Strelkabelka.lt: Kai nežinau, ką pagaminti įvairioms progoms, visuomet renkuosi šitaip keptą lašišą – labai paprasta, pastangų įdėti daug nereikia, o nustebinti lieka visi. Žemoje temperatūroje keptos lašišos skonis yra su niekuo nepalyginamas. Ir aš net nežinau, kaip jį reikėtų apibūdinti. Jis tiesiog yra „osom“!
Nida Degutienė (Nidos receptai): žuvį, užuot volioję į miltus ar džiūvėsius, pabandykite iškepti su bolivinių balandų apvalkalu: paskrudusios kruopos taps traškios, maloniai kontrastuojančios su švelnia lašišos filė.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ieškokite šviežios žuvies. Nes šaldytas tunas tinka kitiems dalykams. Prieš kepimą ir jo metu nesūdykite ir negardinkite nei pipirais, nei druska. Šias gardinimo operacijas atlikite lėkštėje. Tuno skerspjūvyje turėtų likti rausva juostelė.
Strelkabelka: Atsitinka taip, kad lieka kiaušinių baltymų. Nėra kur dėti, o išmesti gaila. Galima kept pavlovas, galima kankintis su „macaronsais“, galima kepti „amaretti“ sausainius, galima dar ką nors pasigaminti. Arba galima išsikepti žuvį ir/arba burokėlius druskoje su baltymais. Receptas šį kartą labai paprastas, bet jis tinkamas visiems atvejams – tiek savaitgaliui, tiek kokioms nors progoms.
Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!
Sviesto ir kaparėlių padažu pagardintas keptas ešerys su daržovėmis –puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Jo autorius – šefas Bernardas Anužis iš Palangoje veikiančio šeimyninio restorano „Onorė“
Kartais, ilgai triūsę virtuvėje ir žongliravę sudėtingais ingredientais, nesulaukiame tokio stulbinančio rezultato, kaip galbūt tikėjomės. Tačiau neverta mesti peilių ir puodų į šalį, vos keli kūrybiškai suderinti ingredientai neretai daro stebuklus. Puikus pavyzdys – paprasti, bet gardūs lašišos kepsneliai medaus-garstyčių marinate.