Tinklaraštis „Bulvių košė“: Tai tradicinis patiekalas, kurį namuose gamina gana retas tautietis. Kodėl gi jo neišbandžius kokia nors nekasdiene proga, o gal sumanius su originaliu patiekalu supažindinti Lietuvoje viešinčius užsieniečius? Ryžkitės ir pirmyn!
Puiki veganiška sriuba, kuri sušildys ir pasodins vėsų rudens vakarą.
Vakarienei siūlome išsivirti sriubos, kuri pasotins ir apgaubs jaukumu. Ypatingų ingredientų neprireiks, sriuba paprastutė, tačiau skani.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kariai ypatingai skanūs būna žiemą. Ir net didžiausi skeptikai, įsitikinę, kad pasisotinti galima vien mėsiškais patiekalais, paprastai nustemba, kokios sočios gali būti indiškos bemėsės vakarienės.
Soti, kvapni ir aromatinga sriuba, tiksianti ir veganams, nes ją verdant nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai.
Miško žvėrys: Šios traškios ir gaivios salotos atneš pavasarį ant stalo bet kokiu metų laiku!
Perlinių kruopų ir žirnių košė pasotins ir sušildys ir paprastą dieną, ir savaitgalį.
Įvairiausių grūdų, sėklų šiais laikais galima įsigyti nesunkiai, medus irgi tapęs kasdieniu produktu, tad kūčią pasiruošime nesunkiai. Puiku dar ir tai, jog šis patiekalas sveikas, maistingas, lengvai paruošiamas.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Skonio įvairovės ir šviežumo iš kinų virtuvės neatimsi. Maistas patiekiamas ką tik pagamintas ir dažniausiai termiškai apdorojamas itin trumpai, tačiau aukštoje temperatūroje. Šviežumą apibūdinti gali ir šis pavyzdys – Šanchajaus patiekalas „girtos krevetės“. Prieš valgytoją statomas uždengtas dubuo su alkoholiu kvepiančiu skysčiu. Jį atidengus, skystyje esančios krevetės staiga atgyja ir pradeda duotis po visą akvatoriją – belieka ją pasigauti su lazdelėmis, išsilukštenti ir suvalgyti. Ko gero, šviežiausios krevetės, kokių teko valgyti. Tačiau šis receptas žymiai paprastesnis.
Greitai ir lengvai paruošiamas Wok patiekalas su kiaulienos filė ir daržovėmis! Švelnus ir turtingas sojų padažo bei česnakų skonis.
Žaliasis karis yra vienas geriausiai žinomų ir mėgstamų tailandietiškų patiekalų. Nuostabų skonį vištienai suteikia kokoso pienas, kaffir žaliosios citrinos, imbieras ir kalendros.
Skani pakepinta kiaulienos filė su daržovėmis, ananasais ir ryžių makaronais. Greita ir lengva paruošti.