Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

268 puslapis

Maskarponės tortas „Bobų vasara“

Maskarponės tortas „Bobų vasara“ 12 asm.

1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite. 2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10...
Rudeniškas troškinys „Magdutė“

Rudeniškas troškinys „Magdutė“ 8 asm.

1. Ryžius ir žirnius išmirkykite ir apvirkite, bet neišvirkite. Mėsą supjaustykite ir patroškinkite keptuvėje ant sviesto su svogūnais, stambiai tarkuotomis morkomis ir nedideliu gabalėliu irgi tarkuoto moliūgo. Nepamirškite įberti šaukštelio...
Obuolių, moliūgų ir persikų džemas

Obuolių, moliūgų ir persikų džemas 4 asm.

1. Vaisius ir moliūgą smulkiai sutarkuokite, įpilkite stiklinę vandens. Virkite maišydamos 15 minučių. 2. Suberkite cukrų, įtarkuokite pagal skonį cinamono ir dar virkite apie 15 minučių. 3. Jei valgysite žiemą, supilkite į iškaitintus...
Naminės obuolių - moliūgų - slyvų sultys

Naminės obuolių - moliūgų - slyvų sultys 6 asm.

1. Tiek obuolius, tiek moliūgus ir slyvas išsunkite sulčiaspaude atskirai, perkoškite per retą audinį ar tankų sietelį. 2. Tuomet supilstykite norimomis proporcijomis. Užkaitinkite ir supilstykite į sterilius stiklainius. Šios sultys labai...
Krepšeliai su sviestiniu kremu

Krepšeliai su sviestiniu kremu 6 asm.

1. Iš trapios tešlos iškepkite krepšelius ir atvėsinkite. 2. Kambario temperatūroje atšildytą sviestą išsukite iki purumo, tada palengva įmaišykite su tryniais išplaktą miltelinį cukrų, supilkite brendį, suberkite vanilę. Kremą gerai atvėsinkite...
Pyragaičiai su grietinėle

Pyragaičiai su grietinėle 4 asm.

1. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais, susukite voleliu ir iškepkite orkaitėje, kaip nurodyta ant pakuotės. 2. Atvėsintų volelių vidų galite truputį pagremžti bulvių skustuku, kad pasidarytų tuščiaviduriai. 3. Grietinėlę išplakite iki...
Desertas su maskarpone

Desertas su maskarpone 4 asm.

1. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone, supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite paprastą bei vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu išsukite iki vientisos masės, tada įmaišykite kokosų drožles ir įdarą bent pusvalandį...
Konservuotas troškinys „Studento pietūs“

Konservuotas troškinys „Studento pietūs“ 6 asm.

Ingredientų skaičius nurodytas 3 pusės litro stiklainiams. 1. Paruošimas: iš vakaro mėsą supjaustykite gabaliukais, supilkite nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberkite smulkintus česnakus. Iš...
Tortas su maskarpone „Saldi nuodėmė“

Tortas su maskarpone „Saldi nuodėmė“ 12 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukraus sirupu ir 2 šaukštais grietinėlės. Įmaišykite garuose tirpintą sviestą. Tuomet supilkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Dar įberkite citrinos žievelių ir gerai išmaišykite. Torto formoje iš...
Tapenada

Tapenada 10 asm.

1. Sudėkite alyvuoges, ančiuvius ir kaparėlius į smulkintuvą ir susmulkinkite, po truputį pildama aliejų, citrinų sultis ir brendį. 2. Tapenadą smulkinkite, kol gausite norimą konsistenciją – tai gali būti lygi glotni tyrė arba šiek tiek grūdėtas...
Prieskoninių žolių pagardas („chimichurri“)

Prieskoninių žolių pagardas („chimichurri“) 10 asm.

1. Žoles, aitriąją papriką (jei naudojate) bei česnaką supjaustykite ir sutrinkite trintuvu. 2. Supilkite citrinų sultis ir auksaspalvį sirupą, suberkite druską. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į švarų stiklainį. 3. Prieš patiekiant laikykite...
Indiškas kriaušių ir mėtų padažas („chutney“)

Indiškas kriaušių ir mėtų padažas („chutney“) 10 asm.

1. Razinas užpilkite citrinų sultimis ir palikite per naktį. 2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nuplautas ir gerai nusausintas mėtas smulkiai supjaustykite. 3. Į puodą suberkite kriaušes, razinas su likusiomis sultimis ir...
Mėtinis agurkų desertas

Mėtinis agurkų desertas 2 asm.

1. Vandenį, ištirpinus jame suskaldytą mėtinį saldainį, pusę minutės pavirkite su želiniu cukrumi. 2. Atvėsinkite ir pilkite sluoksnį želės, dėkite agurkų ir taip sluoksniuokite. Kameroje sušąla per pusvalandį. Galima dar įdėti citrinos. Receptą...
Krabų lazdelių ir pievagrybių troškinys su ryžiais

Krabų lazdelių ir pievagrybių troškinys su ryžiais 6 asm.

1. Pakepinkite svogūną ir morką, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus pievagrybius. 2. Ištirpinkite sultinį (nebūtinai grybų) stiklinėje karšto vandens ir pilkite ant daržovių. 3. Porą minučių patroškinkite uždengę dangčiu, tada suberkite...
Sumuštinukai su lašiša

Sumuštinukai su lašiša 6 asm.

Batoną supjaustykite riekelėmis, užtepkite sviesto arba lydyto sūrelio, uždėkite lašišos gabalėlį bei šiek tiek citrinos. Paruošta! Skanaus! Receptą atsiuntė Indrė Makauskaitė  
Žalių žiedinių kopūstų salotos

Žalių žiedinių kopūstų salotos 6 asm.

1. Daržoves nuplaukite ir susmulkinkite: žiedinį kopūstą smulkiau, pomidorus stambiau. 2. Sumaišykite su majonezu. 3. Jei mėgstate, įdėkite konservuotų kukurūzų, įberkite nedidelį kiekį druskos ir maltų juodųjų pipirų. Salotos paruoštos! Skanaus!...
Zefyrų ir kivių vėrinukai

Zefyrų ir kivių vėrinukai 2 asm.

1. Kivius nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite maždaug 0,5 cm griežinėliais, o šiuos padalinkite į 4 arba 6 dalis. 2. Zefyrų puseles taip pat supjaustykite gabalėliais. 3. Ant zefyro dėkite kivį ir persmeikite dantų krapštuku. Galima pakartoti...
Lazanija

Lazanija 6 asm.

1. Pirmiausia keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinkite svogūną, morkas ir česnaką. Kai jie apskrus rusvai, sudėkite saliero lapkotį, pomidorus ir viską apie 30 min. troškinkite, kol pomidorai suglebs. (Į šį daržovių sluoksnį recepto autorė siūlo...
Tuno salotos

Tuno salotos 4 asm.

Šios salotos yra sluoksniuojamos. 1. Išvirkite kiaušinius. 2. Pirmiausiai sutarkuokite kiaušinių baltymus, ant viršaus berkite fermentinį sūrį, viršų aptepkite majonezu. 3. Toliau ant majonezo sluoksnio dėkite tuną, labai mažais gabaliukais...
Moliūgų sausainiai

Moliūgų sausainiai 4 asm.

1. Sumaišykite visas tešlai skirtas sudedamąsias dalis: moliūgų tyrę, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, maltą imbierą, miltus, kepimo miltelius. 2. Formuokite sausainėlius ir dėkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 3....