Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

273 puslapis

Mocarelos ir pomidorų užkandis

Mocarelos ir pomidorų užkandis 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite ir neišlupusios žiedynėlio (jis atlieka dekoratyvinę funkciją) supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. 2. Mocarelą gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite tokio paties storio griežinė...
Fokačia

Fokačia 6 asm.

1. Miltus persijokite, supilkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles, užpilkite 250 ml šilto vandens, sukrėskite medų arba suberkite cukrų, druską ir maišykite, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo. 2. Paruoštą tešlą...
Manų apkepas

Manų apkepas 6 asm.

1. Pirmiausia išvirkite košę: pieną supilkite į puodelį su sviestu, užvirinkite, nuolat maišydama suberkite manus ir kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišydama, kad neprisviltų, apie 10 min. 2. Tada uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad koš...
Želės saldainiai

Želės saldainiai 5 asm.

Želės saldainiai nekaloringi, todėl jais galėsite vaišinti ir tas bičiules, kurios dėl figūros saldėsių paprastai mandagiai atsisako.        1. Želatiną išbrinkykite nedideliame kiekyje apelsinų sulčių. Likusias sultis su cukrumi pakaitinkite ant...
Saldi gardi karamelė

Saldi gardi karamelė 5 asm.

Galima galvą guldyti, kad suaugę smaližiai kaip ir mažieji neatsisakys paragauti karamelinių saldainių su traškia riešutų plutele.   1. Į prikaistuvį sukrėskite karamelinį kondensuotą pieną, sudėkite gabalėliais smulkintą sviestą bei šokoladą,...
Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas 5 asm.

Skonis: 9,5/10. Bijoti, kad pyrage bus daug svogūnų, tikrai nėra ko. Jie juk sukepa, suminkštėja ir tampa labai malonaus skonio, o pagardinus grietinėle, sūriu bei prieskoniais, skonis tampa išties puikus. Dar tikrai kepsiu šį pyragą, rekomenduoju...
Citrininė vištiena su daugybe česnako

Citrininė vištiena su daugybe česnako 4 asm.

Nuostabiai skanus patiekalas kilęs ir prancūziško kaimo virtuvės (nieko sau „kaimo“ virtuvė...). Neišsigąskite česnako kiekio – kepant jis netenka aitrumo ir įgyja saldumo. LABAI rekomenduoju nesusidaryti nuomonės pagal nuotrauką ir išbandyti. 1. Į...
Persikai, įdaryti rūkytos skumbrės kremu

Persikai, įdaryti rūkytos skumbrės kremu 3 asm.

1. Skardinėje paprastai būna 6-7 persikų puselės. Jas galite perpjauti į 2-3 dalis. 2. Likusius produktus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės. 3. Persikus sudėkite į popierines keksiukų formeles, ant viršaus užkrėskite skumbrės įdaro. Puoš...
Indiškas kedžeri

Indiškas kedžeri 4 asm.

Kedgeree ['ked’žeri:] - tai tarsi ryžių salotos su rūkyta žuvimi, prieskoniais (visada – kariu ir, dažniausiai, aitriąja paprika arba kajeno pipirais), sviestu ir kiaušiniais. Žuvis naudojama visokia: tinka ir lašiša, ir menkė, ir karštai rūkyta...
Žalumynų sviestas

Žalumynų sviestas 4 asm.

1. Sviestą  palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. 2. Sumaišykite su keliais šaukšteliais gerai susmulkintų žalumynų. 3. Pagal skonį įberkite druskos, citrininių pipirų, įspauskite skiltelę česnako ir įvarvinkite citrinų sulčių. Iš...
Maskarponės saldainiai

Maskarponės saldainiai 4 asm.

1. Į molinį dubenėlį suberkite tarkuotą šokoladą, sudėkite kokosų aliejų. Statykite indą į prikaistuvį su karštu vandeniu ir maišykite, kol masė taps vientisa. 2. Ištraukusi dubenį iš vandens vonelės, po šaukštą įmaišykite maskarponę. 3. Atvėsusią...
Triufeliai „Šokoladinės fantazijos“

Triufeliai „Šokoladinės fantazijos“ 4 asm.

1. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite tarkuotą šokoladą ir maišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa. 2. Kai atvės, dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Ištraukusi rankomis (užsimaukite polietileno pirš...
Gruziniški kepsniai

Gruziniški kepsniai 6 asm.

1. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis. 2. Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus – pusmėnulio forma. Kruopščiai nuplautus granatus perpjaukite per pusę. 3. Ant karštų žarijų...
Paukštienos kukuliai

Paukštienos kukuliai 3 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. 2. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnais, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Sumaišykite su malta mėsa. 3. Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį į...
Krevečių ir vaisių vėrinukai

Krevečių ir vaisių vėrinukai 4 asm.

1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite. 2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių...
Jogurtiniai ledai su uogomis

Jogurtiniai ledai su uogomis 10 asm.

1. Šviežias uogas suberkite į indelį ir apie valandą palaikykite šaldiklyje. Jogurtą sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišykite gerai išplaktą grietinėlę, sušalusias uogas ir trupintus sausainius. 2. Masę sukrėskite į šalč...
Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas 10 asm.

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. 2. Kitame inde varškę ištrinkite su kambario temperatūroje atšildytu sviestu, paskaninkite saldikliu ir pabaigoje įmaišykite iki purumo...
„Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu

„Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu 4 asm.

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklytes. Tada sudėkite česnako skilteles, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, dalį parmezano, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paruoš...
Žymės: makaronai, , upėtakis
Pomidorų gaspačo

Pomidorų gaspačo 4 asm.

1. Visas daržoves (pomidorus, agurką, saldžiąją papriką, svogūną, česnaką, petražoles) ir prancūziškojo batono riekeles sudėkite į indą ir susmulkinkite trintuvu. Gautą masę pertrinkite per sietelį. 2. Sriubą pagal skonį pagardinkite druska,...
Kachetos pieninis desertas

Kachetos pieninis desertas 6 asm.

1. Į didelį storasienį puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, įmeskite vanilės ankštį ir užkaiskite. Maišydama kaitinkite, kol cukrus visai ištirps, o pienas užvirs. 2. Nukelkite nuo ugnies ir maišydama supilkite kepimo miltelius, sumaišytus su š...