Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

271 puslapis

Vištiena su mandarinais

Vištiena su mandarinais 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite marinatą vištienai: 3 šviežiai spaustų mandarinų sultis sumaišykite su visais padažais, prieskoniais (išskyrus cinamoną) ir tarkuota imbiero šaknimi. 2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalė...
Brusketa su skumbre

Brusketa su skumbre 2 asm.

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys. 2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus,...
Gaivios pomidorų ir apelsinų salotos su avokadais bei alyvuogėmis

Gaivios pomidorų ir apelsinų salotos su avokadais bei alyvuogėmis 2 asm.

1. Apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėse. 2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis. 3. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, iš karto apšlakstykite citrinos...
Daržovių pyragas su pesto padažu

Daržovių pyragas su pesto padažu 4 asm.

1. Cukinijas supjaustykite pusračiais, svogūną – pusžiedžiais, o morkas – ritinėliais. Tešlą gerai iškočiokite, kad ji būtų 3 mm storumo. 2. Tešla suformuokite norimą formą, subadykite šakute. Pyrago pagrindą gerai ištepkite pesto padažu. 3. Darž...
Violetinis pesto padažas

Violetinis pesto padažas 4 asm.

1. Gražgarstes, bazilikus ir česnaką susmulkinkite trintuvu. Smulkindami supilkite alyvuogių aliejų ir ištirpintą grietinėlės sviestą. Gerai sumaišykite ir pabarstykite kedrinių pinijų. 2. Violetinis padažas puikiai dera prie žuvies ir jūrų...
Geltonasis pesto padažas

Geltonasis pesto padažas 4 asm.

1. Bazilikus, kedrines pinijas, graikinius riešutus, parmezaną, rikotą sutrinkite smulkintuvu. Įberkite pagal skonį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sumaišykite. 2. Geltonasis pestas puikiai dera su trintomis moliūgų, morkų, avokadų,...
Raudonasis pesto padažas

Raudonasis pesto padažas 4 asm.

1. Į virtuvinį kombainą sudėkite ir lėčiausiu greičiu sutrinkite bazilikus, kedrines pinijas, česnaką, sūrį, džiovintus pomidorus. 2. Įdėkite kaparėlių, supilkite balzaminį actą ir atsargiai sumaišykite su alyvuogių aliejumi. 3. Raudonasis padaž...
Gaminame namie: žaliasis pesto padažas

Gaminame namie: žaliasis pesto padažas 4 asm.

Į virtuvinį kombainą arba į marmurinę grūstuvėlę sudėkite kedrines pinijas, bazilikus, česnaką, parmezaną, avies sūrį ir sutrinkite. Pagal skonį įberkite druskos ir lėtai maišydami pamažu pilkite alyvuogių aliejų, kol masė taps grietinės...
Ledai su bazilikais

Ledai su bazilikais 4 asm.

1. Bazilikų lapelius nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite ir  sudėkite į grūsti skirtą indą. 2. Pistacijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, irgi sukapokite ir suberkite prie bazilikų lapelių. 3. Specialiu grūstuvėliu viską grūskite tol,...
Upėtakis su citrinomis

Upėtakis su citrinomis 2 asm.

1. Žuvį nuplaukite, išvalykite, nuskuskite, vidų įtrinkite sviestu, išspaustais česnakais ir pagal skonį šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais. 3. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinė...
Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais

Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais 3 asm.

1. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visas plėveles, tada per naktį mirkykite piene, nuvarvinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apkepkite svieste. 2. Kai kepenėlės baigs kepti, supilkite cheresą...
Lašiša su apelsinų padažu

Lašiša su apelsinų padažu 3 asm.

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, pagal skonį pasūdykite, įtrinkite pipirais ir iškepkite ant grotelių orkaitėje. 2. Apačioje būtinai pastatykite skardą riebalams nuvarvėti. 3. Smulkia trintuve nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir iš...
Veršienos „medalionai“

Veršienos „medalionai“ 4 asm.

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite dviejų trijų kąsnių dydžio gabalėliais. 2. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, muskatais, itališkų žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, sausu rausvuoju vynu,...
Pikantiškos morkytės

Pikantiškos morkytės 6 asm.

1. Pirmiausia pasigaminkite pikantiškas salotas. Kiaušinius išvirkite, smulkiai supjaustykite. Česnakus sutrinkite, sūrį sutarkuokite. Įdėkite majonezo ir viską išmaišykite. 2. Atšildykite tešlą, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite 2 cm pločio...
Tortilijos su faršu

Tortilijos su faršu 6 asm.

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje. 2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės. 3. Tada sukrėskite gerai...
Morkų ir varškės sūrio salotos

Morkų ir varškės sūrio salotos 4 asm.

1. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį. Suberkite smulkintas šviežias prieskonines žoleles, užpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu (kad vos semtų), pagal skonį įberkite druskos, atsargiai išmaišykite ir palikite...
Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos

Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos 4 asm.

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite. 2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į...
Ravioliai su rikota

Ravioliai su rikota 4 asm.

1. Ant lentelės suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, vandenį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. Iš jos iškočiokite du plonus vienodo dydžio lakštus. 2. Ant vieno lakšto 6 cm tarpais po šaukštą...
Balandėliai su jūrų gėrybėmis

Balandėliai su jūrų gėrybėmis 4 asm.

1. Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti. Krevetes atšildykite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Aštriu peiliu išpjaukite kopūsto kotą. Dėkite daržovę į didelį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad kiaurymė būtų...
Bolivinių balandų ir daržovių salotos

Bolivinių balandų ir daržovių salotos 4 asm.

1. Kruopas suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite apie 15 min. Sukrėskite į dubenį ir šakute išpurenkite. 2. Išvalytą saldžiąją papriką apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir iškepkite iki...