„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

300 puslapis

Tunu ir sūriu įdaryti krepšeliai

Tunu ir sūriu įdaryti krepšeliai 4 asm.

1. Paruoškite tešlą: sviestą (kuo šaltesnis, tuo geriau) ant didelės pjaustymo lentos sutarkuokite burokine tarka, po truputį berkite miltus, sumaišytus su druska, ir ilgu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Paskui apšlakstykite vandeniu (jis,...
Makaronų salotos su mocarela

Makaronų salotos su mocarela 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Tada sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, uždenkite ir 5 min. patroškinkite. Keptuvę atidenkite ir maišydami dar 5 min. pakepinkite, kad iš...
Bulvių košė su kiaušiniais

Bulvių košė su kiaušiniais 5 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite, nusunkite, supilkite karštą pieną, sudėkite sviestą ir sugrūskite. Pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais. 2. Šoninę supjaustykite kubeliais (kelis griežinėlius palikite viršui papuošti) ir paspirginkite...
Ožkų sūrio kepsniukas su špinatais ir vytintais pomidoriukais

Ožkų sūrio kepsniukas su špinatais ir vytintais pomidoriukais 1 asm.

1. Ant sūrio pabarstykite prieskonių ir 5–10 min. kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje. 2. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite smulkintų čiobrelių, druskos. Paruoštus pomidoriukus įdėkite į 100ºC į...
Juodojo šokolado putėsiai su brendyje mirkytomis slyvomis ir morengu

Juodojo šokolado putėsiai su brendyje mirkytomis slyvomis ir morengu 1 asm.

1. Kiaušinio trynį su cukrumi išplakite iki baltumo. Supilkite grietinėlę ir plakite, kol matysis vagelė. Svarbiausia – neperplakti, kad nevirstų sviestu. Jei grietinėlė nesiplaka, įlašinkite citrinos sulčių 2. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelė...
Indiška arbata su prieskoniais

Indiška arbata su prieskoniais 3 asm.

1. Suberkite arbatžoles ir prieskonius į arbatinuką. 2. Užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms. 3. Į puodelius įpilkite šiek tiek pašildyto pieno. 4. Perkoštą arbatą pilkite į puodelius ir pasaldinkite cukrumi.
Žymės: arbata, gėrimas
Vasariškos kaštainių salotos

Vasariškos kaštainių salotos 4 asm.

1. Baltos duonos riekes apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apie 10 min. kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje. Duonos traškučiai turi įgauti auksinį atspalvį. 2. Mažame dubenėlyje smulkiai pjaustytą...
Karpačas su trumų salotomis

Karpačas su trumų salotomis 4 asm.

1. Mėsą užšaldykite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Išdėliokite juos lėkštėje ir apibarstykite trintu parmezanu. 2. Į citrinos sultis ir daržovių sultinį įdėkite Dižono garstyčias, kiaušinių trynius, kapotas petražoles ir viską gerai...
Žymės: salotos, karpačio
Mėnulio pyragėliai

Mėnulio pyragėliai 4 asm.

1. Adzuki pupeles (jų būna pirkti ekoparduotuvėse) išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Įpilkite į keptuvę aliejų, suberkite pupeles, pagardinkite ruduoju cukrumi, pasūdykite ir pakepinkite. Paskui pupeles sutrinkite elektriniu trintuvu į...
Duonos kukulaičiai

Duonos kukulaičiai 4 asm.

1. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustyti plutas, užpilti karštu pienu ir palikti 15 min. mirkti. 2. Kubeliais supjaustytą svogūną ir saują susmulkintų petražolių pakepinti svieste ir supilti į išmirkusią duonos masę. 3. Įmušti kiaušinį, gerai iš...
Kuskuso bokšteliai

Kuskuso bokšteliai 4 asm.

1. 230 g kuskuso kruopų užpilti 0,5 l verdančio vandens arba sultinio (jei pilamas vanduo, reikės daugiau prieskonių), išmaišyti ir palikti pusvalandį brinkti. 2. Į išmirkusias kruopas įmaišyti 2 kubeliais supjaustytus pomidorus, pasūdyti,...
Orkaitėje kepta menkė

Orkaitėje kepta menkė 3 asm.

1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo...
Rabarbarų džemas

Rabarbarų džemas 5 asm.

Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus. Paprikas perpjaukite išilgai perpus, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, česnakus ir imbierą. Viską sudėkite į puodą. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 30 min. Karštą iš...
Bulvių salotos su krevetėmis

Bulvių salotos su krevetėmis 4 asm.

1. Paruoškite užpilą: nutarkuokite citrinos žievelę, o iš minkštimo išspauskite sultis. Žievelę suberkite į aliejų ir plakdami plona srovele supilkite sultis, sudėkite garstyčias, suberkite susmulkintus žalumynus. 2. Bulves nuskuskite,...
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais

Makaronai su vištiena ir pievagrybiais 4 asm.

1. Peletrūnus suberkite į pieną, užvirinkite ir palikite ataušti. 2. Makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirkite. 3. Paruoškite padažą: didelėje keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite nuluptus česnakus (nesusmulkintus), griežinė...
Braškių uogienė

Braškių uogienė 10 asm.

Uogas trumpam pamerkite į šaltą vandnį, švariai nuplaukite, suberkite į sietelį ir palikite apdžiūti. Nuo uogų nuskabykite žiedsosčius. Šį darbą labai palengvina specialus nerūdijančio plieno įrankis. Paruoštas uogas sudėkite į puodą, kuriame bus...
Pavlova su braškėmis

Pavlova su braškėmis 4 asm.

1. Baltymus išplakite, po truputį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kai putos sutirštės, suberkite su likusiu cukrumi sumaišytus miltus. 2. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą torto formą, padarykite gana gilią įdubą ir iškepkite. 130°C...
Ryžiai su daržovėmis

Ryžiai su daržovėmis 6 asm.

1. Išvirkite birią ryžių košę (2 stiklinėms kruopų reikia 4–5 stiklinių vandens). 2. Svogūnus smulkiai sukapokite, baklažanus ir paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, cukinijas ir pievagrybius – griežinėliais, česnakus sugrūskite. 3....
Kiniškas kiaulienos troškinys

Kiniškas kiaulienos troškinys 4 asm.

Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti....
Žuvies šašlykas

Žuvies šašlykas 4 asm.

Žuvies filė supjaustykite didokais kubeliais (kad nenusprūstų nuo iešmo). Česnakus sugrūskite. Nuo citrinos nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Jogurtą sumaišykite su citrinų sultimis, žievelėmis, č...