Ingredientai
- Slyvos 500 g šviežių
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Sviestas 150 g kambario temperatūros
- Cukrus 150 g
- Miltai 300 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnis
- pakelis 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. tarkuotų pusės citrinos žievelių
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus ir supjaustykite stambiais griežiniais.
2. Sviestą su cukrumi išsukite iki purumo.
3. Kiaušinius sudėkite į plakti skirtą indą ir elektriniu plakikliu išplakite iki putų. Atsargiai sumaišykite su cukraus ir sviesto mase.
4. Suberkite vanilinį cukrų, druską, tarkuotas citrinų žieveles ir gerai išmaišykite. Toliau maišydama suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus (nepamirškite persijoti per sietelį). Jei tešla pernelyg tiršta, atskieskite grietinėle arba pienu. Sukrėskite ją į nepridegančią kepimo formą.
5. Smulkintas slyvas apibarstykite ruduoju cukrumi ir išmaišykite. Gražiai išdėliokite ant tešlos pyrago viršaus. Kepkite 180°C karštumo orkaitėje apie 40 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita