„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

278 puslapis

Pupelių sriuba su kruopomis

Pupelių sriuba su kruopomis 5 asm.

1. Perlines kruopas ir pupeles suberkite į atskirus indus, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį mirkti. Paskui vandenį, kuriame mirko, nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir išvirkite atskiruose puoduose. 2. Svogūnus supjaustykite...
Ryžių apkepas su vištiena

Ryžių apkepas su vištiena 5 asm.

1. Į ugniai atsparų indą, supilkite sutirštintą pieną, sukrėskite sūrelį ir šakute pamaišykite, kad masė pasidarytų vientisesnė. 2. Supilkite tirštą sriubą, įpilkite vandens, suberkite česnakų miltelius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais. 3....
“Garbanoti” balandėliai

“Garbanoti” balandėliai 5 asm.

1. Garbanotųjų kopūstų lapus apvirkite pasūdytame vandenyje, kad suminkštėtų. Nuvarvinkite ir palikite ataušti. Paskui kietąją lapo dalį išpjaukite arba sutraiškykite. 2. Ryžius išvirkite, į karštus sudėkite sviestą ir palikite ataušti. Kumpį...
Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas 4 asm.

1. Bulves švariai nuplaukite, suberkite į verdantį vandenį ir virkite su odele. 2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir jame apkepinkite svogūną. Virtas bulves supjaustykite riekelėmis, sudėkite į keptuvę ir taip pat šiek tiek apkepkite....
Desertinis omletas su varške

Desertinis omletas su varške 2 asm.

1. Į varškę įmuškite tris kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite, kad būtų visiškai vientisa masė. Tada berkite miltus, druską, cukrų, cinamomą ir dar kartą gerai išmaišykite. 2. Baltymus išplakite iki standžių putų ir sukrėskite į varškės masę....
Ryžių pica

Ryžių pica 4 asm.

1. 2 stiklinėse vandens išvirkite tirštą ryžių košę. Pievagrybius nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite atšokusias odeles ir supjaustykite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite...
Vegetarinis ryžių troškinys

Vegetarinis ryžių troškinys 4 asm.

1. Išvirkite birią ryžių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus sugrūskite. Salierus supjaustykite šiaudeliais. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas...
Ryžių ir brokolių apkepas

Ryžių ir brokolių apkepas 4 asm.

1. Ryžius biriai išvirkite. 2. Smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėkite faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepinkite, kol mėsa paruduos. Sudėkite pomidorų padažą,...
Kišas su špinatais

Kišas su špinatais 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska, ant viršaus užtarkuokite šaltą sviestą ir pirštais trinkite, kol neliks sausų miltų. Tada viduryje padarykite duobutę, supilkite išplaktą kiaušinį ir mentele maišykite, kol tešla pradės lipti į vieną gumulą. Jį...
Lietiniai su grybais

Lietiniai su grybais 3 asm.

1. Kiaušinius išplakite su druska, plakant supilkite vandenį (tinka gazuotas vanduo – nuo angliarūgštės blyneliai būna plonesni). Toliau plakant po truputį suberkite miltus (tešla turi būti skystoka). Paruoštą tešlą maždaug pusvalandį palaikykite š...
Traškios obuolių skiltelės

Traškios obuolių skiltelės 4 asm.

1.  Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis arba mažesniais gabalėliais. 2.  Krakmolą išberkite į plokščią lėkštę ir jame apvoliokite obuolių skilteles. Aliejų įkaitinkite puode. Ar jis gerai įkaitęs, patikrinkite...
Špinatų ir šilauogių salotos

Špinatų ir šilauogių salotos 2 asm.

1. Gerai nuplaukite ir nuvarvinkite špinatus. Susmulkinkite sūrį ir graikinius riešutus. 2. Kriaušę nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Šluotele suplakite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, įmaišykite šlakelį medaus, pasū...
Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis

Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis 4 asm.

1. Žaliuosius lęšius užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite 12–15 minučių. Juoduosius lęšius virkite taip pat vandenyje su aliejumi, bet ilgiau – apie 25 minutes. 2. Supjaustykite salierus, svogūnus ir česnakus....
Vyšnių pyragas

Vyšnių pyragas 6 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite kietą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą (šiek tiek tešlos atidėkite). Įklokite lakštą į 23 cm skersmens skardą, subadykite š...
Uogų granita

Uogų granita 4 asm.

1. Uogų granitą galite ruošti iš vienos rūšies arba skirtingų uogų. Iš puodelio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, atvėsinkite. Išspauskite citrinos sultis. 2. Uogas pertrinkite per sietelį, prieš tai galite sutrinti jas elektriniu maišytuvu....
Gervuogių kokteilis

Gervuogių kokteilis 3 asm.

Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei norite, kad nesijaustų sėklyčių, prieš maišydama į kokteilį uogas pertrinkite per retą sietelį. Sudėkite produktus į maišytuvo indą ir suplakite didžiausiu greičiu.  
Pieno kokteilis su vyšniomis

Pieno kokteilis su vyšniomis 4 asm.

1. Išimkite vyšnių kauliukus. 2. Bananus supjaustykite, sudėkite į maišytuvo indą su vyšniomis, suberkite kakavos miltelius, supilkite pieną ir gerai suplakite. 3. Pabaigoje įmaišykite ledus.  
Lazanija su varške ir špinatais

Lazanija su varške ir špinatais 4 asm.

1. Susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste, sudėkite špinatus ir keletą minučių patroškinkite. Atvėsusią troškintą masę sudėkite į varškę, įberkite tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, įmuškite kiaušinius ir viską gerai sumaiš...
Keksiukai su kokosais ir mėlynėmis

Keksiukai su kokosais ir mėlynėmis 6 asm.

1. Nedideliame puode išlydykite sviestą, palikite, kad šiek tiek atvėstų. 2. Persijokite miltus, sumaišykite su cukrumi, kokosų drožlėmis, kepimo milteliais ir druska. 3. Dubenyje suplakite lydytą sviestą, pieną ir kiaušinį, sumaišykite su...
Gaivus uogų kompotas

Gaivus uogų kompotas 6 asm.

1. Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Puode užvirinkite 1 l vandens, įmaišykite cukrų.  2. Karštą sirupą supilkite ant uogų, palaukite, kol atvės. Paragaukite. Jei kompotas išėjo rūgštokas, įmaišykite dar cukraus, jei per saldus – į...