„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

285 puslapis

Citrininė boba

Citrininė boba 6 asm.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Atskirai suplakite kiaušinius, supilkite į miltų mišinį, išmaišykite. 2. Citrinas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu. Smulkia trintuve nutarkuokite citrinų ž...
Šokoladiniai sausainiai

Šokoladiniai sausainiai 4 asm.

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos. 3. Elektriniu plakikliu išsukite sviestą su cukrumi, maišykite, kol masė taps puri, –...
Plikyti pyragaičiai

Plikyti pyragaičiai 3 asm.

1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų. 2. Puodą vėl statykite ant ugnies ir maiš...
Keptas sūrio pyragas

Keptas sūrio pyragas 6 asm.

1. Razinas nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu, palikite išbrinkti. 2. Virtuvės kombainu smulkiai sutrupinkite sausainius. Apšlakstykite tirpintu sviestu, išmaišykite. Apvalią 20 cm skersmens skardą patepkite sviestu, suberkite trupinius,...
Morkų keksiukai

Morkų keksiukai 8 asm.

1. Į gilų dubenį suberkite miltus, cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. 2. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, plona srovele įmaišykite tirpintą sviestą. Plaktus kiaušinius sumaišykite...
Raudonųjų serbentų ir žemuogių džemas

Raudonųjų serbentų ir žemuogių džemas 10 asm.

1. Švarius ir nuo šakelių nuskabytus serbentus sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir ant nedidelės ugnies virti, kol uogos suminkštės. 2. Ant kito puodo uždėti sietelį, išklotą dvigubu marlės sluoksniu, supilti serbentų kompotą ir palikti per naktį...
Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis

Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis 10 asm.

1. Vyšnias nuplauti, nuvarvinti, išimti kauliukus. Raudonuosius serbentus nuplauti, nuvarvinti ir nubraukti nuo šakelių. Avietes perrinkti. 2. Paruoštas uogas suberti į puodą. Kai ant puodo dugno atsiras šiek tiek sulčių, maišant užvirinti,...
Mėlynių marmeladas

Mėlynių marmeladas 10 asm.

1. Citrusinius vaisius kruopščiai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Juos sudėti į puodą, supilti vandenį, užvirinti ir ant labai mažos ugnies virti 25 min. 2. Mėlynes nuplauti, nuvarvinti ir sutrinti elektriniu smulkintuvu...
Aviečių ir gervuogių uogienė

Aviečių ir gervuogių uogienė 10 asm.

1. Uogas nuplauti ir gerai nuvarvinti. Jei avietės – iš savo sodo, galima ir neplauti, tik perrinkti. 2. Sausas uogas suberti į puodą, apibarstyti 1,5 kg cukraus, uždengti ir vėsioje patalpoje palikti per naktį. 3. Susidariusias sultis nupilti į...
Slyvų džemas be cukraus

Slyvų džemas be cukraus 10 asm.

1. Iš slyvų išimti kauliukus, minkštimą su visomis odelėmis sutrinti elektriniu maišikliu. 2. Košę kaitinti ant mažos ugnies, kol patamsės. Išjungti ugnį, uždengti puodą ir palikti 24 val. 3. Po paros masę dar pusvalandį pavirinti, uždengti ir...
Žymės: džemas, slyvos
Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais

Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais 10 asm.

1. Į puodą supilti vandenį, sudėti medų ir kaitinti, kol medus ištirps. Suberti vyšnias, susmulkintus riešutus ir virti, kol uogos iškils į paviršių. 2. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.  
Vasaros asorti

Vasaros asorti 10 asm.

1. Šį skanėstą galima gaminti visą vasarą, į dailius stiklainius vis įdedant šviežiai sunokusių vaisių ir uogų. Vaisių odeles nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti gabaliukais. Iš vyšvių, slyvų, abrikosų, persikų reikia išimti kauliukus,...
Ypatingasis mėlynių džemas

Ypatingasis mėlynių džemas 10 asm.

1. Figas nuplauti, nusausinti, apšlakstyti likeriu ir palikti 2 val. brinkti. Suminkštėjusias supjaustyti nedideliais kubeliais.  2. Apelsinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis, pašalinti pertvarėles, minkštimą supjaustyti kubeliais. 3. Mėlynes...
Silkė su morkomis, riešutais ir slyvomis

Silkė su morkomis, riešutais ir slyvomis 6 asm.

1. Morkas smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Pabarstykite druska. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite morkas ir kepkite, kol suminkštės. 2. Silkes išskroskite, nulupkite, išrinkite ašakas. Susukite filė suktinukus ir...
Pomidorų apkepas

Pomidorų apkepas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą....
Nekeptas sausainių tortas su chalva

Nekeptas sausainių tortas su chalva 6 asm.

1. Chalvą su grietine išplakite elektriniu plakikliu ir dėkite 1–2 valandoms į šaldytuvą – tegu skystoka masė šiek tiek pastingsta. 2. Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos...
Meksikietiški suktinukai

Meksikietiški suktinukai 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laispnių. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Nuvarvinkite imbierus. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais....
Lietiniai su džiovintais pomidorais

Lietiniai su džiovintais pomidorais 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Lietinių tešlą palikti 30 minučių pastovėti.  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pilkite pussamtį tešlos ir vienodai paskirstykite keptuvėje. Kai lietinis sutvirtės,...
Bavariška lietinių blynų sriuba

Bavariška lietinių blynų sriuba 2 asm.

1. Miltus išsijokite į dubenį, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų ir pieną. Maišykite gausis vientisa masė. Tešlą palikite valandai. 2. Užkaiskite vištienos sultinį, imeskite pailgais gabalėliais supjaustytas morkas ir...
Vaikiškas tiramisu

Vaikiškas tiramisu 2 asm.

1. Varškę, sirupą, kakavą sumaišykite, po truputį pilkite pieną ir gerai ištrinkite. Kai masė pasidarys vienalytė, sumaišykite ją su truputį atšilusiais ledais. 2. Masę išdėliokite į indelius, į kiekvieną įsmeikite po kelis sausainius. Ant viršaus...