„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

316 puslapis

Makaronų ir tunų salotos

Makaronų ir tunų salotos 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, su šlakeliu aliejaus, nuvarvinkite ir atvėsinkite. 2. Kukurūzus gerai nuvarvinkite. 3. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite Viduržemio...
Desertinės salotos

Desertinės salotos 2 asm.

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apšlakstykite apelsinų sultimis. 2. Visus salotų lapelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiek nusausinkite, sudėkite į...
Kiaulpienės su vištiena ir keptomis daržovėmis

Kiaulpienės su vištiena ir keptomis daržovėmis 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, kapotu česnaku, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi ir bent dvi valandas palikite, kad pasimarinuotų. 2. Cukinijas, papriką, pomidorus nuplaukite, nusausinkite. Pomidorus...
Kiaulpienės su lašišomis ir smidrais

Kiaulpienės su lašišomis ir smidrais 3 asm.

1. Visus salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pusvalandį palaikykite šaldytuve sandariame inde, didesnius suplėšykite ir išdėliokite į lėkštes. 2. Ant viršaus dėkite lašišų griežinėlių, berkite nuvarvintų alyvuogių. 3. Pomidorus nuplaukite,...
Varškės pica

Varškės pica 4 asm.

1. Varškę, kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite ir išsukite iki vientisos masės. 2. Sodą užgesinkite citrinų sultimis, sumaišykite su grietine ir sudėkite į varškės masę. Įmaišykite miltus, užminkykite tešlą ir iš jos iškočiokite 4 vidutinio...
Obuolių pyragas su baltymais

Obuolių pyragas su baltymais 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su grūstais riešutais, minkštu sviestu ir cukrumi, tada įmaišykite plaktą kiaušinį. 2. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 3. Atšalusią tešlą iškočiokite, ja iš...
Trupiniuotis su mėlynėmis

Trupiniuotis su mėlynėmis 5 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus, migdolus, druską ir viską gerai išmaišykite – turite gauti trupinius. 2. Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą. 3. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sudė...
Bulvių apkepas

Bulvių apkepas 6 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, bet nepervirkite, kad neištižtų. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje svieste, iki dailiai parus, sudėkite...
Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 4 asm.

1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros, tada iki vientisos baltos masės išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Miltus persijokite per sietelį ir po truputį įsukite į sviesto ir cukraus masę. 3. Kiaušinius apie 8 min. plakite...
Obuolių ir riešutų gardėsis dubenėliuose

Obuolių ir riešutų gardėsis dubenėliuose 4 asm.

1. Pistacijas ir migdolus sugrūskite arba rupiai sumalkite ir sumaišykite su medumi. 2. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Dubenyje sumaišykite nuplautas ir nusausintas spanguoles, obuolių gabalėlius, cukrų, smulkintus...
Makaronai su lašiša

Makaronai su lašiša 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. 2. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais, pagal skonį pasūdykite, pabarstykite citrininiais pipirais ir kelias minutes patroškinkite garuose, kad...
Švieži makaronai

Švieži makaronai 4 asm.

1. Kiaušinius iki vientisos masės suplakite su aliejumi ir druska, tada supilkite į iš anksto ant stalo suformuotą miltų kauburėlį ir rankomis kantriai minkykite tešlą tol, kol ji pasidarys blizgi ir tampri. Jei tešla atrodo kietoka, galima įmaiš...
Lazanija su varške

Lazanija su varške 5 asm.

1. Lazanijos lakštus trumpai apvirkite su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų. 2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite svieste. 3. Špinatus nuplaukite ir suplėšykite (arba atšildykite ir nuspauskite),...
Mielinės tešlos bandelės

Mielinės tešlos bandelės 5 asm.

1. Tešlą atšildykite, iš jos išspauskite norimo dydžio skritulėlius ir išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje. 2. Skritulėlių viduryje pirštu įspauskite nemažą duobutę obuolio griežinėliui įdėti, pagal skonį berkite cinamono. 3. Obuolius...
Avokadų valtelės

Avokadų valtelės 4 asm.

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite vidų, minkštimą supjaustykite kubeliais, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į dubenį. 2. Į avokadų masę įmaišykite smulkintus nuluptus...
Pikantiškas sumuštinis

Pikantiškas sumuštinis 4 asm.

1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. 3. Persikus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, supjaustykite skiltelėmis. 4. Svogūnus, iki dailiai apkeps,...
Citrininis desertas

Citrininis desertas 8 asm.

1. Pirmiausia iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, apie 20 min. palaikykite šaldytuve, tada klokite į apvalią kepimo formą, dailiai užlankstykite kraštus, pagrindą subadykite šakute, kad neišsipūstų, užberkite saujelę žirnių, formą uždenkite...
Ledai su apelsinais

Ledai su apelsinais 4 asm.

1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę, apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją odelę ir išskirstykite skiltelėmis. 2. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, užkaitinkite, suberkite cukrų ir...
Ledai su riešutais

Ledai su riešutais 5 asm.

1. Elektriniu plakikliu plakite kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir kakavos miltelius, kol susidarys puri ir beveik balta masė. 2. Kitame puodelyje iki standžios masės išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. 3. Rieš...
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, vidų išskobkite. 2. Agurką padalykite į keturias dalis, žievelę dekoratyviai nupjaukite juostelėmis, vidų irgi išskobkite. 3. Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite. 4. Ožkų pieno sūrį sutrinkite...