1. Česnakus, svogūną ir salierą sumulkinkite ir pakepinkite karštame svieste.
2. Kai jie suminkštės, įpilkite ir apskrudinkite stiklinę ryžių, jiems sugėrus skystį – stiklinę martinio. Tada po truputį vis pilkite daržovių sultinį, kol ryžiai visiš...
1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.
2. „Wok“ keptuvėje sezamų...
1. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, maišydama po truputį supilkite vandenį. Maišykite, kol teška taps tąsi. Uždenkite ją rankšluostėliu ir palikite, kad bent pusvalandį pastovėtų.
2. Tada tešlą plonai iškočiokite ir norimo...
1. Pirmiausia įsitikinkite, kad ananasas gerai prinokęs. Nuplaukite jį, nulupkite žievę, išpjaukite kietą šerdį, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į trintuvą.
2. Paskui įpilkite vandens, suberkite cukrų ir viską gerai sutrinkite.
3. Gautą masę...
1. Pomidorus perpjaukite pusiau, išskobkite minkštimą.
2. Žiedinį kopūstą truputį apvirkite. Dalį jo sutrinkite trintuvėje ir sumaišykite su pomidorų minkštimu bei tarkuotu sūriu, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Šia mase įdarykite pomidorų...
1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą...
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite.
2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite.
4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame...
1. Blauzdeles įtrinkite druska ir pipirais.
2. Jei medus kietas, sukrėskite į karščiui atsparų dubenėlį ir įstatykite į gilesnį indą su verdančiu vandeniu – pakaitinus medus suskystės.
3. Išspauskite citrinos sultis.
4. Paruoškite marinatą: medų...
1. Sutrupinkite arba stambia trintuve sutarkuokite šokoladą.
2. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų...
1. Bulves nulupkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Jei naudosite šviežius špinatus, juos gerai nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite iš pradžių verdančiu, paskui šaltu vandeniu. Palikite šie tiek nusivarvėti ir dar kartą...
1. Sviestą atšildykite kambario temperatūroje, įmuškite trynį, tada įmaišykite persijotus miltus ir vanilinį cukrų.
2. Paruoštą tešlą gerai išminkykite, kiek pakočiokite, klokite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą ir užlankstykite...