„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

293 puslapis

Mėsos ir pupelių sriuba

Mėsos ir pupelių sriuba 4 asm.

1. Pupas iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti. 2. Nuplaukite mėsą. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite druską ir pipirus, sudėkite mėsą. Virkite maždaug pusvalandį, vis nugriebkite susidariusias putas. Sudėkite...
Žuvis su garstyčiomis

Žuvis su garstyčiomis 3 asm.

1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį. 2. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite č...
Burokėliai su karamelizuotais svogūnais

Burokėliai su karamelizuotais svogūnais 3 asm.

1. Burokėlius, morkas ir moliūgą nulupkite, stambiai supjaustykite, tada sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų padažu ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. 2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite...
Pyragaičiai su malta mėsa

Pyragaičiai su malta mėsa 4 asm.

1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus ir paprikas, sudėkite...
Makaronai su mėsos kukulaičiais

Makaronai su mėsos kukulaičiais 4 asm.

1. Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai iš...
Skrebučiai su daržovėmis

Skrebučiai su daržovėmis 4 asm.

1. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir prieskonines žoleles, išspauskite česnaką, šiek tiek pasūdykite. 2. Suraikykite batoną, aptepkite riekeles aromatiniu aliejumi, sudėkite į skardą ir pašaukite į 180ºC temperatūros orkaitę. Kepkite, kol...
Brokolinių kopūstų sriuba

Brokolinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens ir pavirkite apie 20 min. Baigdama virti šiek tiek pasūdykite. Išgriebkite vištieną, sultinio neišpilkite. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną, trumpai...
Purus varškės apkepas

Purus varškės apkepas 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. 2. Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų. 3....
Jautienos sriuba

Jautienos sriuba 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. 3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną. Vis pamaišydama kepkite, kol gražiai apskrus. 4. Baigdama kepti pasūdykite,...
Žymės: jautiena, sriuba
Obuolių apkepėlė

Obuolių apkepėlė 4 asm.

1. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas, supjaustykite stambiomis riekelėmis arba kubeliais. Sudėkite į vienos porcijos sviestu pateptus kepimo indus, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir imbieru. 2. Dubenyje sumaišykite sviestą ir rudąjį cukrų,...
Omletas su bulvėmis

Omletas su bulvėmis 2 asm.

1. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir svogūnus, vis pamaišydama kepkite, kol suminkštės bulvės. Baigdama kepti iš...
Šokoladinis pudingas

Šokoladinis pudingas 4 asm.

1. Šokoladą ir sviestą palengva ištirpinkite vonelėje virš garų ant mažos ugnies ir palikite, kad truputį pravėstų. Per tą laiką kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada po vieną įplakite trynius. 2. Į kiauš...
Žuvies kotletukai

Žuvies kotletukai 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite. 2. Svogūną, č...
Salotos su kepta jautiena

Salotos su kepta jautiena 4 asm.

1. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, supilkite į plastikinį maišelį, įdėkite mėsą, marinuokite šaldytuve apie 3 valandas. 2. Nusausinkite mėsą ir apkepkite keptuvėje įkaitintame svieste maždaug po 4 minutes iš visų pusių. Jei mėgstate gerai...
Burokėlių karpačas

Burokėlių karpačas 4 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite labai plonais, kone perregimais griežinėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite pailgame plokščiame dubenyje. 2. Atskirame indelyje paruoškite marinatą: sumaišykite smulkintus česnakus, aliejų,...
Lašiša su padažu

Lašiša su padažu 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, odelėmis į viršų. Kepkite, kol odelės pajuos. Išėmusios sudėkite į dubenį ir uždengtas palaikykite apie 10 minučių. Tada...
Ryžių košė su figomis

Ryžių košė su figomis 3 asm.

1. Ryžius nuplaukite, suberkite į puodelį su pienu ir figomis, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min. 2. Išvirtus ryžius nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, o kai košė truputį pravės – ir medų, vanilinį cukrų...
Sriuba su vyšniomis

Sriuba su vyšniomis 4 asm.

1. Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu. 2. Suberkite nuplautus džiovintus...
Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu

Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu 4 asm.

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. 2. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalė...
Sotus šiupinys

Sotus šiupinys 4 asm.

1. Nuplaukite mėsą, nupjaustykite plėves, supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, dalimis apkepkite mėsos kubelius. Iškepusi dalį mėsos, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu. 3. Stambiai...