Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

266 puslapis

Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 6 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir šiek tiek kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 3. Varškę...
Lietiniai blynai su varške ir persikais

Lietiniai blynai su varške ir persikais 3 asm.

1. Lietinių tešlai sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą, pusę stiklinės pieno, 1 šaukštą cukraus bei miltus. 2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus, pilkite į keptuvę 2 šaukštus tešlos, paskirstykite per visą keptuvės plotą ir gražiai...
Žalia košė

Žalia košė 6 asm.

Visas daržoves išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Visiškai nenupilkite vandens ir sutrinkite. Galima vandenį nupilti visai ir pagardinti košę užvirtu pienu bei sviestu. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė  
Vaikiški saldūs sumuštinukai

Vaikiški saldūs sumuštinukai 2 asm.

1. Šokoladą išlydykite ant garų, uždėkite ant kiekvieno talerio ir 10 min. palaikykite šaldymo kameroje. 2. Bananus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite ant šokolado. Papuoškite šaldytomis uogomis. Receptą atsiuntė...
Grikių kepsneliai paprikoje

Grikių kepsneliai paprikoje 2 asm.

1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską. 2. Kitame inde išplakite kiaušinį su kefyru. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų. 3. Dė...
Mėsa kimštų makaronų ir daržovių apkepėlė

Mėsa kimštų makaronų ir daržovių apkepėlė 5 asm.

1. Storus tuščiavidurius makaronus apvirkite (apie 5–7 min.), nusunkite, atvėsinkite ir prikimškite maltos mėsos (su druska bei pipirais). 2. Gražiai kimštus makaronus išdėliokite kepimo inde (recepto autorė tokioms užkepėlėms siūlo stiklinį indą...
Makaronai su mėsa

Makaronai su mėsa 4 asm.

1. Makaronus suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai...
Spanguolinis varškės kremas

Spanguolinis varškės kremas 2 asm.

1. Supilkite į prikaistuvį 150 ml pieno ir užvirinkite. 2. Likusiame piene išmaišykite miltus (turi nelikti gumuliukų) ir supilkite į užvirusį. Pakaitinkite, kol masė sutirštės, tada palikite atvėsti. 3. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi....
Juodieji duonos triufeliai „Ugnikalniai“

Juodieji duonos triufeliai „Ugnikalniai“ 4 asm.

1. Pirmiausia nupjaukite žieveles nuo duonos ir ją susmulkinkite smulkintuvo pagalba (turi būti smulkūs trupiniai). 2. Slyvas nulupkite, pašalinkite kauliukus ir su maišytuvu išmaišykite iki vienalytės masės. 3. Tuomet sumaišykite duonos...
Grikių blynai su mėlynėmis

Grikių blynai su mėlynėmis 4 asm.

1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską. 2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų. 3....
Duonos lazdelės su svogūnais ir varškės užtepėle

Duonos lazdelės su svogūnais ir varškės užtepėle 2 asm.

1. Smulkintuvo pagalba susmulkinkite kumpį ir špinatus, įdėkite prieskonius ir viską sumaišykite su varške. 2. Duonos lazdeles dekoruokite kumpiu ir patiekite su šia varškės užtepėle. Viršų dar apibarstykite trupintomis lazdelėmis. Skanaus!...
Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais

Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais 6 asm.

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis. 2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite...
Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba 2 asm.

1. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius. Viską kepkite apie 8 min., sukrėskite troškinį į puodą su verdančiu daržovių nuoviru (sultiniu ar vandeniu) ir...
Braškės rabarbarų ežerėliuose

Braškės rabarbarų ežerėliuose 8 asm.

1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų), kol suminkštės. Tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje iš...
Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis

Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis 5 asm.

1. Į šiek tiek pašildytą pieną suberkite mieles ir cukrų. Tada sudėkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu, baltymus padėkite į šaldytuvą....
Balta duona

Balta duona 5 asm.

Visus ingredientus sudėkite į duonkepę ir joje kepkite pagal "normal" rėžimą. Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Žymės: Duona, Balta duona
Morkų pyragas

Morkų pyragas 6 asm.

1. Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, sudėkite gerai suplaktus kiaušinius, morkas, citrinų žieveles, sezamų sėklas ir gerai išmaišykite. 2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į masę ir gerai išmaišykite. 3. Kepkite  180 °C...
Moliūgo pataluose

Moliūgo pataluose 8 asm.

1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų. 2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode. 3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine...
Moliūgo ir mėsos apkepas

Moliūgo ir mėsos apkepas 6 asm.

1. Moliūgo minkštimą ir bulves supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite. 2. Susmulkinkite česnakus ir sumaišykite su mėsa bei pipiras ir kitais prieskoniais. 3. Sumaišykite moliūgus, bulves bei mėsos masę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įdė...
Vafliai įdaryti dešrelėmis

Vafliai įdaryti dešrelėmis 4 asm.

1. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite košę, įpilkite stiklinę pašildyto pieno, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite. 2. Vaflius perpjaukite pusiau, dėkite bulvių košės (norimo storio sluoksniu), o ant viršaus - dešrelę....