„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

297 puslapis

Paštetas

Paštetas 6 asm.

1. Žuvį apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 30 min. Ant bandelių sukrėskite grietinę ir palikite 10 min. 2. Žuvį ir bandeles sumalkite, sudėkite trynius, sūrį, krienus, petražoles, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. 3....
Sriuba „Tvanki popietė“

Sriuba „Tvanki popietė“ 4 asm.

Nuplautas uogas užpilkite 1 l vandens, įberkite 150 g cukraus, po žiupsnelį cinamono, druskos, užvirinkite ir 5 min. pavirkite. Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje vandens, maišydami supilkite į sriubą, vėl pakaitinkite iki virimo, nukelkite...
Įdaryti burokėliai

Įdaryti burokėliai 6 asm.

1. Burokėlius nulupkite, išskobkite vidų, pabarstykite druska, pipirais. 2. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais, razinomis bei cinamonu. 3. Šia mase įdarytus burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, ant...
Apkepas su jogurto padažu

Apkepas su jogurto padažu 4 asm.

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su virtais ryžiais. 2. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite kvadratėliais, cukinijas - pailgomis juostelėmis. 3. Mėsą smulkiai supjaustykite arba...
Lydeka su obuoliais

Lydeka su obuoliais 6 asm.

1. Nuvalytą ir stambokais gabaliukais supjaustytą žuvį apšlakstykite iš pusės citrinos išspaustomis sultimis, pasūdykite ir 30 min. palaikykite šaldytuve. 2. Žuvies gabaliukus pavoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 3....
Žymės: obuoliai, Žuvis
Sveikuolių kompotas - desertas

Sveikuolių kompotas - desertas 2 asm.

1. Nuvalytus rabarbarus supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais ir sudėkite į puodą.  2. Nutarkuokite oranžinį apelsinų žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. 3. Į puodą su paruoštais rabarbarais suberkite žieveles, supilkite...
Sluoksniuotos tešlos pyragas

Sluoksniuotos tešlos pyragas 4 asm.

1. Obuolius bei rabarbarus nulupkite, supjaustykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinkite 10 min. 2. Iš šiek tiek atšilusios tešlos išpjaukite truputį...
Žiedinių kopūstų vėrinukai

Žiedinių kopūstų vėrinukai 2 asm.

1. Kopūstą išskirstykite žiedynėliais. Juos pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite žalumynais. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite plaktais kiaušiniais ir gerai išmaišykite. 2. Svogūnus ir paprikas, išėmus sėklas,...
Kepta sorų kruopų košė

Kepta sorų kruopų košė 4 asm.

1. Gerai nuplautas kruopas užpilkite karštu pienu, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto ir 20 min. virkite ant mažos ugnies. 2. Slyvas išmirkykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Riešutus sukapokite. 3. Į išvirusią košę sudėkite slyvas,...
Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais

Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais 4 asm.

1. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną. 2. Suberkite ryžius, truputį pakepinkite ir po stiklinę supilkite karštą sultinį. 3. Po 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar maždaug 20 min. 4. Gatavą koš...
Grikių košė su sūrio padažu

Grikių košė su sūrio padažu 8 asm.

1. Nuplautas kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų (3 stiklinėms kruopų reikia maždaug 4–5 stiklinių vandens), pasūdykite, uždenkite ir porai valandų palikite brinkti. 2. Paruoškite padažą: miltus pakepinkite svieste, maišydami...
Angliškas obuolių pyragas

Angliškas obuolių pyragas 4 asm.

1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius. 2. Galiausiai įmaišykite standž...
Tešloje kepti svogūnų žiedai

Tešloje kepti svogūnų žiedai 6 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite storokais griežinėliais ir išdalinkite žiedais. 2. Paruoškite tešlą: į miltuose padarytą duobutę supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų ir šaukštu maišykite, kol neliks sausų...
Agurkų „lizdeliai“

Agurkų „lizdeliai“ 2 asm.

1. Agurką nulupkite ir supjaustykite 3–4 cm storio griežiniais. Juos išskobkite taip, kad liktų dugnas. Svogūnų laiškus nuplaukite, kelis palikite papuošimui, o kitus smulkiai supjaustykite. Obuolį ir kelis ridikėlius stambiai sutarkuokite. 2–3...
Pikantiški pyragėliai su daržovėmis

Pikantiški pyragėliai su daržovėmis 4 asm.

1. Paruoškite tešlą: trynius ištrinkite su sviestu, druska, šafranu ir kelias šaukštais vandens. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sėlenas ir suminkykite kietą tešlą. Ją suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai 30 min. laikykite š...
Sūrio suktinukai su daigais

Sūrio suktinukai su daigais 4 asm.

1. Sūrį supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Pupeles nuvarvinkite ir elektriniu maišikliu (tiks ir bulvių grūstuvė) sutrinkite su sviestu bei pomidorų pasta.  2. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Ja patepkite kiekvieną sūrio...
Daugiaryžis su krevetėmis

Daugiaryžis su krevetėmis 2 asm.

1. Karštoje keptuvėje aliejuje apkepkite smulkintus svogūnus, vėliau – česnakus ir salierus. Kai daržovės suminkštės, supilkite ir apskrudinkite ryžius. 2. Kai kruopos sugers skystį, supilkite martinį, tada po truputį, daržovių sultinį. Iš pradžių...
Daugiaryžis su baravykais

Daugiaryžis su baravykais 2 asm.

1. Baravykus nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, apie 10 min. pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Pirmiausia aliejuje pakepinkite svogūnus,...
Baklažanų užkandėlė

Baklažanų užkandėlė 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Sudėkite į kiaurasamtį, apibarstykite druska ir palikite maždaug 20 minučių pastovėti. 2. Nuvarvinkite kaparėlius. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų...
Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės

Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės 2 asm.

1. Cukinijas perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas. Cukinijų puseles įtrinkite druska ir česnaku, palikite pastovėti. 2. Paprikas, morką, pomidorus ir baklažaną supjaustykite stambiais kubeliais, susmulkinkite svogūną. 3. Keptuvėje įkaitinkite...