„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

314 puslapis

Maskarponės putėsiai su braškėmis

Maskarponės putėsiai su braškėmis 6 asm.

Braškes atšildykite, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su ruduoju cukrumi, citrinos sultimis ir nutakuota citrinos žievele, tada pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir iš...
Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai 5 asm.

1. Spanguoles apie 40 min. pamirkykite brendyje, tada gerai nuvarvinkite. 2. Cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite su sviestu. 3. Į purią cukraus ir sviesto masę įmaišykite kokosų drožles, avižinius dribsnius, suberkite spanguoles ir ryžių...
Aštrios blauzdelės

Aštrios blauzdelės 4 asm.

1. Blauzdeles nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir sumeskite į dubenį. 2. Česnakus sukapokite arba sugrūskite grūstuvu. 3. Iš apelsino ir citrinos išspauskite sultis, sumaišykite su tekila, aliejumi, kmynais, raudonėliais, aitriosios paprikos...
Špinatų salotos

Špinatų salotos 2 asm.

1. Špinatų lapelius perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje, o jei tokios neturite – ant virtuvinio rankšluosčio. Sudėkite į sandarų indą ir valandai pastatykite į šaldytuvą, kad lapeliai bū...
Trapūs pyragėliai

Trapūs pyragėliai 5 asm.

1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. 2. Apelsiną ir citriną nuplaukite, žieveles nutarkuokite, minkštimą supjaustykite kubeliais. 3. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, irgi supjaustykite kubeliais. 4. Į...
Sriuba su lašišomis

Sriuba su lašišomis 4 asm.

1. Krevetes su lukštais sumeskite į kepimo skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., kol smarkiai pakvips. 2. Svogūną susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose sviesto. Kai šis dailiai apskrus, sumeskite tarkuotas bulves ir kepkite iki jos...
Lašišų kepsneliai

Lašišų kepsneliai 4 asm.

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į gilesnį plokščią dubenį. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumeskite į plakti skirtą indą. 3. Ten pat sukrėskite jogurtą, majonezą, įspauskite...
Lašišų paštetas

Lašišų paštetas 4 asm.

1. Lašišą susmulkinkite, varškės sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą. 2. Svogūną nulupkite, sukapokite, suberkite į dubenį su žuvimi ir sūriu. 3. Suberkite žalumynus, supilkite citrinų sultis, pagal skonį krėskite krienų,...
Lašišų karpačas

Lašišų karpačas 3 asm.

1. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į kamerą. 2. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais, juos po vieną paskleiskite negilioje lėkštėje. 3. Paruoškite marinatą: imbiero š...
Lietinių kąsneliai su lašišomis

Lietinių kąsneliai su lašišomis 5 asm.

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min. 2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų...
Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba 5 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje, tada perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į...
Datulių pyragas

Datulių pyragas 8 asm.

1. Datules susmulkinkite, užpilkite apelsinų sultimis ir pakaitinkite su cinamonų lazdele, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Kambario temperatūros sviestą iki baltos purios masės išplakite su cukrumi, tada vis plakdama po vieną įmuškite kiaušinius ir...
Obuolių desertas

Obuolių desertas 4 asm.

1. Pertrintą varškę išsukite iki purumo su cukrumi ir maskarpone. 2. Avižinius sausainius sulaužykite ir išdalykite į keturias stiklines taures, apšlakstykite brendžiu ir šakute dar patrupinkite, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų ir gerai atvė...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis.  2. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės. 3. Puodelį...
Užkandėlė su pomidorais

Užkandėlė su pomidorais 8 asm.

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios. 2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite...
Pyragas su špinatais

Pyragas su špinatais 7 asm.

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, perrinkite, storesnius kotelius nuskabykite, o didesnius lapelius suplėšykite. 2. Svogūną susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, kepinkite riebaluose. Tada sukrėskite špinatus, suberkite kapotus žalumynus ir...
Skanėstas su uogomis

Skanėstas su uogomis 6 asm.

1. Tešlą atšildykite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir iškepkite karštoje orkaitėje. 2. Plastikiniame dubenyje sutirštintą pieną atsargiai sumaišykite su plakta grietinėle, martiniu, citrinų sultimis ir žievelėmis. Paruoštą kremą padė...
Pica su mocarela

Pica su mocarela 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, bet nekočiokite. Tada formele išspauskite norimo dydžio apskritimus ir juose padarykite po nedidelę duobutę. 2. Į ją krėskite šakute sutrintų pomidoriukų, berkite po truputį tarkuoto sūrio, alyvuogių, dėkite gerai nuvarvintos...
Pyragaičiai su obuoliais

Pyragaičiai su obuoliais 6 asm.

1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite vidutinio dydžio stačiakampiais. Jei norite, kad pyragaičiai būtų labai plonu pagrindu, tešlos lakštus galite truputį patempti rankomis, bet labai atsargiai, kad neplyštų. 2. Obuolius...
Blyneliai su salierais

Blyneliai su salierais 3 asm.

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite rupia trintuve, sukrėskite į indą ir nupilkite susidariusį skystį. 2. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Atvėsinusi suverskite į tarkuotas bulves. 3. Salierus...