Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

263 puslapis

Keksiukas su slyvomis

Keksiukas su slyvomis 4 asm.

1. Nešaltą sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Įplakite kiaušinius. 3. Supilkite nešaltą pieną. 4. Supilkite miltus ir krakmolą su kepimo milteliais, išmaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės. 5. Kepimo formą ištepkite...
Įdaryti kiaušiniai pusryčiams

Įdaryti kiaušiniai pusryčiams 2 asm.

1. Kiaušinius perpjaukite, išimkite trynius ir juos sumaišykite su pjaustytu kumpiu bei sūriu. 2. Masę paskaninkite pipirais, česnaku, įberkite druskos. 3. Išmaišykite su majonezu, sudėkite į baltymus ir papuoškite. Receptą atsiuntė Regina Rač...
Vaisinis vaikiškas maskarponės tortas

Vaisinis vaikiškas maskarponės tortas 8 asm.

1. Kiaušinius iki purumo išplakite su 2 šaukštais milteliniu cukrumi, miltais ir krakmolu. 2. Skardą ištepkite sviestu, supilkite į torto formą tešlą ir kepkite 10 min. 3. Maskarponę sumaišykite su trinta varške. 4. Grietinėlę suplakite su...
Keptų vištų sparnelių skruzdėlynas

Keptų vištų sparnelių skruzdėlynas 6 asm.

1. Aliejų, actą, citrinos sultis ir paukštienos marinato prieskonius išmaišykite ir gauta mase ištrinkite vištienos gabaliukus. Palikite marinuotis per naktį. 2. Prieš kepimą suberkite paukštienos ant grotelių prieskonius, įmuškite kiaušinį ir...
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys

Vištienos - voveraičių šventinis troškinys 6 asm.

1. Troškiniui naudokite tradiciškai konservuotas voveraites - su druska, pipirais, lapeliais, truputėliu acto, bei kmynais. 2. Vištieną susmulkinkite, pabarstykite prieskoniais iš malūnėlio ir apkepinkite svieste kartu su svogūnais. Kai vištiena...
Burokėlių salotos su putpelių kiaušiniais, riešutais ir džiovintais vaisiais

Burokėlių salotos su putpelių kiaušiniais, riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Virtą buroką apipjaukite aplinkui ir ta juosta apjuoskite vietą, kur bus mišrainė. Kitus burokus sutarkuokite ar smulkiai supjaustykite. 2. Į smulkintus burokus suberkite spanguoles, įpjaustykite svogūną, suberkite gvazdikėlius, pipirus, druską,...
Žaldoko karka su slyvomis

Žaldoko karka su slyvomis 6 asm.

1. Česnaką susmulkinkite, supilkite į aliejaus - garstyčių mišinį. Suberkite druską ir kitus ingredientus. 2. Karką įpjaustykite aplinkui ir mišiniu gerai įtrinkite. 3. Vėsiai laikykite per naktį. 4. Aluje išplakite grietinėlę, į stiklinį kepimo...
Žymės: karka
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“

Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“ 8 asm.

1. Vištieną išmirkykite. 2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį. 3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru....
Irisinis tortas

Irisinis tortas 8 asm.

1. Ant labai lėtos ugnies vis maišant ištirpinkite sviestą su irisais ir gerai išmaišykite. 2. Į dubenį suverskite šią masę, apie ketvirtadalį paliekant užpylimui ant viršaus. Į pagrindinę masę suberkite trupintus riešutus ir išmaišykite. 3. Vis...
Žymės: desertas, tortas
Naminis tradicinis karkos vyniotinis

Naminis tradicinis karkos vyniotinis 6 asm.

1. Nupjaukite mėsą nuo kaulo, kad būtų vientisas gabalas. 2. Ištrinkite mėsą druska, sumaišyta su maltais lauro lapeliais, pipirais bei rozmarinais. 3. Stipriai suvyniokite į marlę ir suriškite. Virkite vandenyje su druska, svogūnu ir tais pač...
Riešutinis vištienos vyniotinis

Riešutinis vištienos vyniotinis 6 asm.

1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi...
Moliūgų salotos

Moliūgų salotos 4 asm.

Moliūgą sutarkuokite, pomidorą ir svogūną supjaustykite, suberkite smulkintus krapus, įdėkite žiupsnelį druskos, pipirų. Užliekite varškės - grietinėlės padažu. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Žymės: salotos, moliūgai
Margos kopūstų salotos

Margos kopūstų salotos 6 asm.

1. Iš raudono kopūsto, svogūno, grietinės (majonezo) ir druskos pagaminkite tamsias salotas. 2. Iš morkų, šviesaus kopūsto, poro ir grietinės (majonezo) pagaminkite šviesias salotas. Jas sudėkite į lėkštę kaip pavaizduota nuotraukoje arba sumaiš...
Žymės: salotos, kopūstai
Tortas „Romantika“

Tortas „Romantika“ 8 asm.

1. Sausainius sumalkite kartu su riešutais, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite garuose tirpintą sviestą. Masę išmaišykite. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie...
Žymės: desertas, tortas
Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Trupininis obuolių pyragas su nektarinais 6 asm.

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė. 2. Mažesnę jos pusę...
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 6 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi. 3. Kreminę varškę išmaišykite su kiek...
Pomidoruose kepti kiaušiniai

Pomidoruose kepti kiaušiniai 2 asm.

1. Pomidorams nupjaukite viršutines dalis ir juos išskobkite. Pomidorų vidines dalis ištrinkite druska, pipirais ir smulkintais bazilikais. 2. Suleiskite po 1 kiaušinį į kiekvieną pomidorą. Užberkite tais pačiais prieskoniais. 3. Kepti 10 arba 15...
Vištienos kepenėlių tortas

Vištienos kepenėlių tortas 8 asm.

1. Kepenis išvirkite su druska, rozmarinais, lauro lapeliais ir juodaisiais pipirais. 2. Torto formą ištrinkite šaltu sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais. 3. Stambiai tarkuotas bulves sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, krapais, šaukšteliu...
„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso

„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso 4 asm.

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjaukite, perpjaukite, išnarstykite, saikingai patrinkite druska su aliejumi ir petražolė...
Tarkuotų bulvių vyniotinis su triušiena

Tarkuotų bulvių vyniotinis su triušiena 6 asm.

1. Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirkite su pipirais, lauro lapeliais ir druska. 2. Bulves sutarkuokite su 1 baltu svogūnu ir dalinai nusunkite. Užvirkite pieną ir supilkite į masę, išmaišykite. Įplakite kiaušinį,...