Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. didelės
- Pienas 1 st. 0,5 st.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Faršas 400 g 400 - 500 g kiaulienos
- Svogūnai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniai: (bulvių ir maltos mėsos) 2 žiupsnelis
- Aliejus 4 valg. š.
- Grietinė 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.
2. Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Į tarkius supilkite pieną, išplaktą su kiaušiniais, įberkite bulvių prieskonių, pipirų, druskos ir gerai sumaišykite.
3. Pusę tarkių supilkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, paskleiskite faršą ir užpilkite likusius tarkius. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Kai kugelis sukietės, aptepkite grietine ir toliau kepkite. Tiekite su grietine, grybų padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita