Ingredientai
- Sojos 200 g faršas
- Daržovių sultinys 500 ml
- Paprikos 2 vnt. saldžiosios
- Sūris 4 valg. š. tarkuotas fermentinis
- Ryžiai 125 g virti ryžiai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Vorčesterio padažas 2 valg. š.
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į verdantį sultinį įpilkite po 2 šaukštus „Vorčesterio“ ir sojų padažo, sudėkite sojų faršą ir virkite 15–20 minučių. Masę nukoškite, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuoto sūrio, virtų ryžių ir gerai išmaišykite.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Į faršo masę sudėkite kepintą svogūną, įberkite smulkintų petražolių, pipirų, druskos, mėgstamų prieskonių ir išmaišykite.
3. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite ir prikimškite įdaro. Galite kepti orkaitėje arba troškinti puode kaip balandėlius.
4. Valgykite su žaliomis daržovėmis, virtomis bulvėmis ar duona.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita