Ingredientai
- Makaronai 320 g idealu – Gragnano pastos „paccheri“ (it. petukai)
- Kumpis 50 g idealu – švelniai rūkyto Šiaurės Italijos speko
- Artišokai 2 vnt. stambūs
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Avies pieno sūris pecorino romano 50 g
- Mėtos 1 sauja šviežių
Kaip gaminti
1. Nulupkite artišoko viršutinius žalius lapus. Tai, kas lieka italai vadina „cuore“ – širdis. Perpjaukite į lygias 8 dalis.
2. Į plačią keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus ir įmeskite česnaką. Kai pradės geltonuoti pašalinkite. Suberkite artišokus ir pakaitinkite keletą minučių, nugarinkite trupučiu vandens iš puodo, kuriame verdate pastą.
3. Kai artišokai suminkštės įmeskite mėtų.
4. Smulkiai juostelėmis supjaustykite kumpį ir pakepkite.
5. Išvirkite pasūdytame vandenyje pastą.
6. Nukoškite išvirtą pastą ir supilkite ją į keptuvę su artišokais ir kumpiu. Minutę kitą pakaitinkite.
7. Patiekdami lėkštėje papjaustykite „pecorino romano“ sūrio drožlių, pabarstykite juodaisiais pipirais iš malūnėlio ir pagardinkite mėtų lapeliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų