„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

291 puslapis

Naminiai vaniliniai ledai

Naminiai vaniliniai ledai 5 asm.

1. Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilkite į puodą ir užvirkite. Kol verda, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Naudosime tik trynius, tuo tarpu iš baltymų galima iškepti morengiukus. 2. Trynius išplakite, plakdami supilkite pieną. Visą masę...
Arbūzų želė

Arbūzų želė 4 asm.

1. Želatiną ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui ir nepamirškite nuolat ją pamaišyti. 2. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. 3. Arbūzą, išėmę sėklas, supjaustykite gabaliukais,...
Blyneliai su vaisiais

Blyneliai su vaisiais 2 asm.

1. Miltus ir kiaušinius sumaišykite, pamažu pilkite pieną, vandenį, įberkite druskos, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. 2. Blynelius kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. 3. Vaisius supjaustykite kubeliais ir sumaišykite. 4....
Vaisių ir sūrio vėrinukai

Vaisių ir sūrio vėrinukai 4 asm.

1. Vaisius nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. 2. Verkite ant ilgų iešmelių norima tvarka ir patiekite su mėgstamu jogurtu. 3. Galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais, uogomis ir sūriais.
Arbūzų ir fetos salotos

Arbūzų ir fetos salotos 4 asm.

1. Supjaustykite raudonąjį svogūną griežinėliais ir sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis. 2. Dideliame dubenyje sluoksniuokite arbūzo kubelius, fetą, perpus perpjautas alyvuoges, kapotas mėtas, raudonųjų svogūnų griežinėlius su žaliųjų citrinų...
Žymės: feta, salotos, arbūzas
Gyvasis tortas

Gyvasis tortas 6 asm.

1. Datules ir razinas sutrinkite elektrine trintuve. 2. Iš gautos lipnios masės torto formoje (su nuimamais šonais) formuokite nestorus „tešlos“ blynus. 3. Dėkite vieną blyną, tada jį pertepkite bananų ir obuolių kremu (vaisius taip pat...
Avinžirnių užtepėlė

Avinžirnių užtepėlė 1 asm.

1. Daigintus avinžirnius, kmynus ir petražoles suberkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. 2. Į masę įkrėskite tahini pastą, supilkite aliejų, citrinų sultis, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Sveikuoliškas paštetas

Sveikuoliškas paštetas 1 asm.

1. Saulėgrąžas užmerkite ir sudaiginkite (nebūtinai). 2. Kai pasirodys daigeliai, berkite jas kartu su kitais nurodytais produktais į smulkintuvą ir trinkite, kol gausite vientisą masę. 3. Šį paštetą labai gardu valgyti užteptą ant sėmenų paplotė...
Klasikinis „Aperol Spritz“ kokteilis

Klasikinis „Aperol Spritz“ kokteilis 1 asm.

Gėrimus sumaišykite, įmeskite ledo kubelių, pusę griežinėlio apelsino ir iškart patiekite. P. S. Šis receptas – tik viena iš daugelio kokteilio variacijų, mat kiekvienas Italijos regionas Spritz ruošia vis kitaip. Plačiau apie aperityvą...
Sėmenų paplotėliai

Sėmenų paplotėliai 1 asm.

1. Užpilkite sėmenis vandeniu (reikės maždaug stiklinės), pamirkykite per naktį. 2. Saulėgrąžas sudaiginkite. 3. Viską sumaišykite, plonai užtepkite ant sviestinio popieriaus (jį galima patepti aliejumi) ir džiovinkite ne aukštesnėje kaip 40...
Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos

Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos 2 asm.

Visus salotų ingredientus suberkite į dubenį, apšlakstykite paruoštu užpilu ir... skanaus!
Užkandėlė su krabais

Užkandėlė su krabais 2 asm.

1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite. 2. Kivius nulupkite, susmulkinkite. 3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės. 4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mė...
Sriuba su kokosų pienu

Sriuba su kokosų pienu 4 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Svogūną, česnaką ir imbierą nulupkite, svogūną ir česnaką sukapokite, imbierą sutarkuokite ir su gabalėliu aitriosios paprikos...
Daržovės su mėsa

Daržovės su mėsa 3 asm.

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, įtrinkite rytietiškais prieskoniais ir apšlakstykite griliaus aliejumi. 2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Morkas nulupkite,...
Melionų granita

Melionų granita 5 asm.

1. Melioną nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektrine trintuve. 2. Į puodą su vandeniu suberkite cukrų ir kaitinkite, kol ištirps. Nuolat pamaišydama, virkite, kol sirupas truputį sutirštės (apie 5-8 min.) 3. Į dubenį sukrė...
Arbūzinė granita

Arbūzinė granita 5 asm.

1. Nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite arbūzą. 2. Ant silpnos ugnies kaitinamame vandenyje ištirpdykite cukrų. 3. Į smulkintuvą suberkite arbūzo gabalėlius ir šiek tiek pasmulkinkite. Masę apliekite gautu sirupu ir citrinos sultimis....
Šalti makaronai su vyšniniais pomidorais ir alyvuogėmis

Šalti makaronai su vyšniniais pomidorais ir alyvuogėmis 4 asm.

1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Suberkite spiralinius makaronus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. 2. Išvirusius makaronus nukoškite, sukrėskite į dubenį ir palikite atvėsti. 3. Supjaustykite per pusę vyšninius...
Indiški ryžiai

Indiški ryžiai 3 asm.

1. Ryžius 5 kartus nuplaukite vis keisdama vandenį. Užpilkite šaltu vandeniu ir apie 20 min. pamirkykite. Gerai nuvarvinkite sietelyje. 2. Į karštą aliejų suberkite kmynus, garstyčių sėklas, išvalytą ir susmulkintą aitriąją papriką ir kiek...
Takos su vištiena

Takos su vištiena 8 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite takų prieskoniais. 2. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite, vieną svogūną su česnakais pakepinkite keptuvėje, tada suberkite vištieną ir...
Graikiški kebabai

Graikiški kebabai 4 asm.

1. Duonos plutą nupjaukite, minkštimą sudėkite į plokščią dubenėlį ir užpilkite vynu. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame aliejuje ir atvėsinkite. 3. Giliame dubenyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis: faršą, mirkytą duoną...