1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais.
2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite 3–5 minutes. Pupelės turi likti traškios. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą...
1. Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės – maždaug valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais. Keptus...
1. 8 kiaušinius išvirkite kietai. Šiek tiek praaušusius su visu lukštu perpjaukite per pusę. Šaukšteliu išskobkite minkštimą ir smulkiai sukapokite arba sumalkite mėsmale.
2. Kiaušinių masę, riešutus, sviestą, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus...
1. Kubeliais supjaustytą mėsą pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apkepusią mėsą išdėliokite į indelius, o likusiuose riebaluose pakepinkite kubeliais supjaustytas morkas, sugrūstą česnaką bei svogūnus. Juos taip pat išdėliokite į indelius....
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (į jį reikėtų įpilti šaukštą aliejaus, tada makaronai nesulips). Išvirtus iš karto nukoškite ir paskleistus ataušinkite.
2. Žaliuosius žirnelius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min....
1. Nupjaukite moliūgo viršų, išimkite sėklas ir išskobkite beveik visą minkštimą. Jį supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnėlius, melisų lapelius, sutarkuotus imbierus ir maiš...
1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į...
1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstykite ir tieskite į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadykite šakute, uždenkite kepimo popieriumi, priberkite žirnių arba pupelių ir 225ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min.
2. Žiedinius kopūstus ir brokolius...
1. Kruopščiai nuplautas (skusti nereikia!) bulves sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės. Išvirusias nusunkite ir palikite praaušti.
2. Kopūstus supjaustykite juostelėmis. Į puodą įpilkite vandens (maždaug...
1. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite įkaitintame aliejuje, kol sukietės ir šiek tiek apskrus.
2. Ant viršaus išspauskite česnako skiltelę, pamaišykite.
3. Skrudintą duoną atvėsinkite. Išvirkite kiaušinius.
4. Atskirame dubenėlyje...
1. Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.
2. Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu.
3. Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą...