„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

317 puslapis

Trupininis pyragas

Trupininis pyragas 6 asm.

1. Cukrų iki vientisos purios masės išsukite su kiaušiniu, į gautą masę po truputį įplakite tirpintą, atvėsintą sviestą. 2. Sodą „užgesinkite“ jogurtu, sukrėskite į kiaušinio ir sviesto plakinį. 3. Suberkite sausoje keptuvėje skurdintus maltus...
Ledai su maskarpone ir uogomis

Ledai su maskarpone ir uogomis 5 asm.

1. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada atskirkite trynius nuo baltymų ir trynius su cukrumi išplakite iki vientisos purios masės. 2. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, šluotele įplakite...
Ledai su mėtomis

Ledai su mėtomis 5 asm.

1. Mėtas nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite, kelis gražius palikite papuošti, kitus susmulkinkite. 2. Pieną ir neriebią grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, ten sumeskite pusę mėtų, suberkite cukrų ir užkaitinkite. Tada puodelį...
Pica su mocarela ir paprikomis

Pica su mocarela ir paprikomis 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. 2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų. 3. Pomidorus nuplaukite, galus į...
Suktinukai su šonine

Suktinukai su šonine 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais ir sudėkite į gilesnį dubenį. 2. Česnakus sutraiškykite, sumaišykite su austrių, sojų padažais, citrinų sultimis ir garstyčiomis. 3. Žuvies gabalėlius aptepkite paruoštu padažu ir bent...
Sūrio ir riešutų maltinukai

Sūrio ir riešutų maltinukai 7 asm.

1. Sūrį padalykite į 7 lygias dalis, apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno dėkite po nuluptą česnako skiltelę ir rankomis mėginkite suteikti sūrio gabalėliui kuo apvalesnę...
Maltinukai su daržovėmis ir varške

Maltinukai su daržovėmis ir varške 4 asm.

1. Cukiniją ir bulves nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pasūdykite, palikite pusvalandžiui pastovėti. Tada nupilkite išsiskyrusias sultis, įmaišykite smulkintą porą. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite, aitriąją papriką išvalykite, irgi...
Kopūstų maltinukai

Kopūstų maltinukai 4 asm.

1. Kopūstą sutarkuokite stambia trintuve, nuspauskite sultis, sukrėskite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis, prieskoniais, pesto padažu. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, su kubeliu...
Karštas sumuštinis su kumpiu

Karštas sumuštinis su kumpiu 4 asm.

1. Vidines duonos riekelių puseles paskrudinkite sausoje keptuvėje ir gerai atvėsinkite. 2. Sūrius sutarkuokite stambia trintuve. 3. Kumpį supjaustykite griežinėliais. 4. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais. 5. Ant atvėsintų duonos...
Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai

Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai 5 asm.

1. Puodelyje su verdančiu vandeniu ištirpinkite sultinio kubelius, suberkite dribsnius ir uždengusios dangčiu apie 40 min. pabrinkinkite. 2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. 3....
Grikių ir grybų maltinukai

Grikių ir grybų maltinukai 6 asm.

1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų ir per naktį pamirkykite. 2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą. 3....
Pikantiškas apkepas

Pikantiškas apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. 2. Ožkų pieno sūrį susmulkinkite, elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su grietine ir smulkintu česnaku. 3. Kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais....
Paprikų užkandėlė

Paprikų užkandėlė 3 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite ir iškepkite orkaitėje, iki odelė ims raukšlėtis, tada labai trumpai pamerkite jas į šaltą vandenį, nulupkite odelę ir dar kartą perpjaukite per pusę. 2. Paruoškite marinatą. Česnaką nulupkite,...
Balandėliai su varške ir alyvuogėmis

Balandėliai su varške ir alyvuogėmis 5 asm.

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite svieste, iki dailiai apskrus, tada suberkite žiedeliais pjaustytus porus, labai gerai nuvarvintus, nusausintus ir susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, dar 8 min. patroškinkite – porai turi...
Pyragas su kopūstais

Pyragas su kopūstais 5 asm.

1. Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, miltus sumaišykite su druska, suberkite į sviestą ir maišykite kombainu lėtu režimu, kol gausite stambius trupinius. Tada sukrėskite grietinę ir užminkykite tešlą. 2. Tešlą padalykite į dvi dalis,...
Porų sriuba

Porų sriuba 3 asm.

1. Porą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. 2. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. 3. Keptuvėje karštame svieste pakepinkite svogūnus ir česnakus. Kai šie suminkštės, suberkite...
Krepšeliai su tunais

Krepšeliai su tunais 3 asm.

1. Pomidoro galus įpjaukite, jį perliekite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. 2. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su pomidorais ir pesto padažu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 3. Tunus nuvarvinkite, sumaiš...
Keksas su šokoladu

Keksas su šokoladu 5 asm.

1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros ir labai gerai išsukite su cukrumi. 2. Kiaušinius gerai išplakite ir pildamos plonyte srovele po truputį įmaišykite į sviestą. 3. Šluotele įplakite jogurtą, pieną, šakute sutrintus bananus, viską...
Varškės skanėstas

Varškės skanėstas 6 asm.

1. Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. 2. Išlydytą sviestą iki vientisos masės išplakite su cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, sultimis, vaniliniu cukrumi, 50 ml grietinėlės. 3. Varškę pertrinkite...
Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis

Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis 2 asm.

1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą. 2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais. 3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite...