 asm.

Maisto tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ kūrėja Jurgita Vaskel siūlo Velykoms ir iškylos krepšiui puikiai tinkantį kepinį.

Kopūstų sriuba su žirneliais

Kopūstų sriuba su žirneliais 4 asm.

Išvirti skanią sriubą nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, nes bet kokia smulkmena gali ją sugadinti. Pavyzdžiui, sriubos skonis priklauso ir nuo to, kokiame puode ją verdate ir kokiu šaukštu maišote. 

Ant grotelių kepta ėriena su šparagais ir žirnelių piurė

Ant grotelių kepta ėriena su šparagais ir žirnelių piurė 2 asm.

FeedMySister.com: Nuostabu, kai pasirodo pirmosios bulvės ar šparagai kartu su naujo sezono ėriena. Tokiems ingredientams įmantraus paruošimo net nereikia!

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše 1 asm.

Kepsniui. Kiaulienos išpjovą supjaustykite maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudėkite į indą. Sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstykite raudonu vynu, įdėkite truputį medaus. Pabarstykite išvardintais prieskoniais, truputį pasūdykite. Gerai...
Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“

Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“ 4 asm.

Šis pyragas paprastas, sotus, šiltas ir aromatingas ir dar nebrangus. Nuostabus dar tuo, kad keisdami daržoves, jų proporcijas, gausite vis kitą patiekalą. Nereikia lakstyti po parduotuves ieškant produktų, kiekvienose namuose rasite visko, ko reikia šiam pyragui, lengvai pakeisite tais produktais, kuriuos turite. Recepto autorė pyragą kepa torto formoje, kad galėtų išimti iš formos visą ir gražiai supjaustyti. Įdaro turėtų gautis pilna vidutinio dydžio keptuvė. 
Studentiškas kopūstų troškinys

Studentiškas kopūstų troškinys 2 asm.

Bulves ir morką nuskuskite, supjaustykite gabalėliais. Kopūstą susmulkinkite. Užvirkite vandens ir suberkite į jį smulkintas daržoves. Virkite, kol suminkštės. Tada suberkite žirnelius ir smulkintus konservuotus pomidorus. Dar šiek tiek pavirkite....
Naminės „Olivjė“ salotos

Naminės „Olivjė“ salotos 2 asm.

Šios mišrainės variantų pasaulyje daugybė. Kitose šalyse jos dar vadinamos rusiškomis salotomis. Na, o mes, lietuviai, jas vadiname tiesiog balta mišraine. Štai dar viena „Olivje“ mišrainės variacija.

Rizotas su žirneliais

Rizotas su žirneliais 6 asm.

Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštą sviesto, sudėkite svogūnus ir česnakus, šiek tiek pakepinkite (tik kol suminkštės), į keptuvę suberkite ryžius ir pakepinkite, kol taps skaidrūs (ne daugiau...
Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas

Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas 6 asm.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant...
Žaliavalgiška baltoji mišrainė

Žaliavalgiška baltoji mišrainė 4 asm.

Žirnelius atšildykite šiltu vandeniu. Morkas sutarkuokite šiaudeliais ir užmarinuokite trumpam druskos žiupsneliu ir citrinos šlakeliu. Raugintus agurkus ir šviežius agurkus, cukiniją, svogūnus supjaustykite kubeliais. Porus susmulkinkite pusžiedž...
Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu

Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu 3 asm.

Žirnelius apvirkite nedideliame vandens kiekyje. Išgriebusi kiaurasamčiu, palikite nuvarvėti.    Nuplautas, nusausintas cukinijas nulupkite, stambiai sutarkuokite, palikite 15 minučių. Išsiskyrusį skystį nusunkite. Į dubenį su tarkuotomis daržovė...
Cukinijų ir žirnelių sriuba su kokosų grietinėle

Cukinijų ir žirnelių sriuba su kokosų grietinėle 5 asm.

Nuplautą cukiniją perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais. Žirnelius nuplaukite, nusausinkite, papriką supjaustykite juostelėmis.  Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite...
Pievagrybių salotos

Pievagrybių salotos 4 asm.

Ridikus ir morkas nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite šiaudeliais ir 1 minutę pavirkite. Po to užpilkite šaltu vandeniu ir perkoškite. Šviežius pievagrybius apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Jeigu grybai...
Makaronai su žirneliais ir kumpiu

Makaronai su žirneliais ir kumpiu 4 asm.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite. Kol jie verda, susmulkinkite cukiniją ir kumpį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite cukiniją ir kepkite apie 2 minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir kepkite minutę. Sudėkite...
Kepti ryžiai su tunu

Kepti ryžiai su tunu 4 asm.

1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kol kruopos verda, šoninę  apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps traški (apie 2–3 minutes). Išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad...
Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais

Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais 4 asm.

1. Užkaiskite puodą su vandeniu, pasūdykite. Bulves stambiai supjaustykite, dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Nusunkite ir palikite atvėsti. 2. Lašišą supjaustykite juostelėmis. Didesniame dubenyje iki putų išplakite kiaušinius (...