„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

279 puslapis

Virtinukai su pikantišku įdaru

Virtinukai su pikantišku įdaru 3 asm.

1. Miltus sumaišykite su 5–6 šaukštais vandens, šaukštu aliejaus, žiupsneliu druskos ir žiupsniu ciberžolių, kad išeitų vientisa nelipni tešla. Tešlą suvyniokite į rankšluostį ir 30 min. palikite pastovėti. 2. Krevetes nuplaukite, nusausinkite ir...
Sriuba „Suan la t‘ang“

Sriuba „Suan la t‘ang“ 3 asm.

1. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite išmirkytus ir juostelėmis supjaustytus grybus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas, nuplautus sojų pupelių daigus, supilkite sojų padažą, ryžių actą ir užvirinkite. 2. Krakmolą išmaišykite truputyje šalto...
Kokteilis su avietėmis

Kokteilis su avietėmis 2 asm.

Sudėkite produktus į maišytuvo indą, gerai suplakite didžiausiu greičiu, pasaldinkite pagal skonį. Šis maistingas kokteilis puikiai tinka ir pusryčiams: į dubenėlį įberkite dribsnių, užpilkite kokteilio, įmeskite aviečių ir griežinėlais pjaustyto...
Uogų pudingas

Uogų pudingas 6 asm.

1. Iš kiaušinių, kiaušinių trynių, grietinėlės, cukraus ir miltų užmaišykite lengvą purią tešlą.  2. Stiklinį ar keraminį 23 cm skersmens kepimo indą arba 6 nedidelius indelius patepkite sviestu. 3. Į kiekvieną indelį įberkite uogų, įkrėskite teš...
Gaivios vyšnių salotos

Gaivios vyšnių salotos 4 asm.

1. Iš medaus, garstyčių ir alyvuogių aliejaus sumaišykite padažą, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. 3. Vyšnias supjaustykite puselėmis, išgliaudykite kauliukus. 4. Sūrį supjaustykite kubeliais,...
Aviečių ir kriaušių pyragas

Aviečių ir kriaušių pyragas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. 2. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, trumpai pakepinkite orkaitėje ir sumalkite. 3. Uogas nuplaukite ir nuvarvinkite. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite...
Pieno ir ledų kokteilis su mėlynėmis

Pieno ir ledų kokteilis su mėlynėmis 4 asm.

1. Išspaukite citrinos sultis. 2. Į maišytuvo indą suberkite mėlynes, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, supilkite pieną ir citrinų sultis, sukrėskite ledus ir gerai suplakite. 3. Supilkite kokteilį į aukštas taures, papuoškite uogomis, citrinos...
Vištienos salotos su avietėmis

Vištienos salotos su avietėmis 4 asm.

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įkaitinkite ir iš abiejų pusių apkepkite mėsą, gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai....
Sluoksniuotas desertas

Sluoksniuotas desertas 4 asm.

1. Nuplaukite ir nuvarvinkite uogas. Stiklinę braškių sutrinkite su dviem šaukštais cukraus. 2. Iš maskarponės sūrio, grietinėlės, cukraus ir vanilinio cukraus elektriniu plakikliu suplakite purų kremą. Prieš tiekdama šiek tiek atšaldykite. 3. Į...
Kepti persikai

Kepti persikai 3 asm.

1. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, atsargiai, kad nepažeistumėte puselių, išimkite kauliukus. 2. Melisų lapelius ir čiobrelio šakelę labai smulkiai sukapokite, tada šiek tiek pagrūskite. 3. Medų ištirpinkite vonelėje virš...
Salotos su ančiuviais

Salotos su ančiuviais 2 asm.

1. Ančiuvius išimkite iš pakuotės, nupilkite skystį, labai gerai nusausinkite ir dailiai susukite voleliais. 2. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Svogūną nulupkite,...
Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu

Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu 6 asm.

1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griež...
Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas 6 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite. 2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu. 3....
Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu

Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu...
Obuolių pyragas su apelsinais

Obuolių pyragas su apelsinais 6 asm.

1. Miltus ir cukrų maišykite su smulkiai sukapotu sviestu, kol gausite vienalytę masę. Įpilkite šiek tiek vandens, kad tešla nekibtų prie rankų. Suformuokite tešlos rutulį ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą. 2. Atidėkite tris obuolius....
Šokoladiniai putėsiai su avietėmis

Šokoladiniai putėsiai su avietėmis 4 asm.

1. Į puodą su verdančiu vandeniu įstatykite dubenėlį, sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir maišydama kaitinkite, kol šokoladas visiškai išsilydys. Supilkite pieną, išmaišykite iki vientisos masės. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. 2....
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 4 asm.

1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kaulus, odelę įpjaukite. 2. Kambario temperatūros sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukite, kad beveik nebesijaustų cukraus grūdelių....
Grybų apkepėlė

Grybų apkepėlė 2 asm.

1. Grybus supjaustykite ir apvirkite pasūdytame vandenyje, gerai nuvarvinkite. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, sudėkite grybus, trumpai apkepkite, įspauskite česnaką, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. 3. Bulves nulupkite,...
Cukinijų blynai

Cukinijų blynai 2 asm.

1. Sutarkuokite cukinijas stambia trintuve. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną, smulkiai sukapokite krapus. 2. Į tarkuotas cukinijas įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, svogūnus ir kapotus krapus, pasūdykite, pagardinkite...
Faršo sriuba

Faršo sriuba 4 asm.

1. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama pakepinkite porą minučių, įspauskite česnaką, suberkite aitriosios paprikos miltelius, dar pakepkite 1 min. Sudėkite faršą, nuolat maišykite, kad faršo gabalėliai nesušoktų,...