„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

294 puslapis

Pikantiška apkepėlė

Pikantiška apkepėlė 4 asm.

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Šoninę – juostelėmis. 3. Kiaušinius ir grietinėlę elektriniu...
Lęšių sriuba

Lęšių sriuba 4 asm.

1. Lęšius perliekite vandeniu. Nulupkite česnako skilteles, svogūną ir imbierų šaknį stambiai supjaustykite. Aitriąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. 2. Į sultinį sumeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlį, pipirą, kardamoną,...
Keksiukai su šilauogėmis

Keksiukai su šilauogėmis 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. 2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu.  3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.   4....
Grikiai su baravykais

Grikiai su baravykais 2 asm.

1. Grikius išvirkite vištienos sultinyje ir palikite, kad išbrinktų. 2. Baravykus atšildykite ir susmulkinkite. 3. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. 4. Į svogūnų masę sudėkite baravykus,...
Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais

Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais 4 asm.

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite. 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir jame pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudė...
Msachen. Vištiena, kepta lavaše

Msachen. Vištiena, kepta lavaše 4 asm.

1. Vištienos gabaliukus maždaug 10-15 minučių apkepinkite aliejuje. Baigdama kepti pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išimkite iš keptuvės.   2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kuriame kepė vištiena, (jei reikia, į...
Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais 4 asm.

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukcijas ant dėžutės.  2. Citrinos žievelę sumaišykite su paprikos milteliais, druska ir pipirais. 3. Prieskonių mišiniu įtrinkite šamo filė. 4. Kitame dubenyje sumaišykite keptus atvėsintus svogūnus, pomidorus,...
Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis (Maroko virtuvė)

Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis (Maroko virtuvė) 4 asm.

1. Nuplautą ir sutvarkytą jautieną supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais. 2. Sunkioje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus su puse sviesto ir porcijomis apkepkite mėsą, kol pasidengs rusva plutele. Kai visa mėsa apkeps, išimkite ją ir sudėkite į lė...
Itališkas baklažanų apkepas (Parmigiana di melanzane)

Itališkas baklažanų apkepas (Parmigiana di melanzane) 4 asm.

Parmigiana – mano mėgstamiausias baklažanų patiekalas, ruoštas tiek sykių, jog pagaminčiau ir užsimerkusi. Paprastai ji ruošiama pagal vieną daugiau mažiau panašų receptą visoje Pietų Italijoje, iš kurios yra kilusi, vis dėlto kai kurios šeimininkė...
Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm

Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm 4 asm.

1. Baklažaną kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 25 min. Po to atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais.  2. Baklažano griežinėlius išdėliokite lėkštėje ant stambiai suplėšytų aisbergo salotos lapų. 3. Ant baklažanų...
Lašišos užkandėlė

Lašišos užkandėlė 1 asm.

1. Morką, svogūną ir pievagrybius supjaustykite labai smulkiais šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. 2. Fermentinį sūrį, papriką, agurką, saliero šaknį, virtą kiaušinį ir džiovintą pomidorą taip pat supjaustykite šiaudeliais...
Pikantiškas žalumynų užpilas salotoms

Pikantiškas žalumynų užpilas salotoms 2 asm.

1. Pasirinktų žalumynų mišinį (gali būti, bazilikai, špinatai, raudonėliai, šalavijai, čiobreliai, agurklės lapai, rozmarinai, dilgėlės, kiaulpienės ir pan.) sugrūskite, sumalkite elektrine trintuve arba labai smulkiai sukapokite peiliu. Sutrinkite...
Žymės: padažas
Klasikinė itališka pica „Margherita“

Klasikinė itališka pica „Margherita“ 6 asm.

1. Paruoškite tešlą: ištirpdykite alaus mieles vandenyje, gerai išmaišykite, paskui įberkite miltų, druskos, įpilkite vandens ir viską išminkykite. Gautą tešlą uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir 2 val. palaikykite šiltoje sausoje vietoje. Iškilusią...
Trešnėmis įdaryta kalakutų krūtinėlė

Trešnėmis įdaryta kalakutų krūtinėlė 6 asm.

1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili “kišenė”. Tada įtrinkite druskos, pipirų ir rozmarinų mišiniu (ir “kišenės” vidų). Palikite 2–3 valandoms. 2. Paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, jame patroškinkite nedideliais...
Kukurūzų kruopų kepsneliai su pievagrybiais

Kukurūzų kruopų kepsneliai su pievagrybiais 4 asm.

1. Kukurūzų košę geriausia paruošti iš vakaro. Į verdantį pasūdytą vandenį (4 stiklines) maišydami po truputį suberkite kruopas. Ant mažos ugnies virkite 5 min., kol košė sutirštės. Prieš išjungdami ugnį suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Stač...
Vegetariški šašlykai

Vegetariški šašlykai 4 asm.

1. Paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite gabalėliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Sūrį supjaustykite 2–3 cm dydžio kubeliais. Pievagrybius nuvalykite. 2. Daržoves, pievagrybius...
Avižiniai paplotėliai su bananais ir šokoladiniu padažu

Avižiniai paplotėliai su bananais ir šokoladiniu padažu 6 asm.

1. Puode išlydykite sviestą, jame ištirpinkite 6 šaukštus cukraus. Įmaišykite sirupą. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite avižinius dribsnius ir dar kartą gerai išmaišykite. 2. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu dėkite tešlos kauburė...
Kalakutiena su šokolado padažu

Kalakutiena su šokolado padažu 6 asm.

1. Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Aitriųjų paprikų ankštį, išėmę sėklas, smulkiai sukapokite, užpilkite verdančiu sultiniu ir palikite pusvalandį pastovėti. Į atvėsusį sultinį...
Lašišų salotos

Lašišų salotos 4 asm.

1. Duonos kubelius suberkite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir 10 min. paskrudinkite 200 ºC karštumo orkaitėje. 2. Lašišą įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir ant didelės ugnies užvirkite. Tada puodą uždenkite, nukelkite nuo...
Kiaušiniai sluoksniuotos tešlos “lizdeliuose”

Kiaušiniai sluoksniuotos tešlos “lizdeliuose” 3 asm.

1. Iš šiek tiek atšilusios tešlos stikline išspauskite 12 skritulių (6 – 7 cm skersmens). Iš 6 skritulių mažesniu indu (pavyzdžiui, taurele) išspauskite 4 – 4,5 cm skersmens angas. Sveikuosius skritulius patepkite išplaktu kiaušiniu, ant kiekvieno...