„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

287 puslapis

Sumuštiniai su krevetėmis

Sumuštiniai su krevetėmis 2 asm.

1. Imbiero gabalėlį nulupkite ir susmulkinkite. Česnaką nulupkite, sukapokite. Pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. 2. Suverskite nuvarvintas krevetes, supilkite mangų padažą, žaliosios citrinų sultis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite š...
Rytietiška vištiena su gražgarstėmis

Rytietiška vištiena su gražgarstėmis 3 asm.

1. Viščiukų krūtinėles nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir šiek tiek patroškinkite garuose. 2. Rudąjį cukrų pakepinkite svieste, supilkite sojų, saldžiųjų paprikų padažą, citrinų sultis, ryžių actą ir pakaitinkite. 3....
Maskarponės desertas

Maskarponės desertas 4 asm.

1. Maskarponę, varškės sūrelį, miltelinį cukrų, nutarkuotas citrinų žieveles ir citrinų sultis išsukite iki vientisos masės. 2. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų. Tada atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaiš...
Artišokai su padažu

Artišokai su padažu 4 asm.

1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sudėkite artišokus koteliais į viršų į puodą su vandeniu, įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir virkite apie 40 minučių, tada iš...
Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis

Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis 6 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal...
Sumuštinis su spanguolių džemu

Sumuštinis su spanguolių džemu 6 asm.

1. Duoną supjaustykite vidutinio dydžio riekutėmis, iš abiejų pusių paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. 2. Varškę ir rikotą iki vientisos masės išsukite su grietinėle ir medumi, įmaišykite nutarkuotas citrinų žieveles, suberkite...
Kiauliena su grybų padažu

Kiauliena su grybų padažu 6 asm.

1. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį, tada išvirkite ir kiek pasmulkinkite. 2. Morkas nuskuskite, supjaustykite smulkiais gabalėliais. Salierą nuplaukite ir taip pat susmulkinkite. 3. Česnakus nulupkite,...
Sotus troškinys

Sotus troškinys 6 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir...
Krosnyje keptos morkos

Krosnyje keptos morkos 4 asm.

1. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite būtinai didesniais gabalėliais – mažesni kepami ištyžta. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes, irgi sukapokite. Imbierą nulupkite,...
Sausblyniai

Sausblyniai 2 asm.

1. Mediniu šaukštu dubenyje išsukite sviestą. 2. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius supilkite į išsuktą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos. Maišydama supilkite pieną arba grietinėlę, suberkite miltus ir vanilinį cukrų, maišykite,...
Jautienos šiupinys

Jautienos šiupinys 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir dalimis apkepkite mėsą. Iškepusi vieną dalį mėsos, sudėkite ją į puodą, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, įkaitinkite...
Makaronų apkepas

Makaronų apkepas 4 asm.

1. Laikydamasi nurodymų ant pakuotės, išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir palikite nusivarvėti. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir trumpai apkepkite įkaitintame...
Makaronai su špinatais

Makaronai su špinatais 4 asm.

1. Vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės išvirkite makaronus, nukoškite. 2. Gerai nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite špinatus. 3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, išspauskite česnaką, sudėkite pomidorus, pakepkite 2–3 min.,...
Slyvų padažas

Slyvų padažas 8 asm.

1. Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus. Sudėkite jas į storadugnį puodą, suberkite cinamoną, anyžius, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus. Supilkite vandenį, suberkite cukrų ir druską. 2. Kai vanduo užvirs, sumažinkite...
Žymės: padažas , slyvos
Keksiukai su varške ir slyvomis

Keksiukai su varške ir slyvomis 4 asm.

1. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, dar pasmulkinkite, užliekite romu ir palikite jame per naktį. 2. Sumaišykite sutrintą varškę, kiaušinius, kambario temperatūroje palaikytą suminkštėjusį sviestą ir cukrų. 3. Į gautą masę suberkite...
Tradicinis vokiškas pyragas su slyvomis (Zwetschgenkuchen)

Tradicinis vokiškas pyragas su slyvomis (Zwetschgenkuchen) 4 asm.

1. Sviestą, kad suminkštėtų, palaikykite kambario temperatūroje ir išmaišykite su cukrumi ir kiaušinio tryniu. 2. Į gautą masę suberkite kepimo miltelius ir miltus. Išminkykite tešlą. 3. Apvalią kepimo formą išklokite tešla. 4. Slyvas...
Marokietiška jautiena su slyvomis

Marokietiška jautiena su slyvomis 5 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °С. Į didelę keptuvę supilkite alyvuogių aliejų. Įkaitus jam, dėkite gabaliukais supjaustytą jautieną ir suberkite prieskonius. Kepkite kelias minutes pamaišydami, kol mėsa apskrus. 2. Apkeptą su prieskoniais mėsą dė...
Veršienos kepsnys

Veršienos kepsnys 4 asm.

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio porcijos dydžio gabalais. 2. Pipirus suberkite į specialų grūstuvą ir kiek pasmulkinkite. 3. Mėsos gabalus aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska,...
Kumpio suktinukai

Kumpio suktinukai 4 asm.

1. Kumpį supjaustykite plonais griežiniais. 2. Nuvalytus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste. Išgriebusi iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. 3. Į karštus riebalus suberkite...
Menkė su daržovėmis

Menkė su daržovėmis 4 asm.

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą žuvį apibarstykite citrininių ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir pusvalandžiui palikite pastovėti. Sudėkite į kepimo maišelį ir apie 15 minučių kepkite 180°C karštumo...